• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

1 Ιουνίου 2020
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Υπόθεση Marfin: Σε αναζήτηση του αποστολέα του ανώνυμου email

16 Ιουλίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Πρόωρες εκλογές: Πότε πρέπει να προκηρυχθούν αν στηθούν κάλπες το φθινόπωρο

16 Ιουλίου 2026
Πόσες ώρες λειτουργεί το 1566

Πόσες ώρες λειτουργεί το 1566

16 Ιουλίου 2026
Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

15 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Συνταγματική προστασία για τις ευάλωτες περιοχές της απολιγνιτοποίησης και δεσμευτική Ρήτρα Περιφερειακής Ανάπτυξης. (βίντεο)

15 Ιουλίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

15 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Η Νεφρολόγος Μανωλακάκη Παναγιώτα στο Ιατρείο Υπερήχων Γ.Ζιμπιλίδη

15 Ιουλίου 2026
Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

15 Ιουλίου 2026
Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου:  Προσκύνηση Λειψάνων την Κυριακή 19/07

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου: Προσκύνηση Λειψάνων την Κυριακή 19/07

15 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Δυο βραδιές θεάτρου…Δυο σημεία συνάντησης με την τέχνη!

Δήμος Βοΐου: Δυο βραδιές θεάτρου…Δυο σημεία συνάντησης με την τέχνη!

15 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio: Το εισιτήριο για να ξυπνάς μέσα στη φύση και να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

Fiesta Voio: Το εισιτήριο για να ξυπνάς μέσα στη φύση και να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

15 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

sierafm by sierafm
1 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν συμβεί στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

Συνάδελφος εργαζόμενος σε εργολαβία υδραυλικών τραυματίστηκε στον ώμο και έχει κατάγματα στην σπονδυλική στήλη όταν «βρέθηκε στο κενό» από ύψος 4 μέτρων σε ακάλυπτό, μη περιφραγμένο ούτε σηματοδοτημένο φρεάτιο. Ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του και καθαρά από τύχη δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το σημείο του εργατικού ατυχήματος ήταν στον γενικότερο χώρο του εργοταξίου και                 η ευθύνη βαραίνει την ανάδοχο του έργο μεγαλοκατασκευαστική ΤΕΡΝΑ.

Κάθε φορά που ένας εργαζόμενος τραυματίζεται ή χάνει τη ζωή του στο μεροκάματο, το μόνιμο τροπάρι αρμόδιων και αναρμόδιων είναι πως «φταίει η κακιά η ώρα». Μετά, ξεκινάει ο επιμερισμός των ευθυνών. Από τις οποίες, σχεδόν πάντα, μένει απ’ έξω η εργοδοσία και πολύ περισσότερο το κράτος, οι μηχανισμοί του, η κυβέρνηση και η πολιτική της. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η ευθύνη καταλήγει στους εργαζόμενους που εμπλέκονται σε ένα εργατικό «ατύχημα».

Σήμερα στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, σε ένα εργοτάξιο μεγάλης έκτασης (περισσότερα από 800 στρέμματα) και περισσότερων από 100 ανεγερμένων κτιριακών εγκαταστάσεων,  οι τεχνικοί ασφαλείας και της ανάδοχου εταιρίας και των εργολάβων δεν επαρκούν, παρά τις προσπάθειες τους, για να καλύψουν τις ανάγκες στο καθημερινό έλεγχο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οι στελέχωση του μηχανισμού ασφαλείας αντιμετωπίζετε από την ΤΕΡΝΑ ως κόστος.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η απλήρωτη και αδήλωτη υπερωρία, οι ελλείψεις ακόμα και σε Ατομικά Μέσα Προστασίας είναι καθημερινότητα για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαιδας V.  Ως Συνδικάτο είχαμε επισημάνει πως οι έλεγχοι από το αρμόδιο σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να είναι ακόμα πιο συχνοί για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως είναι πως η κυβέρνηση και οι μεγαλοκατασκευαστές αντιμετωπίζουν τα μέσα προστασίας, την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος και κοιτάνε με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. Ακόμα και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας την έχουν ξεγυμνώσει από το απαραίτητο προσωπικό για αυτούς τους ελέγχους.

Ως Συνδικάτο απαιτήσαμε να γίνουν μια σειρά από εντατικούς ελέγχους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V μετά και την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο λόγο πανδημίας αλλά ως σήμερα δεν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση σήμερα επιδιώκει αξιοποιώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία να φορτώσει στις πλάτες μας την νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση. Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωσή της έπειτα από μία αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας και ξεμπρόστιασε  παλιούς και νέους κυβερνώντες που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λιβάνιζαν για την «επιστροφή στην κανονικότητα».

Μία κανονικότητα που, από πρώτο χέρι, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα προβλήματά μας δεν έλυσε, αντίθετα, έγινε  αφετηρία για να προστεθούν και από πάνω νέα αντεργατικά μέτρα που θωρακίζουν το σήμερα και το αύριο των συμφερόντων και  απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να οργανωθεί στο Συνδικάτο, να συμμετέχει και αυτός οργανωμένα στην διεκδίκηση και πάλη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για αξιοπρεπής μισθούς και όρους εργασίας.

Διεκδικούμε:

  1. Προσλήψεις περισσότερων τεχνικών ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.
  2. Τη στελέχωση και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ, να γίνονται πιο τακτικοί ελέγχει στο εργοτάξιο.
  3. Άμεση στελέχωση του ιατρείου αλλά και όποιον άλλων χώρων έχουν διαμορφωθεί της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού.
  4. Παροχή με ευθύνη των εργοδοτών νέων ΜΑΠ για την αντικατάσταση των φθαρμένων και παλιών ΜΑΠ που αποτελούν εστίες μόλυνσης και είναι ακατάλληλα πλέον.
  5. Ούτε σκέψεις για απολύσεις εργαζομένων, αυστηρή τήρηση του ωραρίου και καταβολή με βάση τα προβλεπόμενά των υπερωριών.
  6. Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών ΠΝΠ της κυβέρνησης.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

 

 

 

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης-Πρόγραμμα SYMBI: Στη βάση δεδομένων του Εργαλείου Βελτίωσης των Περιφερειακών Πολιτικών της Ευρώπης τα παραδείγματα καλών πρακτικών για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Τζόκερ: Έπαιξε σύστημα 50 ευρώ και άγγιξε τα 9.300.000! Άλλος ήταν ο πιο τυχερός της βραδιάς

Next Post
ΤΖΟΚΕΡ

Τζόκερ: Έπαιξε σύστημα 50 ευρώ και άγγιξε τα 9.300.000! Άλλος ήταν ο πιο τυχερός της βραδιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Υπόθεση Marfin: Σε αναζήτηση του αποστολέα του ανώνυμου email
  • Πρόωρες εκλογές: Πότε πρέπει να προκηρυχθούν αν στηθούν κάλπες το φθινόπωρο
  • Πόσες ώρες λειτουργεί το 1566
  • Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr