• Latest
ΒΕΝΖΙΝΗ

Ανοιχτό ενδεχόμενο για λουκέτο στα πρατήρια καυσίμων – Αντιδρούν στο πλαφόν

13 Μαρτίου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών

11 Ιουνίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για αργίες και νυχτερινά

11 Ιουνίου 2026
Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για τη στήριξη των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών δομών.

Δήμος Γρεβενών: Διατηρούνται σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη για το 2026

11 Ιουνίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δύο εντάξεις έργων για την Τ.Κ. Ακρινή

11 Ιουνίου 2026
Fiesta voio 2026: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

11 Ιουνίου 2026
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

11 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026

11 Ιουνίου 2026
1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

11 Ιουνίου 2026
Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

11 Ιουνίου 2026
χρημα

ΔΕΥΑΒ: Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι ορίζεται από το νόμο

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

11 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

11 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανοιχτό ενδεχόμενο για λουκέτο στα πρατήρια καυσίμων – Αντιδρούν στο πλαφόν

sierafm by sierafm
13 Μαρτίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΕΝΖΙΝΗ
0
SHARES
104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοιχτό ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις από τους βενζινοπώλες της χώρας μας που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα. Μάλιστα δεν αποκλείεται και απεργία στα πρατήρια.

Η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, θα συνεδριάσει και σήμερα, όπως και χθες, ενώ αντίστοιχες συνεδριάσεις θα γίνουν και σε πόλεις της χώρας, όπου υπάρχουν Ενώσεις.

«Εμείς συνεδριάζουμε σήμερα Πέμπτη, και αύριο Παρασκευή το διοικητικό μας. Θα περιμένουμε τις αντίστοιχες συνεδριάσεις της κάθε ένωσης και ανάλογα θα προχωρήσουμε. Οι όποιες αποφάσεις εκτιμούμε ότι θα βγουν από Δευτέρα. Κάποιοι συνάδερφοί μας λένε για κινητοποιήσεις στο Πάσχα. Θα δούμε…», ανέφερε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο πρόεδρος της Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Σταυράκης.

Ο ίδιος εξήγησε πως «κανένα πρατήριο δεν μπορεί να είναι βιώσιμο με περιθώριο κέρδους 12 λεπτά ανά λίτρο. Το πλαφόν μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η πολιτεία δεν το εφαρμόζει για τα διυλιστήρια. Υπήρχε επί δύο μέρες πτώση στο βαρέλι και αντί εμείς να πάρουμε καύσιμα με μειωμένη τιμή, τα πήραμε με μεγαλύτερη. Τα διυλιστήρια μόνο ανεβάζουν τις τιμές».

Εξάλλου ως «ψέματα» χαρακτηρίζει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης τα περί αισχροκέρδειας στις τιμές των καυσίμων.

Σε ανακοίνωση οποία έχει τίτλο «Τα ψέματα της αισχροκέρδειας», οι βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν μειώσει το κέρδος τους και πως οι αυξήσεις στις τιμές δεν αντικατοπτρίζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις που έχουν προκύψει στις τιμές των διυλιστηρίων.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι «το κράτος αύξησε το όφελος του από τις υψηλές τιμές του ΦΠΑ κατά 4,6 λεπτά ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη και κατά 8,8 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης».

Και συμπληρώνουν: «Η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα πρατήρια χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικές τοπογραφικές συνθήκες, οι καταναλώσεις, οι πιστώσεις σε μία αγορά με ιδιαίτερη μεταβλητότητα είναι ακατανόητη πράξη τουλάχιστον με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Εμείς οι αισχροκερδούντες πρατηριούχοι,

Που ενώ τα διυλιστήρια δηλαδή από εκεί που αγοράζουμε από την αρχή του έτους μέχρι 11/3/2026 που μας επιβλήθηκε το πλαφόν αύξησαν την τιμή της αμόλυβδης 23,8 λεπτά και του πετρελαίου κίνησης 45,6 λεπτά το λίτρο, εμείς οι πρατηριούχοι αντίστοιχα αυξήσαμε 18,1 λεπτά δηλαδή 5,7 λεπτά λιγότερο στην αμόλυβδη και στο πετρέλαιο κίνησης 35,7 λεπτά το λίτρο δηλαδή λιγότερο 9,9 λεπτά το λίτρο, δηλαδή εμείς που όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης μειώσαμε το κέρδος μας θεωρούμαστε ότι αισχροκερδούμε και εκμεταλλευόμαστε την κρίση.

Την ίδια στιγμή το κράτος αύξησε το όφελος του από τις υψηλές τιμές του ΦΠΑ κατά 4,6 λεπτά ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη και κατά 8,8 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.

Η αγοραστική δύναμη των κεφαλαίων των πρατηριούχων μειώθηκε κατά 26%, οι τράπεζες εξ αιτίας των υψηλότερων τιμών αύξησαν το όφελός τους από τις προμήθειες των τραπεζικών καρτών κατά 26%.

Επιπλέον οι πιστώσεις των πρατηριούχων αυξήθηκαν κατά το ίδιο ποσοστό που απλά σημαίνει επί πλέον χρηματοοικονομικό κόστος.

Η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα πρατήρια χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικές τοπογραφικές συνθήκες, οι καταναλώσεις, οι πιστώσεις σε μία αγορά με ιδιαίτερη μεταβλητότητα είναι ακατανόητη πράξη τουλάχιστον με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία εκτός και αν κάποιος άλλος έχει κάτι διαφορετικό από τα επίσημα στοιχεία του κράτους.

Καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα νομοθετικά μέτρα του νέου εισροών εκροών, δέουσα επιμέλεια, ογκομετρήσεις εκ νέου αυξήσεις στο προσωπικό κλπ.

Επίσης δεν γίνετε αντιληπτό γιατί τα σούπερ μάρκετ έχουν πλαφόν με ποσοστό κέρδους και τα πρατήρια με τιμή μονάδας.

Σε όλους που μας αποκαλούν αισχροκερδούντες ρωτάμε που βλέπουν την αισχροκέρδεια; και απαντάμε ότι η κερδοσκοπία του λαϊκισμού νίκησε τη λογική και τα απλά μαθηματικά.

Τελικά γεννάτε το εξής ερώτημα φταίμε εμείς οι πρατηριούχοι;

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση “Τύπος Θεσσαλονίκης”

ΠΗΓΗ

Tags: ΛΟΥΚΕΤΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Previous Post

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Next Post

Οι τροφές που προσφέρουν σίδηρο στον οργανισμό – Ποιοι συνδυασμοί να αποφεύγονται

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

Οι τροφές που προσφέρουν σίδηρο στον οργανισμό - Ποιοι συνδυασμοί να αποφεύγονται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών
  • Δήμος Κοζάνης: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για αργίες και νυχτερινά
  • Δήμος Γρεβενών: Διατηρούνται σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη για το 2026
  • Δύο εντάξεις έργων για την Τ.Κ. Ακρινή
  • FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr