• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανανέωση των Πιστοποιητικών Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

6 Ιουλίου 2020
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ολοήμερη εκδρομή στη Βεργίνα και την Πέλλα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ζιακαίων «Ο Θεόδωρος Ζιάκας»

21 Ιουλίου 2026
Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens

Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens

21 Ιουλίου 2026
Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

21 Ιουλίου 2026

Πανήγυρις Ἁγίας Παρασκευῆς στὴν ὁμώνυμη Ἱερὰ Μονὴ Δομαβιστίου – Ναμάτων

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Νέα συνεργασία του Ιατρείου Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη με το Διαγνωστικό Κέντρο Ιατρικής Απεικόνισης BIOMEDICA

21 Ιουλίου 2026
Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας από το ΕΠΑΛ Σιάτιστας

Διάθεση θέσεων Μαθητείας από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2026-2027 (ΙΑ΄ Φάση)

21 Ιουλίου 2026
Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

21 Ιουλίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Α. Τάσκα στην επιστολή Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με τον καθαρισμό του ποταμού Σακουλέβα και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

21 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ρεύματος Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

21 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΚ

Τρίτη 21 Ιουλίου,  διακοπή υδροδότησης στην ΤΚ Αλωνακίων, για την αποκατάσταση βλάβης    

21 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Τετάρτη 22 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανανέωση των Πιστοποιητικών Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

sierafm by sierafm
6 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

   Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 2 και 4 του ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Β’ 8) από τις 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων (Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ.) της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.

Σας επισημαίνουμε ότι στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 14 της ΚΥΑ 8197/90920/22-7- 2013 (Β’ 1883) αναφέρονται τα κάτωθι:

  • «1. Η ισχύς του Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ. σε θέματα του Παραρτήματος Β του ν. 4036/2012 (Α’ 8), όπως κάθε φορά ισχύει, είναι πέντε (5) έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του ».
  • «2. Το αργότερο έξι (6) μήνες πριν την εκπνοή της ισχύος του Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ., ο ενδιαφερόμενος δύναται να εξεταστεί σύμφωνα με το άρθρο 12, για την ανανέωση της ισχύος του, το οποίο χορηγείται για άλλα πέντε (5) έτη και ισχύει από την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου πιστοποιητικού».

Δεδομένου ότι συμπληρώνονται πέντε (5) έτη από τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των πρώτων εξετάσεων χορήγησης των Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ., η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ενημερώνει τόσο τους  επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων όσο και κάθε ενδιαφερόμενο των οποίων η ισχύς των Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ. λήγει, ότι οφείλουν να προβούν εκ νέου σε εξετάσεις προκειμένου να ανανεωθούν τα πιστοποιητικά τους.

Υποχρέωση απόκτησης Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ. έχει κάθε άτομο στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας/αγοράς των γεωργικών φαρμάκων. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο ενδιαφερόμενος δεν δύναται να υποβληθεί σε διαδικασία εξετάσεων, τότε υποχρεούται να συνεργάζεται με τρίτο άτομο που είναι κάτοχος Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ., το οποίο είτε θα πραγματοποιεί τον ψεκασμό είτε θα επιβλέπει τη διαδικασία χρήσης του γεωργικού φαρμάκου και του ψεκασμού.

Η Υπηρεσία μας επισημαίνει ότι η κατοχή πτυχίου γεωπόνου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή πτυχίου Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας ή Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Γεωπονίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών 1δρυμάτων (ΤΕ1) ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών κράτους μέλους της ΕΕ ή χωρών εκτός ΕΕ, επέχει θέση Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ. αορίστου χρόνου.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr/ παραμένει διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων με τις ερωτήσεις που τίθενται στις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού.

Οι φορείς κατάρτισης και τα κέντρα εξετάσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/elenxoifitoprostateytikonmenu/525-ethniko-sxe-drashs/1590-sxedio-drashs-gevrgikon-farmakon-gr στο πεδίο με τίτλο «Φορείς Κατάρτισης και Κέντρα Εξετάσεων Χορήγησης Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης των Γεωργικών Φαρμάκων». Ο κατάλογος των εξεταστικών κέντρων ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κανονισμός των εξετάσεων βρίσκετε αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/elenxoi/Kanonismos_SYSXOPIS_12.15.pdf

Υπενθυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους ότι στην ιστοσελίδα:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/elenxoi/SYSXOPIS_ERWTHSEIS_v.6.1_071815.pdf βρίσκεται στη διάθεσή τους, βάση δεδομένων με αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό που αποτελείται από ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους, η οποία επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ενημερώνουμε ότι για την απόκτηση του Π.Γ.Ο.Χ.Γ.Φ., δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης, ενώ το ύψος του τέλους των εξετάσεων αναφέρεται στη με αριθ. πρωτ. 13631/159106/20-12-2013 ΚYΑ (Β’ 3410), όπως τροποποιήθηκε με την υπ. αριθ. 11118/127128/09-11-2015 (Β’ 2518).

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

 

 

 

 

 

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Ανάδειξη της καλλιέργειας των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών της περιοχής με στοχευμένες δράσεις

Next Post

Συνεχίζεται το Παίζω και Μαθαίνω για την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τους θησαυρούς της με 3 νέα παιχνίδια

Next Post
βιβλιοθήκη κοζάνης

Συνεχίζεται το Παίζω και Μαθαίνω για την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τους θησαυρούς της με 3 νέα παιχνίδια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοήμερη εκδρομή στη Βεργίνα και την Πέλλα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ζιακαίων «Ο Θεόδωρος Ζιάκας»
  • Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens
  • Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου
  • Πανήγυρις Ἁγίας Παρασκευῆς στὴν ὁμώνυμη Ἱερὰ Μονὴ Δομαβιστίου – Ναμάτων
  • Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr