• Latest
facebook, ιντερνετ

Ανησυχητική έρευνα: Εφτά στα 10 Ελληνόπουλα κάνουν χρήση των social media σε ακατάλληλη ηλικία

14 Δεκεμβρίου 2019
καιρός

Καιρός: Άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ και τοπικές βροχές ή καταιγίδες – Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία

8 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο άνδρες

8 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Νεαροί εισήγαγαν, μέσω ταχυδρομικού δέματος, 62 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

8 Σεπτεμβρίου 2025
Σούπερ μάρκετ, super market

Ανήλικες έκλεψαν σε σούπερ μάρκετ και ξυλοκόπησαν εργαζόμενες για να ξεφύγουν

8 Σεπτεμβρίου 2025
φορολογια

Πώς η ΑΑΔΕ έπιασε γνωστό τράπερ για φοροδιαφυγή – Το ρολόι των 116.000 ευρώ που τον πρόδωσε

8 Σεπτεμβρίου 2025
ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Διασώθηκε οικογένεια Αυστριακών στον κόλπο του Αγίου Όρους – Ανατράπηκε το σκάφος τους

8 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Ήττα για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην 1η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος

7 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Στο νοσοκομείο 59χρονος που υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην διάρκεια αγώνα δρόμου

Πτολεμαΐδα: Στο νοσοκομείο 59χρονος που υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην διάρκεια αγώνα δρόμου

7 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόσκληση στην παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων του 1ου σταδίου της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) Δήμου Σερβίων

Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτή Πρόσκληση στους Δημότες και Φορείς για την Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

7 Σεπτεμβρίου 2025
Αγωνιστικό μήνυμα πως δε θα περάσουν τα σχέδια για καύση απορριμμάτων στάλθηκε από σωματεία και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Αγωνιστικό μήνυμα πως δε θα περάσουν τα σχέδια για καύση απορριμμάτων στάλθηκε από σωματεία και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

7 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τις παροχές της ΔΕΘ

7 Σεπτεμβρίου 2025
86χρονος έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο “ανέβηκε” στο πεζοδρόμιο-Τραυματισμένη γυναίκα στο κεφάλι

86χρονος έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο “ανέβηκε” στο πεζοδρόμιο-Τραυματισμένη γυναίκα στο κεφάλι

7 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχητική έρευνα: Εφτά στα 10 Ελληνόπουλα κάνουν χρήση των social media σε ακατάλληλη ηλικία

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
facebook, ιντερνετ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εφτά στα δέκα παιδιά κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων σε μη επιτρεπτή ηλικία και το 21% δηλώνει πως δέχθηκε διαδικτυακή παρενόχληση, την οποία επιχείρησε να αντιμετωπίσει χωρίς να το αναφέρει σε κανέναν.

Επίσης, το 21% των παιδιών έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο ίντερνετ, το 14% έχει μοιραστεί πολύ προσωπικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ενώ έξι στα 10 παιδιά έχουν συναντήσει βίαιο και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα παραπάνω ποσοστά αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας που έγινε σε δείγμα 14.000 μαθητών από 400 σχολεία της χώρας και την οποία πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία των παιδιών (41%) ξεκινά να χρησιμοποιεί το ίντερνετ στην ηλικία των 7 – 8 ετών ενώ ένα 20% δηλώνει ότι ξεκίνησε το «σερφάρισμα» στην πολύ μικρή ηλικία των 4-6 ετών!

Όλα τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Ασφαλή και Υπεύθυνη Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που έγινε το πρωί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Καλαμαριάς και στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 17 γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, ενώ ομιλήτρια ήταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ και «Πρέσβειρα για Ασφαλές Διαδίκτυο», Μαρία Σπυράκη.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε η υπερβολική χρήση του ίντερνετ από τα παιδιά καθώς το 34% νιώθει ότι παραμελεί τις δραστηριότητές του για χάρη του ψηφιακού κόσμου. Μόλις ένα 4% παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στο διαδίκτυο ενώ ένα 20% απαντά ότι δεν ξέρει αν έχει εθιστεί. Αίσθηση επίσης προκαλεί η παραδοχή από τα παιδιά ότι σχεδόν οι μισοί γονείς δε θέτουν όρια όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου.

«Είναι αλήθεια ότι το διαδίκτυο έχει καθιερωθεί σαν αξιόπιστη και σωστή πηγή πληροφόρησης. Όμως, εκτός απ’ τα καλά που φέρνει στη ζωή μας, κρύβει και κινδύνους, κυρίως για τα παιδιά», ανέφερε η κ.Σπυράκη στη διάρκεια της τοποθέτησης της προς τους μαθητές, προσθέτοντας πως «πολλοί γονείς δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι χρειάζεται προσοχή, επίβλεψη και καθοδήγηση για τα παιδιά τους σε θέματα που αφορούν το διαδίκτυο. Οι γονείς δεν πρέπει να επαναπαύονται, γιατί είναι αδύνατο να γνωρίζουν τι μπορεί να συμβαίνει ή να λέγεται στους διάφορους τρόπους επικοινωνίας που διεξάγονται μέσα σε αυτό».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 83% των παιδιών δηλώνει ότι «σερφάρει» χωρίς την επίβλεψη των γονιών του, ενώ όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σχεδόν οι μισοί γονείς (43%) δεν θέτουν όρια στα παιδιά τους όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου αλλά και τον χρόνο παραμονής στον ψηφιακό κόσμο.

Η πλειοψηφία των παιδιών (58%) δηλώνουν ότι έμαθαν μόνα τους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μόλις ένα 4% πως το έμαθε στο σχολείο από κάποιον εκπαιδευτικό. Παρά το γεγονός ότι δηλώνουν αυτοδίδακτα θεωρούν ότι γνωρίζουν πως να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια και μόνο το 12% δηλώνει λίγο ή καθόλου ενημερωμένο.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό κόσμο κυρίως για να μιλάνε με τους φίλους τους (36%), να βλέπουν ταινίες ή να ακούν μουσική (33%), να παίζουν παιχνίδια (24%). Επιπλέον, το 58% δηλώνει ότι μπορεί να ξεχωρίσει μια αληθινή είδηση από μια ψευδή. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασχολείται μέχρι δύο ώρες την ημέρα το 63% των παιδιών. Το 13% φτάνει τις 3 – 4 ώρες, ενώ το 9% περνάει περισσότερες από 4 ώρες. Βέβαια, τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται το ποσοστό των παιδιών που ασχολούνται πάνω από τέσσερις ώρες στα social media φτάνοντας το 15%.

Με τα διαδικτυακά παιχνίδια σε καθημερινή βάση έως 2 ώρες ασχολείται το 57%. Τις 3 έως 4 ώρες την ημέρα φτάνει το 9% και περισσότερες από τέσσερις ώρες απασχολείται το 7%. Το ποσοστό των παιδιών που παίζουν περισσότερες από 4 ώρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διπλασιάζεται και φτάνει το 15%.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Κατερίνα Ψαρουδάκη, από τη δική της πλευρά μιλώντας στην ημερίδα αναφέρθηκε κυρίως στους «χρυσούς κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο». Όπως είπε, «καθώς περνούν τα χρόνια η ηλικία των παιδιών που μπαίνει στο διαδίκτυο θα είναι ολοένα και μειούμενη».

Επίσης, πέρα από τις ομιλίες, οι μαθητές και μαθήτριες των 17 σχολείων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν τις εργασίες που έκαναν για την ασφαλή πλοήγηση και ακολούθησαν βραβεύσεις. Οι εκπρόσωποι των σχολείων που βραβεύτηκαν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες όπου η κ.Σπυράκη θα τους ξεναγήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως αυτό το διάστημα «τρέχει» νέα έρευνα, αυτή τη φορά σε 600 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, και πάλι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Θέμα είναι «Τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά παιχνίδια». Οι μαθητές θα απαντήσουν σε ερωτηματολόγια έως το τέλος του χρόνου και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Καταψηφίστηκε ο ισολογισμός του Επιμελητηρίου

Next Post

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή

Next Post
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καιρός: Άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ και τοπικές βροχές ή καταιγίδες – Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία
  • Με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο άνδρες
  • Νεαροί εισήγαγαν, μέσω ταχυδρομικού δέματος, 62 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
  • Ανήλικες έκλεψαν σε σούπερ μάρκετ και ξυλοκόπησαν εργαζόμενες για να ξεφύγουν
  • Πώς η ΑΑΔΕ έπιασε γνωστό τράπερ για φοροδιαφυγή – Το ρολόι των 116.000 ευρώ που τον πρόδωσε

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr