• Latest
ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανεπίτρεπτη η μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης Του Θεόδωρου Γ. Σιόγκα*

3 Ιουνίου 2022
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σερβίων για την απώλεια του Στυλιανού Ελευθεριάδη

12 Αυγούστου 2026
λαικη αγορα

Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καστοριάς ημέρας Σαββάτου

12 Αυγούστου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν τις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών – Οι κανόνες ισχύουν για όλους

12 Αυγούστου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία, και τα όσα τραγικά ζούμε καθημερινά, με αφορμή ανακοίνωση των εργαζομένων

12 Αυγούστου 2026
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία

Σύλληψη -2- ατόμων στη λίμνη Ιλαρίωνα για παράνομη αλιεία

12 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Δείτε που έκρυβε 16.000 ευρώ ο απατεώνας. Το έπαιζαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Κοζάνη: Δείτε που έκρυβε 16.000 ευρώ ο απατεώνας. Το έπαιζαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

12 Αυγούστου 2026
Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο

Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο

12 Αυγούστου 2026
Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας

Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας

12 Αυγούστου 2026
καθαριστριες, σχολειο

Δήμος Βοΐου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 32 νέες σχολικές καθαρίστριες

12 Αυγούστου 2026
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

12 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο – Το ερώτημα που ταλανίζει την ΕΛ.ΑΣ.

12 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεπίτρεπτη η μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης Του Θεόδωρου Γ. Σιόγκα*

sierafm by sierafm
3 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΟΠΕΚΕΠΕ
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση παρακολούθησα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την ανακοίνωση του Δημάρχου, για μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μαυροδένδρι με δωρεάν παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Δημητρίου Υψηλάντη. Συμπλήρωσε μάλιστα με ευαρέσκεια ο Δήμαρχος ότι το Μαυροδένδρι θα δει κάποιου άλλου είδους κινητικότητα η οποία θα το βοηθήσει γενικότερα (!)

Ο δε κ. Μιχαηλίδης, δηλώνοντας ικανοποιημένος (!) για την εξέλιξη, τόνισε ότι για να πάει η συγκεκριμένη υπηρεσία εκεί έγινε αγώνας και μάλιστα τεράστιος, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο (εννοώντας μάλλον τον κ. Σημανδράκο) και τον Γραμματέα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φλώρος συμπλήρωσε ότι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προοριζόταν να μετεγκατασταθεί στα Κομνηνά Εορδαίας!!!

Τι σημαίνει όμως ο εξοστρακισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ από την πόλη της Κοζάνης;

  1. Απώλεια του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων και αύξηση του χρόνου απόκρισης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕΠΕ λαμβάνουν χώρα ουκ ολίγα περιστατικά έντασης, ενώ να μη λησμονούμε ότι προ εξαετίας εισέβαλε ένοπλος με καραμπίνα.
  2. Δυσχέρεια και επιπλέον κόστος στις μετακινήσεις των υπαλλήλων και των πολιτών, ιδιαιτέρως όσων δεν διαθέτουν αυτοκίνητο τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει επαρκής αστική συγκοινωνία.
  3. Πρόσθετο εμπόδιο στη συνεργασία των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ με άλλες υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη της Κοζάνης, όπως η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Κοζάνης, η Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της Περιφέρειας, το Κτηνιατρείο, το Δασαρχείο, τα Δικαστήρια, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ (ΚΥΔ), μελετητικά γραφεία κα.
  4. Ανασταλτικό παράγοντα κατ’ αντιστοιχία στην προσέλκυση συμβασιούχων υπαλλήλων για εργασία στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτ. Μακεδονία.
  5. Δυσχέρεια και επιπλέον κόστος στη μετακίνηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν θα μπορούν πλέον να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους συνδυαστικά με μία μόνο επίσκεψη στην πόλη της Κοζάνης.
  6. Απώλεια εισοδήματος για την πόλη και απώλεια έμμεσων θέσεων εργασίας. Κατ’ αρχάς γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ νοικιάζει 2 χώρους γραφείων και αποθήκης εντός της πόλης και επιπλέον γιατί η μετακίνηση για δουλειά στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούσε να συνδυαστεί με επίσκεψη στην αγορά και τους χώρους εστίασης της πόλης.

Το μοναδικό κέρδος από τη μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων του κατά 1500 € το μήνα από ενοίκια, το οποίο μάλλον αποτέλεσε και το μοναδικό κίνητρο της Διοίκησης του για την υποβολή του αιτήματος μετεγκατάστασης. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή για τις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός στο κέντρο της Αθήνας, πληρώνει σε ενοίκια περίπου 90.000 € το μήνα (!!!)

Εν κατακλείδι, για τους παραπάνω λόγους είναι ανεπίτρεπτη η απομόνωση μεμονωμένων υπηρεσιών μακριά από τις έδρες των Νομών ή/και των Περιφερειών, άρα και η μετακίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης στο Μαυροδένδρι, πόσο μάλλον στα Κομνηνά Εορδαίας.

Ο αγώνας που θα έπρεπε να δοθεί λοιπόν εξ αρχής από τη Δημοτική Αρχή, θα έπρεπε να ήταν η διεκδίκηση με επιχειρήματα της μη μετακίνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης και όχι να μην πάει στα Κομνηνά Εορδαίας.

Θα έπρεπε ακόμη, να τονιστεί στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι λόγω της απολιγνιτοποίησης, δεν είναι δυνατόν να στερούνται εισοδήματα από την Κοζάνη προς όφελος των εισοδημάτων των Αθηνών.

Επιπλέον, θα έπρεπε να τονιστεί ότι δεν είναι δυνατόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτική Μακεδονία να λειτουργεί υποστελεχωμένος, με μόλις 5 άτομα επιφορτισμένα ουσιαστικά με το  αντικείμενο των ελέγχων για ολόκληρη την Περιφέρεια, χωρίς Διευθυντή, τα καθήκοντα του οποίου ασκούνται από υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιάννενα και με κλειστά τα γραφεία σε Γρεβενά και Φλώρινα.

Νομίζω, ότι στο σημείο που βρισκόμαστε το μοναδικό που πρέπει και μπορεί να γίνει είναι, με πρωτοβουλία και παρέμβαση των Βουλευτών και του Περιφερειάρχη στην Κυβέρνηση να ακυρωθεί η απαράδεκτη μεθόδευση μετακίνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός της πόλης της Κοζάνης.

Και μια απορία, τι θα γίνει αν κάποιος ‘’ιθύνων’’ νους σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να μετακινηθούν και άλλες υπηρεσίες εκτός της πόλης της Κοζάνης όπως ΕΛΓΑ, ΙΚΑ, Στατιστική Υπηρεσία κα;

*Ο Θεόδωρος Γ. Σιόγκας είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ & Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Tags: ΟΠΕΚΕΠΕ
Previous Post

Αμανατίδης: Εγκρίθηκε και το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων γούνας

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά – Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Next Post
ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Δήμος Γρεβενών: Δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά - Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σερβίων για την απώλεια του Στυλιανού Ελευθεριάδη
  • Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καστοριάς ημέρας Σαββάτου
  • Δήμος Σερβίων: Τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν τις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών – Οι κανόνες ισχύουν για όλους
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία, και τα όσα τραγικά ζούμε καθημερινά, με αφορμή ανακοίνωση των εργαζομένων
  • Σύλληψη -2- ατόμων στη λίμνη Ιλαρίωνα για παράνομη αλιεία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr