• Latest
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φπα

Αμοιβή έως 2.000 ευρώ σε όσους βρίσκουν «μαϊμού» αποδείξεις

20 Σεπτεμβρίου 2022
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

13 Ιουνίου 2026
Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

13 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών

13 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία

13 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουνίου 2026
μελισσες

Π. Κουκουλόπουλος: Στεκόμαστε στο πλευρό των απλήρωτων μελισσοκόμων που ζητούν το δίκιο τους

13 Ιουνίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

‘Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ Να το πουν καθαρά: Data Center και καύση απορριμμάτων δεν θα περάσουν από το παράθυρο

13 Ιουνίου 2026
νεκροταφειο

“Χειροπέδες” σε 21χρονο που έκλεβε καντήλια από νεκροταφείο

13 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος 13χρονης – Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 5.500 ευρώ σε δήθεν ασφαλιστή

13 Ιουνίου 2026
γιατρος

«Καμπάνα» σε γιατρό που έπαιρνε «φακελάκια» από ασθενείς

13 Ιουνίου 2026
ΠΑΠΑΣ

Σοκ: Μητροπολίτης επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε παιδιά – «Εξομολογούμαι στον πνευματικό»

13 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αμοιβή έως 2.000 ευρώ σε όσους βρίσκουν «μαϊμού» αποδείξεις

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φπα
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η ΑΑΔΕ να ενεργοποιήσει τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «Αppodixi» με την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ελέγχουν με απλές και γρήγορες κινήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο αν η απόδειξη λιανικής που έλαβαν από την επιχείρηση είναι γνήσια ή πλαστή.

Το κίνητρο για τους καταναλωτές θα είναι ισχυρό αφού σε περίπτωση που εντοπίσουν «μαϊμού»-απόδειξη και ειδοποιήσουν την ΑΑΔΕ τότε με τη βεβαίωση του προστίμου στον παραβάτη από τις φορολογικές αρχές θα λαμβάνουν χρηματικό ποσό που μπορεί να φτάνει έως και 10 φορές την αξία της απόδειξης, με ανώτατο όριο τα 1.500-2.000 ευρώ.

Με τη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα κινητά τηλέφωνα δίνεται η δυνατότητα σε όλους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, «σκανάροντας» με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου. Σε περίπτωση που από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η απόδειξη δεν είναι αυθεντική και γίνει επώνυμη αναφορά στην ΑΑΔΕ, με τη βεβαίωση του προστίμου ο φορολογούμενος που καταγγέλλει την παράβαση θα λαμβάνει ποσό πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης. Το ακριβές ύψος του μπόνους θα καθοριστεί με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Η εφαρμογή

Μέσω της εφαρμογής αυτής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η νέα εφαρμογή αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των καταναλωτών καθώς τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την εγκυρότητα και νομιμότητα της συναλλαγής που πραγματοποίησαν.

Η εφαρμογή θα διανεμηθεί από τα Ηλεκτρονικά Καταστήματα Google Play (Android) και App Store (iOS) και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής θα είναι:

  • Μηχανισμός σάρωσης του QR code των αποδείξεων λιανικής πώλησης.
  • Αυτόματη αποστολή ερωτήματος στη σχετική βάση δεδομένων των Φ.Η.Μ.
  • Προβολή του αποτελέσματος με εύληπτο και απλό τρόπο.
  • Δυνατότητα φωτογράφισης της χάρτινης απόδειξης σε συνέχεια αποτελέσματος με ενδείξεις παράβασης.
  • Αποστολή της απόδειξης (βασικά στοιχεία, φωτογραφία, αποτέλεσμα ελέγχου στην βάση δεδομένων) και προαιρετικά της γεωγραφικής θέσης του χρήστη (georeference) στο σύστημα λήψης και διαχείρισης πληροφοριών της Α.Α.Δ.Ε.
  • Επιλογή για υποβολή πληροφορίας, είτε κατόπιν ταυτοποίησης του χρήστη (με κωδικούς taxisnet), είτε ανώνυμα.

Κυρώσεις

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς όταν διαπιστώνεται παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) καθώς και έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των επαγγελματικών εγκαταστάσεων από 2 έως 12 μήνες ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ. Αν ο υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος-χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 15% επί του τζίρου της επιχείρησης το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ για απλογραφικά και 30.000 ευρώ για διπλογραφικά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Previous Post

Συντάξεις- Αλλαγές εξπρές στα όρια ηλικίας: Στα 62 η πρόωρη από το Δημόσιο με 25ετία – Ποιοι προλαβαίνουν

Next Post

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Next Post
ηλιακος θερμοσιφωνας

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»
  • Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο
  • Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών
  • Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία
  • Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr