• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Ανίκανη να στηρίξει επενδύσεις στον τόπο μας η τριανδρία του Δήμου Κοζάνης, η περίπτωση της Egnatia Aviation

1 Μαρτίου 2022
Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

30 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

30 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα

30 Μαΐου 2026
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

30 Μαΐου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

30 Μαΐου 2026
Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

30 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

29 Μαΐου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Την Τρίτη 9/6/2026 ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ελευθεριαδης Νικόλαος, θα δέχεται στο ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

29 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

29 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανίκανη να στηρίξει επενδύσεις στον τόπο μας η τριανδρία του Δήμου Κοζάνης, η περίπτωση της Egnatia Aviation

sierafm by sierafm
1 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ανακοίνωση της στις 23/2/2022 η εταιρεία Egnatia Aviation, κοινοποίησε την απόφασή της να σταματήσει την δραστηριότητά της στην Κοζάνη και να αποχωρήσει από την βάση που είχε δημιουργήσει από το καλοκαίρι του 2018 στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης, μία εξέλιξη ιδιαίτερα δυσάρεστη για όλους.

Η συγκεκριμένη επένδυση ήταν και αποτέλεσμα ενεργειών της τότε Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Λευτέρη Ιωαννίδη και είχε ως στόχο:

  • να επενδυθούν κεφάλαια στον τόπο έτσι ώστε να δημιουργηθούν άμεσα θέσεις εργασίας
  • να ενισχυθεί η τοπική οικονομία από την παρουσία σχεδόν 120 φοιτητών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων
  • να γίνει ευρύτερα γνωστό το όνομα της Κοζάνης μέσω των διεθνών επαφών και σχέσεων της συγκεκριμένης εταιρίας και
  • να αξιοποιηθεί μία δημόσια υποδομή, το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης, που δυστυχώς φθίνει στο πέρασμα του χρόνου.

Συγχρόνως η στήριξη της συγκεκριμένες επένδυσης εντασσόταν σε μια συνολικότερη πρόταση για την μετατροπή του αεροδρομίου «Φίλιππος» σε αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας έτσι ώστε αυτό να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις πέρα από αυτή της Egnatia Aviation.

Η πρόταση της τότε Δημοτικής Αρχής Κοζάνης κατατέθηκε στα αρμόδια υπουργεία και υπήρξε διάθεση συνεννόησης και παροχής των κατάλληλων διευκολύνσεων προς την εταιρία έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί απρόσκοπτα παρά τις ισχυρές αντιδράσεις ενός κατεστημένου που επιθυμούσε και επιθυμεί την διατήρηση της υπάρχουσας στασιμότητας. Η Egnatia Aviation εγκαταστάθηκε στην Κοζάνη, προχώρησε στις απαραίτητες πρώτες επενδύσεις, προσέλαβε προσωπικό, δημιούργησε εγκαταστάσεις, έφερε φοιτητές, νοίκιασε διαμερίσματα και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην πόλη.

Δυστυχώς όμως η νυν Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης δεν έδειξε καμία διάθεση στήριξης έτσι ώστε να υπάρξει λύση στα πρακτικά προβλήματα που εμπόδιζαν την ορθή λειτουργία αλλά και την προγραμματισμένη επέκταση της εταιρίας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2-12-2019, ο τότε επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Λευτέρης Ιωαννίδης παρουσίασε την πρότασή μας για την μετατροπή του αεροδρομίου «Φίλιππος» της Κοζάνης σε αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας έτσι ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα λειτουργίας υπήρχαν. Εκεί ακούσαμε από τον Δήμαρχο κ. Μαλούτα να αναφέρει ότι είχε ήδη στείλει επιστολή (ως συνήθως) στα αρμόδια υπουργεία. Ακούσαμε τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σημανδράκο να αναφέρει ότι θεωρεί την μετατροπή του αεροδρομίου σε αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας ως έσχατη λύση και να αναφέρεται σε μία μελέτη της Lamda Χρηματοοικονομικής;;; που κυκλοφορεί κάπου, θα την έβρισκε κάπως, για να μας την παρουσιάσει κάποτε, καθώς και ότι θεωρεί ως βέλτιστη λύση την υπαγωγή του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ αφού είναι εφικτό κατά τη γνώμη του να μετατραπεί το αεροδρόμιο «Φίλιππος» σε διεθνές και να προσελκύσει εταιρίες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair. Ακούσαμε τέλος και τον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κυριακίδη να αναφέρει γεμάτος πάθος ότι η αξιοποίηση του αεροδρομίου υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του, της «Ενότητας», και ότι αυτός ¨κατόπιν ενεργειών του¨ θα φρόντιζε έτσι ώστε άμεσα να γίνει μία νέα παρουσίαση με ολοκληρωμένα στοιχεία (προφανώς καλύτερα από αυτά της Δημοτικής Κίνησης) στην οποία θα φαινόταν η ανάγκη στήριξης της εταιρίας που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αποτελούσε προτεραιότητα του και πυλώνα ανάπτυξης του τόπου.

Έκτοτε πέρασαν 15 μήνες. Η Δημοτική Αρχή Μαλούτα, Σημανδράκου, Μιχαηλίδη και του πρώην αναπληρωτή Δημάρχου Κυριακίδη δεν έκανε, όπως συνηθίζει άλλωστε, απολύτως τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε. Καμία νέα μελέτη δεν παρουσιάστηκε, καμία παρουσίαση δεν έγινε, καμία στήριξη δεν υπήρξε, καμία Ryanair δεν ήρθε, με αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με κάποιες άλλες εξελίξεις η Egnatia Aviation να αποχωρεί στις 31-3-22 από την Κοζάνη.

Η απαραίτητη στήριξη της λειτουργίας που επιθυμούσε η εταιρία ήταν ξεκάθαρα μέσω της αλλαγής του καθεστώτος λειτουργίας του αεροδρομίου Κοζάνης. Απ΄ όσο γνωρίζουμε η εταιρία δεν επιθυμούσε καμία οικονομική στήριξη ούτε άλλου είδους διευκολύνσεις, ζητούσε όμως την ισχυρή πολιτική παρέμβαση των τοπικών αρχών έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του αρμόδιου Υπουργείου.

Δυστυχώς όμως οι δυνατότητες πολιτικής παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης είναι ανύπαρκτες, η οποιαδήποτε διεκδίκηση λαμβάνει χώρα «επιστολικά» ενώ οι εξελίξεις που αφορούν τον τόπο και τις ζωές μας απλά μας ανακοινώνονται από την κεντρική κυβέρνηση. Στην αδυναμία παρέμβασης έρχεται να προστεθεί και η διαρκής προσπάθεια της τριανδρίας της Δημοτικής Αρχής να απαξιώσει οτιδήποτε είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας λειτουργώντας ρεβανσιστικά και πολιτικά ανώριμα.

Και αυτό δυστυχώς σε μία περίοδο που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες για την περιοχή μας τόσο λόγω της απολιγνιτοποίησης όσο και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία η Δημοτική Αρχή Κοζάνης παραμένει εγκλωβισμένη στις εμμονές της και όχι μόνο αδυνατεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις αλλά χάνει και τις ήδη υπάρχουσες, αφού έναντι του καλού του τόπου μας προτάσσει παραταξιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Πέρα όμως και από την απώλεια της συγκεκριμένης επένδυσης το σημαντικότερο είναι ότι χάθηκε ίσως η τελευταία ευκαιρία για μια ουσιαστική αναβάθμιση και αξιοποίηση μιας σημαντικής δημόσιας υποδομής όπως είναι το Αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης.  Γι΄ αυτή την εξέλιξη, υπάρχουν σημαντικές ευθύνες τόσο σε πολιτικούς όσο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν δημιούργησαν τις αναγκαίες συνθήκες για να μην χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για την περιοχή και αυτές οφείλουν να αναζητηθούν.

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Η προθεσμία για την υποβολή τους

Next Post

ΦΣ Κοζάνης: σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση με Ibrahima Baye Niasse

Next Post
ΦΣ Κοζάνης

ΦΣ Κοζάνης: σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση με Ibrahima Baye Niasse

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.
  • Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα
  • Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr