• Latest
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

4 Ιουλίου 2022
Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα

Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα

26 Απριλίου 2026
ΑΥΠΝΙΑ

Αϋπνία: Μια κοινή συνήθεια μπορεί να επιδεινώσει – Μια ειδικός εξηγεί τι να κάνουμε

26 Απριλίου 2026
ΠΑΠΑΣ

Μεγάλος καυγάς μέσα σε εκκλησία: Στα χέρια πιάστηκαν ιερέας και εν αργία επίσκοπος

26 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

26 Απριλίου 2026
υπολογιστης

Δεν παρέδωσε ποτέ το μηχάνημα που πούλησε σε 52χρονο μέσω διαδικτύου – Συνελήφθη στην Κόρινθο ο δράστης

26 Απριλίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Η «χρυσή» δόση καφεΐνης: Πώς ο καφές μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο

26 Απριλίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ

26 Απριλίου 2026
Δικαστήριο δικη

Η δίκη της «δασκάλας με τα μήλα»: Η πρώτη εικονική δίκη με δικαστές παιδιά νηπιαγωγείου

26 Απριλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ανήλικοι λήστευαν περίπτερα και βενζινάδικα – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

26 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

26 Απριλίου 2026
καιρος

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις – Ο καιρός την Πρωτομαγιά

26 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Β’ ΕΠΣ Κοζάνης – Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής – Η βαθμολογία

26 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 26 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

sierafm by sierafm
4 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή την επίσημη πρώτη της ψηφιακής κάρτας εργασίας  από 1 Ιουλίου ο  υπουργός εργασίας που εδώ και 2,5 χρόνια που μετράμε δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας και εκατοντάδες κρούσματα από τα πρωτόκολλα λάστιχο δεν πέρναγε ούτε έξω από supermarkets,  αποφάσισε να επισκεφτεί κάποια σε ένα καλά στημένο σκηνικό για να μας πει ότι “τα 8ωρα δεν θα μπορούν να δηλώνονται ως 4ωρα, ότι υλοποιείται  ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, εφαρμόζοντας μια κοινωνική πολιτική στην πράξη”.

             Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου εργασίας διαβάζουμε μεταξύ άλλων για “επανάσταση στην αγορά εργασίας”, για “μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο”, για ” εγγύηση  και σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου”.  Για να το απογειώσει η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, η οποία έκανε λόγο για “ναυαρχίδα των μεταρρυθμίσεων”, ότι “θεμελιώνεται, ίσως, το σημαντικότερο όπλο απέναντι στην παραβατικότητα, το οποίο θα βοηθήσει την Επιθεώρηση Εργασίας στο έργο της αποφασιστικά”.  Μέχρι και διαφημιστικές καμπάνιες επιστράτευσαν για να μας πείσουν  για τα οφέλη της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

             Και τα λένε όλα αυτά, αυτοί που κατάργησαν το 8ωρο, νομοθέτησαν την 10ωρη εργασία, το διακεκομμένο ωράριο, τις απλήρωτες υπερωρίες, απογείωσαν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επέκτειναν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους εκτός του εμπορίου, υποβάθμισαν και απαξίωσαν την επιθεώρηση εργασίας. Αυτοί που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση της εργοδοσίας.

             Πάνω σε αυτό το έδαφος, πάνω σε αυτό το  μεσαιωνικό εργασιακό περιβάλλον που η εργοδοτική ασυδοσία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο έρχεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

             Το αφήγημα της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν άντεξε ούτε λίγες ώρες στην εργασιακή αρένα των s/m. Τα παραδείγματα από όλη τη χώρα δεκάδες. Δόθηκαν οδηγίες σε εργαζόμενους που πιάνουν στις 5:00π.μ. να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6:00π.μ για να μην φανεί η μία ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Προϊστάμενοι ταμείων, ζητούσαν από τις ταμίες να “χτυπήσουν” την κάρτα τους ακριβώς στις 21:00 ενώ ακόμη ήταν στο πόστο τους και εξυπηρετούσαν πελάτες. Υπενθύμιση σε ωρομίσθιους που δουλεύουν  8ωρο να μην ξεχάσουν να “χτυπήσουν” την κάρτα τους στο 4ωρο, σε υπάλληλους ηλεκτρονικών παραγγελιών να “χτυπάνε” την κάρτα τους είτε έχουν τελειώσει την παραγγελία είτε όχι και να συνεχίζουν μετά, οδηγοί  να μη χτυπάνε καθόλου κάρτα αφού βρίσκονται εκτός καταστήματος και καλέσματα για εργασία στο ρεπό αλλά με οδηγία να μη ” χτυπήσουν ” κάρτα.

             Αυτά είναι παραδείγματα που δείχνουν ότι με τη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας αντί να αξιοποιούνται για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους πάνε πίσω στο μεσαίωνα. Αντί να αξιοποιηθεί ένας νέος τρόπος καταγραφής του χρόνου όπου δουλεύει ένας εργαζόμενος, κάτω από απειλές εκβιασμούς και τον φόβο να χαθεί η δουλειά αξιοποιείται για να δουλεύει περισσότερο και να μην καταγράφεται.

             Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το τι έγινε την πρώτη μέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις αλυσίδες των s/m και σίγουρα δεν θα αποτελέσουν είδηση σε κανένα διαδικτυακό μέσο, εφημερίδα ή κανάλι. Αποτελούν όμως άλλη μια απόδειξη ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα  από αυτούς, τωρινούς και προηγούμενους  που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη μαυρίλα, σε αυτή την ασυδοσία. 

             Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα! Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση μας στο σωματείο, η συμμετοχή μας στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να έχουμε κατακτήσεις. Τώρα είναι η ώρα χωρίς καμία αναμονή να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας,  μείωση του εργάσιμου χρόνου, ωράρια και προγράμματα σταθερά και όχι όπως βολεύει την εργοδοσία, πληρωμή των υπερωριών μας, κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Tags: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Προθεσμία έως 31.12.22 για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων σε μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο1 και σε ιδιοκατασκευές

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Δασταμάνης-Τσάκας στο μεγάλο έργο του φυσικού αερίου

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Δασταμάνης-Τσάκας στο μεγάλο έργο του φυσικού αερίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα
  • Αϋπνία: Μια κοινή συνήθεια μπορεί να επιδεινώσει – Μια ειδικός εξηγεί τι να κάνουμε
  • Μεγάλος καυγάς μέσα σε εκκλησία: Στα χέρια πιάστηκαν ιερέας και εν αργία επίσκοπος
  • Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)
  • Δεν παρέδωσε ποτέ το μηχάνημα που πούλησε σε 52χρονο μέσω διαδικτύου – Συνελήφθη στην Κόρινθο ο δράστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr