• Latest
κορονοιος εμβολιο

Ανεμβολίαστοι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Οι «ποινές» για τους μεν και τους δε

19 Ιουλίου 2021
Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο συνεργατικό έργο WETINAGRI

Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο συνεργατικό έργο WETINAGRI

9 Οκτωβρίου 2025
ΣΕΑ Κοζάνης Γέφυρας Ζωής: Στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής η 17η Αιμοδοσία

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»: Γενική Συνέλευση και εκλογές

9 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη Σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης (βίντεο)

9 Οκτωβρίου 2025
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

«Τα βρήκαν»… στα δικαστήρια Ζευκλής και Κοσμίδης

9 Οκτωβρίου 2025
Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 13 μέλη στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford

Δήλωση Πρύτανη του ΠΔΜ: Το Πανεπιστήμιο ακολούθησε τη θεσμική και νόμιμη διαδικασία ακρόασης – Ο Αντιπρύτανης επέλεξε να την αγνοήσει και να παραιτηθεί δια του Τύπου

9 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Η επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Ωρα 3 ½ απόγευμα της 11η-10ου 1912 η απελευθέρωση της Κοζάνης…

9 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια ώστε να μην προστεθεί ένας ακόμη κρίκος απαξίωσης στην  Π.Ε. Κοζάνης»

Καλλιόπη Βέττα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια ώστε να μην προστεθεί ένας ακόμη κρίκος απαξίωσης στην  Π.Ε. Κοζάνης»

9 Οκτωβρίου 2025
Συγχαρητήριο του συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» για την εκλογή του Επισκόπου Δομενίκου Αθηναγόρα

Συγχαρητήριο του συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» για την εκλογή του Επισκόπου Δομενίκου Αθηναγόρα

9 Οκτωβρίου 2025
Επέτειος 113 ετών από τη Μάχη των Λαζαράδων – Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής. Φωτογραφίες

Επέτειος 113 ετών από τη Μάχη των Λαζαράδων – Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής. Φωτογραφίες

9 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Πιθανή διακοπή νερού στο Μικρόκαστρο

9 Οκτωβρίου 2025
Διάλεξη με θέμα την αρτηριακή πίεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης από ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κοζάνης.

Διάλεξη με θέμα την αρτηριακή πίεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης από ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κοζάνης.

9 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δημιουργία νέου Υπερυπολογιστή Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δυτική Μακεδονία με εθνικούς πόρους ύψους 30 εκατ. ευρώ 

9 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανεμβολίαστοι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Οι «ποινές» για τους μεν και τους δε

sierafm by sierafm
19 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

H πανδημία του κορονοϊού με τα αλλεπάλληλα κύματα, τα χιλιάδες κρούσματα, τις μεταλάξεις και τους εμβολιασμούς δημιούργησε μια διαφορετική καθημερινότητα από αυτή που είχαμε συνηθίσε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού θεωρείται δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εμβολιάζεται ενώ ένα άλλο αρνείται να το κάνει.

Με την πορεία των κρουσμάτων να είναι και πάλι ανοδική βάζοντας σταδιακά στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της χώρας, προκύπτει μια σειρά ερωτημάτων για τους χώρους εργασίας και τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Για τα ισχύοντα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Ανεμβολίαστοι: Παράβαση καθήκοντος στο δημόσιο

Ερωτηθείς για το τί ισχύει για το Δημόσιο, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι «η κυβέρνηση με διάταξη που θα φέρει θα προωθήσει διαδικασία ώστε να υπάρχει αναστολή σύμβασης και να μην πληρώνονται οι μη εμβολιασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Όχι γενικά, αλλά μόνο εκεί που είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Υγειονομικοί για αρχή. Αυτό θα γίνεται βάσει του πειθαρχικού συμβουλίου. Ορίζει ο κώδικας ο πειθαρχικός ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιεί το υπαλληλικό καθήκον ένας υπάλληλος προκύπτει πειθαρχικό παράπτωμα. Ως πειθαρχικό καθήκον προσδιορίζεται ό,τι προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις» σημείωσε.

Επομένως, προσέθεσε ο Κώστας Τσουκαλάς αν η κυβέρνηση φέρει μια διάταξη «που λέει ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και εκείνοι δεν εμβολιαστούν, τότε θα πουν ότι εκεί υπάρχει παράβαση καθήκοντος και θα προκύψει ποινή. Η ποινή αυτή θα είναι η αναστολή σύμβασης».

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά σε αυτή τη φάση «δεν μπορεί να υπάρξει απόλυση. Η οριστική παύση υπάρχει ως ποινή πειθαρχική. Αλλά προβλέπεται για ποινές που έχουν να κάνουν πιο πολύ με τέλεση ποινικών αδικημάτων. Απάτη, πλαστογραφία. Δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συνδυαστεί με τον μη εμβολιασμό».

Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα

Για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ένα άλλο, διαφορετικό πλαίσιο. «Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα, δηλαδή εν προκειμένω στις ιδιωτικές δομές υγείας, ο μη εμβολιασμός μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο λόγο απόλυσης».

Ερωτηθείς το τί μπορεί να συμβεί σε μια επιχείρηση όπου ένας εργαζόμενος αρνείται να εμβολιαστεί, ο Κώστας Τσουκαλάς υπογράμμισε: «Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν αποτελεί σπουδαίο λόγο για να απολυθεί αζημίως. Εδώ το ζήτημα είναι ότι ο εργοδότης έχει διευθυντικό δικαίωμα να διαρθρώσει την επιχείρησή του όπως θέλει. Από την άλλη, ο νόμος ρητά απαγορεύει τις διακρίσεις σε ό,τι αφορά την απόλυση. Υπάρχει το εξής ερώτημα: είναι απαγορευμένη διάκριση να αντιμετωπίσω κάποιον διαφορετικά λόγω εμβολιασμού; Αυτό θα τα κρίνουν τα δικαστήρια. Πριν απολύσει κάποιος θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα άλλα περιθώρια back office, εκ περιτροπής απασχόληση, τηλεργασία.

Να σημειωθεί πως ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι υπάρχει και το «εργαλείο» της άδειας άνευ αποδοχών. «Με το νόμο Χατζηδάκη απαιτείται και η συναίνεση εργαζόμενου (για την άδεια άνευ αποδοχών)» η οποία μπορεί να «τραβήξει» έως και για ένα χρόνο. Ο εργοδότης θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητά εμβολιασμό και άδεια άνευ αποδοχών. Π.χ. να πει “σου ζητάω αφού δεν θέλεις (να εμβολιαστείς) να πάρεις μια άδεια άνευ αποδοχών, λίγων ημερών» ανέφερε καταλήγοντας.

Πηγή: diakiologitika.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Σιάτιστα: Αδέσποτα κυνήγησαν παιδάκια. Σκαρφάλωσαν σε δέντρο για να σωθούν

Next Post

myEFKAlive: Πώς θα κλείσετε ραντεβού από το σπίτι σας

Next Post
ΕΦΚΑ

myEFKAlive: Πώς θα κλείσετε ραντεβού από το σπίτι σας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο συνεργατικό έργο WETINAGRI
  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»: Γενική Συνέλευση και εκλογές
  • Η ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη Σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης (βίντεο)
  • «Τα βρήκαν»… στα δικαστήρια Ζευκλής και Κοσμίδης
  • Δήλωση Πρύτανη του ΠΔΜ: Το Πανεπιστήμιο ακολούθησε τη θεσμική και νόμιμη διαδικασία ακρόασης – Ο Αντιπρύτανης επέλεξε να την αγνοήσει και να παραιτηθεί δια του Τύπου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr