• Latest
πανεπιστημιο

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τις υλοποιούμενες εργασίες  στις κτιριακές εγκαταστάσεις στα Γρεβενά.

6 Δεκεμβρίου 2021
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Συνέλαβαν δραπέτη από τις φυλακές Κασσάνδρας

28 Μαρτίου 2026
Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου

Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου

28 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συλλήψεις -4- ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Μαρτίου 2026
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»

28 Μαρτίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»

27 Μαρτίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή

27 Μαρτίου 2026
Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

27 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών και έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

27 Μαρτίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 31 Μαρτίου

27 Μαρτίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Αναγκαία η ίδρυση νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη

27 Μαρτίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σύμφωνα με τον Ν. 5281/2026 – Πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τις υλοποιούμενες εργασίες  στις κτιριακές εγκαταστάσεις στα Γρεβενά.

sierafm by sierafm
6 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και φωτογραφίες που παρουσιάζουν “εικόνες εγκατάλειψης” της κτιριακής υποδομής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά, για την ορθή και πλήρη ενημέρωση, διευκρινίζουμε τα εξής:

Εδώ και 2,5 χρόνια,  από την πρώτη μέρα της συνέργειας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησε και υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ για τη διαμόρφωση, την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και για την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών και στις πέντε πόλεις όπου το Ίδρυμα εδρεύει.

Το κτιριακό συγκρότημα στα Γρεβενά, περιλαμβάνει δύο κύρια κτίρια: Το κτίριο της Διοίκησης, όπου στεγάζονται τα αμφιθέατρα, οι γραμματείες και η βιβλιοθήκη, καθώς και το κτίριο όπου βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια.

Εξαιτίας σταδιακών φθορών στα δύο κτίρια την προηγούμενη εξαετία, επήλθαν ζημιές από την εισροή υδάτων στις ψευδοροφές σε δύο αμφιθέατρα, καθιστώντας τα ακατάλληλα για συνάθροιση κοινού για τις εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και στη βιβλιοθήκη, όπως επίσης  και στα διαζώματα του κτιρίου με τις αίθουσες διδασκαλίας.

Το Πανεπιστήμιο, με μέριμνα της σημερινής  Διοίκησης, ήδη από την άνοιξη του 2020 (και σε περίοδο πανδημίας) ξεκίνησε τη διαδικασία συνολικής αποκατάστασης των ζημιών. Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης στεγανοποίησης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία, συντάχθηκε  τεχνική μελέτη, δημοπρατήθηκε το σχετικό έργο και υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, ύψους 455.000 ευρώ. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και βάσει της σύμβασης θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο 2022.

Από τις  εργασίες στεγανοποίησης που  ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, τα κτίρια έχουν προστατευθεί από την εισροή όμβριων υδάτων και δεν έχει έκτοτε εμφανιστεί  πλημμυρικό φαινόμενο, ούτε νερά εντός των χώρων του κτιρίου.

Επομένως, οι φωτογραφίες παραπέμπουν σε πρότερη κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή. Επίσης, απεικονίζουν μεμονωμένα σημεία από τη βιβλιοθήκη και άλλους χώρους όπου σήμερα εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και όπου είχε ήδη αποκλειστεί η πρόσβαση των φοιτητών και του προσωπικού από την έναρξη των μαθημάτων, τον Οκτώβριο 2021. Σημειώνεται ότι  οι χώροι αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης αποκατάστασης που αναμένεται να περατωθεί με το τέλος του 2022.

Είναι κρίμα να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο συνολικά το κτιριακό συγκρότημα στα Γρεβενά και κατά συνέπεια τα Τμήματα που φιλοξενούνται σε αυτό, όταν μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το έργο αποκατάστασης.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών του Πανεπιστημίου,  πρόσφατα εγκαινιάστηκαν οι νέες φοιτητικές εστίες  στα Γρεβενά, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα συγκροτήματα φοιτητικών εστιών πανελλαδικά.

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Εγκυμοσύνη: Τηλεφωνική γραμμή για την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των εγκύων

Next Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ:  Επιστρεπτέα προκαταβολή

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ:  Επιστρεπτέα προκαταβολή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Συνέλαβαν δραπέτη από τις φυλακές Κασσάνδρας
  • Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου
  • Συλλήψεις -4- ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr