• Latest

Αντιδράσεις για τη ματαίωση των καρναβαλιών λόγω κορονοϊού – Φυλάκιση για τους παραβάτες

28 Φεβρουαρίου 2020
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για τη ματαίωση των καρναβαλιών λόγω κορονοϊού – Φυλάκιση για τους παραβάτες

sierafm by sierafm
28 Φεβρουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Έως και δύο χρόνια φυλακή σε όσους αψηφήσουν την απαγόρευση – Μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας μελετά το ΥΠΟΙΚ.

Η ματαίωση των καρναβαλιών σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εμπορικών συλλόγων, ξενοδόχων καθώς και δημάρχων.

Οι αντιδράσεις έχουν κυρίως οικονομικό χαρακτήρα, ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες δείχνουν διάθεση να συμμορφωθούν στην απόφαση Κικίλια.

«Η απόφαση δημιουργεί πικρία, αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση» είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τονίζοντας ταυτόχρονα πως «ανετράπη ο σχεδιασμός της πόλης και ζητεί αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες».

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για τα πληρώματα τα οποία λένε ότι θα κατέβουν σε παρέλαση, είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Στον κ. Πελετίδη έγινε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθεί το καλοκαιρινό καρναβάλι, για το οποίο υπάρχουν ήδη σκέψεις από τον δήμο Πατρέων, λέγοντας: «Περίπου στα τέλη Ιουνίου».

Στις δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Πελετίδης τόνισε πως έχει ανατραπεί ο σχεδιασμός της πόλης και ζήτησε αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Την ίδια ώρα τον προβληματισμό του για τον εμπορικό κόσμο του Μοσχάτου εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος, βέβαια, ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα.

Προβληματισμένος είναι και ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέλεπης ο οποίος είπε στον Realfm: «Αν υπήρχε κάποιο δείγμα επικινδυνότητας, ας καλούσαν τους τέσσερις δημάρχους να μας πουν τι συμβαίνει. Έχουμε και εμείς ευθύνη για την κοινωνία, δεν είναι ευαίσθητα μόνο τα υπουργεία. Και εμείς αγαπάμε την κοινωνία και εμείς είμαστε δίπλα της κάθε μέρα»

Σύμφωνος με τη στάση του Πρωθυπουργού «να μην δημιουργούμε πανικό εξαιτίας του κορονοϊού» είναι ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αναφορικά με την απαγόρευση Κικίλια όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα. «Ο Πρωθυπουργός είπε να μην δημιουργούμε πανικό ωστόσο η απόφαση του Υπουργού Υγείας, μόνο αυτό δεν κάνει» ανέφερε μιλώντας στο ekriti.gr ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αυτό θα μπορούσε να μη γίνει από τη στιγμή που δεν έχουν προηγηθεί απαγορεύσεις άλλου είδους και ειδικά σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Το μόνο σίγουρο είναι το Ρέθυμνο βρίσκεται… στα κάγκελα καθώς η ακύρωση του καρναβαλιού στην πόλη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, όπως λένε πολλοί από τους διοργανωτές.

Ταυτόχρονα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ματαιώνονται και στην Κέρκυρα παρότι το μεσημέρι σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρθηκε πως η δήμαρχος της πόλης, Μερόπη Υδραίου ήταν έτοιμη να αντιδράσει. Ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση ματαίωσης του καρναβαλιού με την κα. Υδραίου να δηλώνει πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών».

Έως και δύο χρόνια φυλακή σε όσους αψηφήσουν την απαγόρευση

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή κοινή υπουργική απόφαση για τον κορονοϊό και τα καρναβάλια.

Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού».

Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Δείτε εδώ την απόφαση

Μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας μελετά το ΥΠΟΙΚ, μετά την απόφαση για αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Την ίδια ώρα, μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν μετά από την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πραγματοποιούνται ήδη συσκέψεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το κόστος των επιπτώσεων από τον κοροναϊό και το πώς θα αντιμετωπισθούν.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ
Previous Post

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

Next Post

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Next Post
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr