• Latest
ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανεπίτρεπτη η μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης Του Θεόδωρου Γ. Σιόγκα*

3 Ιουνίου 2022
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ

1 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ

1 Ιουλίου 2026
Ακριβότερο φέτος το αρνί – «Έχει χαθεί το Πάσχα για την Κοζάνη» λένε οι κτηνοτρόφοι

Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

1 Ιουλίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

1 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

1 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Ειδική Συνεδρίαση

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεπίτρεπτη η μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης Του Θεόδωρου Γ. Σιόγκα*

sierafm by sierafm
3 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΟΠΕΚΕΠΕ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση παρακολούθησα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την ανακοίνωση του Δημάρχου, για μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μαυροδένδρι με δωρεάν παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Δημητρίου Υψηλάντη. Συμπλήρωσε μάλιστα με ευαρέσκεια ο Δήμαρχος ότι το Μαυροδένδρι θα δει κάποιου άλλου είδους κινητικότητα η οποία θα το βοηθήσει γενικότερα (!)

Ο δε κ. Μιχαηλίδης, δηλώνοντας ικανοποιημένος (!) για την εξέλιξη, τόνισε ότι για να πάει η συγκεκριμένη υπηρεσία εκεί έγινε αγώνας και μάλιστα τεράστιος, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο (εννοώντας μάλλον τον κ. Σημανδράκο) και τον Γραμματέα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φλώρος συμπλήρωσε ότι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προοριζόταν να μετεγκατασταθεί στα Κομνηνά Εορδαίας!!!

Τι σημαίνει όμως ο εξοστρακισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ από την πόλη της Κοζάνης;

  1. Απώλεια του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων και αύξηση του χρόνου απόκρισης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕΠΕ λαμβάνουν χώρα ουκ ολίγα περιστατικά έντασης, ενώ να μη λησμονούμε ότι προ εξαετίας εισέβαλε ένοπλος με καραμπίνα.
  2. Δυσχέρεια και επιπλέον κόστος στις μετακινήσεις των υπαλλήλων και των πολιτών, ιδιαιτέρως όσων δεν διαθέτουν αυτοκίνητο τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει επαρκής αστική συγκοινωνία.
  3. Πρόσθετο εμπόδιο στη συνεργασία των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ με άλλες υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη της Κοζάνης, όπως η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Κοζάνης, η Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της Περιφέρειας, το Κτηνιατρείο, το Δασαρχείο, τα Δικαστήρια, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ (ΚΥΔ), μελετητικά γραφεία κα.
  4. Ανασταλτικό παράγοντα κατ’ αντιστοιχία στην προσέλκυση συμβασιούχων υπαλλήλων για εργασία στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτ. Μακεδονία.
  5. Δυσχέρεια και επιπλέον κόστος στη μετακίνηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν θα μπορούν πλέον να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους συνδυαστικά με μία μόνο επίσκεψη στην πόλη της Κοζάνης.
  6. Απώλεια εισοδήματος για την πόλη και απώλεια έμμεσων θέσεων εργασίας. Κατ’ αρχάς γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ νοικιάζει 2 χώρους γραφείων και αποθήκης εντός της πόλης και επιπλέον γιατί η μετακίνηση για δουλειά στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούσε να συνδυαστεί με επίσκεψη στην αγορά και τους χώρους εστίασης της πόλης.

Το μοναδικό κέρδος από τη μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων του κατά 1500 € το μήνα από ενοίκια, το οποίο μάλλον αποτέλεσε και το μοναδικό κίνητρο της Διοίκησης του για την υποβολή του αιτήματος μετεγκατάστασης. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή για τις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός στο κέντρο της Αθήνας, πληρώνει σε ενοίκια περίπου 90.000 € το μήνα (!!!)

Εν κατακλείδι, για τους παραπάνω λόγους είναι ανεπίτρεπτη η απομόνωση μεμονωμένων υπηρεσιών μακριά από τις έδρες των Νομών ή/και των Περιφερειών, άρα και η μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης στο Μαυροδένδρι, πόσο μάλλον στα Κομνηνά Εορδαίας.

Ο αγώνας που θα έπρεπε να δοθεί λοιπόν εξ αρχής από τη Δημοτική Αρχή, θα έπρεπε να ήταν η διεκδίκηση με επιχειρήματα της μη μετακίνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης και όχι να μην πάει στα Κομνηνά Εορδαίας.

Θα έπρεπε ακόμη, να τονιστεί στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι λόγω της απολιγνιτοποίησης, δεν είναι δυνατόν να στερούνται εισοδήματα από την Κοζάνη προς όφελος των εισοδημάτων των Αθηνών.

Επιπλέον, θα έπρεπε να τονιστεί ότι δεν είναι δυνατόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτική Μακεδονία να λειτουργεί υποστελεχωμένος, με μόλις 5 άτομα επιφορτισμένα ουσιαστικά με το  αντικείμενο των ελέγχων για ολόκληρη την Περιφέρεια, χωρίς Διευθυντή, τα καθήκοντα του οποίου ασκούνται από υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιάννενα και με κλειστά τα γραφεία σε Γρεβενά και Φλώρινα.

Νομίζω, ότι στο σημείο που βρισκόμαστε το μοναδικό που πρέπει και μπορεί να γίνει είναι, με πρωτοβουλία και παρέμβαση των Βουλευτών και του Περιφερειάρχη στην Κυβέρνηση να ακυρωθεί η απαράδεκτη μεθόδευση μετακίνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης.

Και μια απορία, τι θα γίνει αν κάποιος ‘’ιθύνων’’ νους σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να μετακινηθούν και άλλες υπηρεσίες εκτός της πόλης της Κοζάνης όπως ΕΛΓΑ, ΙΚΑ, Στατιστική Υπηρεσία κα;

*Ο Θεόδωρος Γ. Σιόγκας είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ & Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Tags: ΟΠΕΚΕΠΕ
Previous Post

Αμανατίδης: Εγκρίθηκε και το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων γούνας

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά – Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Next Post
ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Δήμος Γρεβενών: Δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά - Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ
  • Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ
  • Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr