• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

1 Ιουνίου 2020
Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Σιάτιστας

4 Νοεμβρίου 2026
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!

4 Νοεμβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ

4 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Κοζάνη: Από σήμερα κανονικά η παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης

4 Νοεμβρίου 2026
Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

4 Νοεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση. Πολλές φωτογραφίες από την Δοξολογία, Κατάθεση στεφάνων και Παρέλαση

Σιάτιστα: Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Βίντεο και φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ρεύματος στο Άνω Βόιο, Νεάπολη έως Τσοτύλι, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο τη νέα οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο τη νέα οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας

4 Νοεμβρίου 2026
Αεροπλάνο στρατός

Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κοζάνη το πρωί της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου για τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

4 Νοεμβρίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στο πρωτάθλημα «League of Waste»

«League of Waste» – Διαδικτυακό μαθητικό πρωτάθλημα γνώσεων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

4 Νοεμβρίου 2026
Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Γουρ’νοχαρά στο Καλονέρι

Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Γουρ’νοχαρά στο Καλονέρι

4 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

sierafm by sierafm
1 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν συμβεί στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

Συνάδελφος εργαζόμενος σε εργολαβία υδραυλικών τραυματίστηκε στον ώμο και έχει κατάγματα στην σπονδυλική στήλη όταν «βρέθηκε στο κενό» από ύψος 4 μέτρων σε ακάλυπτό, μη περιφραγμένο ούτε σηματοδοτημένο φρεάτιο. Ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του και καθαρά από τύχη δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το σημείο του εργατικού ατυχήματος ήταν στον γενικότερο χώρο του εργοταξίου και                 η ευθύνη βαραίνει την ανάδοχο του έργο μεγαλοκατασκευαστική ΤΕΡΝΑ.

Κάθε φορά που ένας εργαζόμενος τραυματίζεται ή χάνει τη ζωή του στο μεροκάματο, το μόνιμο τροπάρι αρμόδιων και αναρμόδιων είναι πως «φταίει η κακιά η ώρα». Μετά, ξεκινάει ο επιμερισμός των ευθυνών. Από τις οποίες, σχεδόν πάντα, μένει απ’ έξω η εργοδοσία και πολύ περισσότερο το κράτος, οι μηχανισμοί του, η κυβέρνηση και η πολιτική της. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η ευθύνη καταλήγει στους εργαζόμενους που εμπλέκονται σε ένα εργατικό «ατύχημα».

Σήμερα στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, σε ένα εργοτάξιο μεγάλης έκτασης (περισσότερα από 800 στρέμματα) και περισσότερων από 100 ανεγερμένων κτιριακών εγκαταστάσεων,  οι τεχνικοί ασφαλείας και της ανάδοχου εταιρίας και των εργολάβων δεν επαρκούν, παρά τις προσπάθειες τους, για να καλύψουν τις ανάγκες στο καθημερινό έλεγχο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οι στελέχωση του μηχανισμού ασφαλείας αντιμετωπίζετε από την ΤΕΡΝΑ ως κόστος.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η απλήρωτη και αδήλωτη υπερωρία, οι ελλείψεις ακόμα και σε Ατομικά Μέσα Προστασίας είναι καθημερινότητα για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαιδας V.  Ως Συνδικάτο είχαμε επισημάνει πως οι έλεγχοι από το αρμόδιο σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να είναι ακόμα πιο συχνοί για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως είναι πως η κυβέρνηση και οι μεγαλοκατασκευαστές αντιμετωπίζουν τα μέσα προστασίας, την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος και κοιτάνε με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. Ακόμα και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας την έχουν ξεγυμνώσει από το απαραίτητο προσωπικό για αυτούς τους ελέγχους.

Ως Συνδικάτο απαιτήσαμε να γίνουν μια σειρά από εντατικούς ελέγχους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V μετά και την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο λόγο πανδημίας αλλά ως σήμερα δεν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση σήμερα επιδιώκει αξιοποιώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία να φορτώσει στις πλάτες μας την νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση. Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωσή της έπειτα από μία αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας και ξεμπρόστιασε  παλιούς και νέους κυβερνώντες που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λιβάνιζαν για την «επιστροφή στην κανονικότητα».

Μία κανονικότητα που, από πρώτο χέρι, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα προβλήματά μας δεν έλυσε, αντίθετα, έγινε  αφετηρία για να προστεθούν και από πάνω νέα αντεργατικά μέτρα που θωρακίζουν το σήμερα και το αύριο των συμφερόντων και  απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να οργανωθεί στο Συνδικάτο, να συμμετέχει και αυτός οργανωμένα στην διεκδίκηση και πάλη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για αξιοπρεπής μισθούς και όρους εργασίας.

Διεκδικούμε:

  1. Προσλήψεις περισσότερων τεχνικών ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.
  2. Τη στελέχωση και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ, να γίνονται πιο τακτικοί ελέγχει στο εργοτάξιο.
  3. Άμεση στελέχωση του ιατρείου αλλά και όποιον άλλων χώρων έχουν διαμορφωθεί της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού.
  4. Παροχή με ευθύνη των εργοδοτών νέων ΜΑΠ για την αντικατάσταση των φθαρμένων και παλιών ΜΑΠ που αποτελούν εστίες μόλυνσης και είναι ακατάλληλα πλέον.
  5. Ούτε σκέψεις για απολύσεις εργαζομένων, αυστηρή τήρηση του ωραρίου και καταβολή με βάση τα προβλεπόμενά των υπερωριών.
  6. Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών ΠΝΠ της κυβέρνησης.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

 

 

 

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης-Πρόγραμμα SYMBI: Στη βάση δεδομένων του Εργαλείου Βελτίωσης των Περιφερειακών Πολιτικών της Ευρώπης τα παραδείγματα καλών πρακτικών για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Τζόκερ: Έπαιξε σύστημα 50 ευρώ και άγγιξε τα 9.300.000! Άλλος ήταν ο πιο τυχερός της βραδιάς

Next Post
ΤΖΟΚΕΡ

Τζόκερ: Έπαιξε σύστημα 50 ευρώ και άγγιξε τα 9.300.000! Άλλος ήταν ο πιο τυχερός της βραδιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Σιάτιστας
  • Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!
  • Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ
  • Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Από σήμερα κανονικά η παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr