• Latest
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ανοίγει η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού – Τα λάθη που κοστίζουν

31 Μαρτίου 2026
Γαλατινή: Γιόρτασε το εξωκλήσι της Παναγίας. Φωτογραφίες

Γαλατινή: Γιόρτασε το εξωκλήσι της Παναγίας. Φωτογραφίες

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή κοινόχρηστων υποδομών

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή κοινόχρηστων υποδομών

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διαχωριστικών ασφαλείας στο Κλειστό της Λευκόβρυσης

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διαχωριστικών ασφαλείας στο Κλειστό της Λευκόβρυσης

8 Σεπτεμβρίου 2026
«Οδός Κωνσταντίνου Σημίτη» – Μια οφειλόμενη τιμή στον Πρωθυπουργό που μεγάλωσε τα Σέρβια! (του Κυριάκου Μ. Τσολακίδη)

Καστανιά Σερβίων: Χωρίς νερό τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον Περιφερειακό Δρόμο του Κρόκου

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον Περιφερειακό Δρόμο του Κρόκου

8 Σεπτεμβρίου 2026
Η «δική» μου Δ.Ε.Η. – Ορμώμενος από την παράσταση «Γη της Επαγγελίας» του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε. Κοζάνης σε συμπαραγωγή με το φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. (του Θεοδωρίδη Ι. Γεώργιου)

Η «δική» μου Δ.Ε.Η. – Ορμώμενος από την παράσταση «Γη της Επαγγελίας» του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε. Κοζάνης σε συμπαραγωγή με το φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. (του Θεοδωρίδη Ι. Γεώργιου)

8 Σεπτεμβρίου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Αγώνας κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος την Πέμπτη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Αγώνας κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος την Πέμπτη

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Πρόγραμμα Λιάπειου Kολυμβητηρίου για το κοινό 2026-2027

8 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: 53χρονος αλλοδαπός συνελήφθη επεισοδιακά για κακούργημα

8 Σεπτεμβρίου 2026
Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας στην Καλλιθέα της Καστοριάς- Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη η σύμβαση ανάθεσης έργου

Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας στην Καλλιθέα της Καστοριάς- Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη η σύμβαση ανάθεσης έργου

8 Σεπτεμβρίου 2026
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων στη ΔΕΘ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων στη ΔΕΘ

8 Σεπτεμβρίου 2026
Σωματείο εστίασης Κοζάνης Ερμής

Εξαγγελίες Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Αόρατη η εστίαση για τον Πρωθυπουργό!

8 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού – Τα λάθη που κοστίζουν

sierafm by sierafm
31 Μαρτίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ανοίγει σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για την επόμενη πληρωμή που θα γίνει 29 Μαΐου.
Η πλατφόρμα θα δέχεται νέες αιτήσεις ή τροποποιήσεις υφιστάμενων έως την 8η Μαΐου 2026 και ώρα 18:00.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στις πλατφόρμες https://www.idika.gr ή https://opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2026 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2024.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2025.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση –από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο– καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού, θα ληφθούν αρχικά υπόψη:

– Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση του 2026.

– Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2024.

Μετά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, το σύστημα θα επικαιροποιηθεί αυτόματα με τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2025, προσαρμόζοντας ανάλογα το τελικό ποσό του επιδόματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Βασική προϋπόθεση για την καταβολή της ενίσχυσης είναι η επαρκής φοίτηση των τέκνων (από το προ-νήπιο έως το Γυμνάσιο).

Στην αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθούν:

– Τα στοιχεία της σχολικής μονάδας.

– Η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή.

Σε περίπτωση που η διασταύρωση των στοιχείων δεν καταστεί δυνατή αυτόματα από το σύστημα, οι αιτούντες θα κληθούν να επισυνάψουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να ολοκληρώσουν την οριστική υποβολή της αίτησης. Αιτήσεις που παραμένουν σε κατάσταση «προσωρινής αποθήκευσης» θεωρούνται μη υποβληθείσες και δεν θα ληφθούν υπόψη για την πληρωμή.

Τα βήματα για την αίτηση

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο δικαιούχος για να υποβάλει αίτηση για το επίδομα είναι συγκεκριμένα.

Ένας από τους δύο γονείς του παιδιού θα πρέπει να υποβάλει αίτηση Α21 είτε στο www.idika.gr είτε στο www.opeka.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Τα περισσότερα πεδία τα συμπληρώνουν αυτόματα η ΑΑΔΕ και ο ΑΜΚΑ, αλλά ο χρήστης θα πρέπει να επιβεβαιώσει τα εισοδήματα, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και τον τραπεζικό λογαριασμό IBAN για την πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Οι αιτήσεις αποθηκεύονται προσωρινά, αλλά ενεργοποιούνται μόνο με οριστική αποστολή.

Είναι αναγκαία η προσκόμιση επιπλέον εγγράφων για φοιτητές ή για παιδιά με ειδικές συνθήκες. Αυτά ανεβαίνουν ψηφιακά.

Εάν υπάρξει σφάλμα στην αίτηση, τότε αυτή μπορεί να ακυρωθεί και να υποβληθεί νέα. Αλλά τυχόν καταβληθέντα ποσά από λανθασμένη αίτηση επιστρέφονται.

Τα ποσά

Το ποσό του επιδόματος προσαρμόζεται σε τρία επίπεδα ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών που έχει ένα νοικοκυριό. Αυτό φτάνει έως τα 140 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο άνω του τρίτου καθορίζεται από την κατηγοριοποίηση των οικογενειών σε Α, Β και Γ βάσει εσόδων.

Για το πρώτο και δεύτερο παιδί δίνεται ποσό από 28 ευρώ έως 70 ευρώ το μήνα, ενώ από το τρίτο και μετά αυτό διπλασιάζεται και φτάνει τα 56-140 ευρώ ανά μήνα.

Η διαδικασία προβλέπει ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα διαιρείται με την κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας. Η κλίμακα αυτή διαμορφώνεται ως εξής: ο πρώτος γονέας υπολογίζεται με συντελεστή 1, ο δεύτερος με 1/2 και κάθε παιδί με 1/4. Το αποτέλεσμα καθορίζει την εισοδηματική κατηγορία (Α, Β ή Γ) και συνεπώς το ύψος του μηνιαίου επιδόματος.

Στην πράξη, οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 28.000 ευρώ, έχει κλίμακα ισοδυναμίας 2. Το ισοδύναμο εισόδημα διαμορφώνεται στα 14.000 ευρώ και η οικογένεια εντάσσεται στη Γ κλίμακα, λαμβάνοντας 56 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα, οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ, εμφανίζει ισοδύναμο εισόδημα 14.857 ευρώ και επίσης εντάσσεται στη Γ κλίμακα, με μηνιαίο επίδομα 28 ευρώ.

Στη Β κλίμακα εντάσσεται οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά και εισόδημα 18.800 ευρώ. Με ισοδύναμο εισόδημα 9.400 ευρώ, το επίδομα διαμορφώνεται στα 84 ευρώ τον μήνα.

Στην Α κλίμακα, όπου καταγράφονται τα χαμηλότερα ισοδύναμα εισοδήματα και τα υψηλότερα ποσά ενίσχυσης, τα ποσά αυξάνονται σημαντικά. Για παράδειγμα, οικογένεια με δύο γονείς και τρία παιδιά και εισόδημα 13.000 ευρώ λαμβάνει 280 ευρώ μηνιαίως, ενώ οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά και εισόδημα 12.000 ευρώ δικαιούται 140 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα, μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά και εισόδημα 12.000 ευρώ λαμβάνει 280 ευρώ, με δύο παιδιά και εισόδημα 10.500 ευρώ λαμβάνει 140 ευρώ, ενώ με ένα παιδί και εισόδημα 9.000 ευρώ δικαιούται 70 ευρώ μηνιαίως.

ΠΗΓΗ

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Previous Post

Νέα παράταση στην υποχρεωτική τραπεζική κατάθεση ενοικίου

Next Post

Ερχεται το νέο «Ανακαινίζω» για πλακάκια, κουζίνες και μπάνια με επιδότηση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση

Next Post
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Ερχεται το νέο «Ανακαινίζω» για πλακάκια, κουζίνες και μπάνια με επιδότηση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινή: Γιόρτασε το εξωκλήσι της Παναγίας. Φωτογραφίες
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή κοινόχρηστων υποδομών
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διαχωριστικών ασφαλείας στο Κλειστό της Λευκόβρυσης
  • Καστανιά Σερβίων: Χωρίς νερό τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον Περιφερειακό Δρόμο του Κρόκου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr