• Latest
περιφερεια δυτικης μακεδονιας

Απεμπλοκή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ από τις ΒΙ.ΠΕ ζητά εκ νέου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

18 Φεβρουαρίου 2021
tiktok, TikTok, τικτοκ, ιντερνερτ

Εγκεφαλικά νεκρή 15χρονη μετά από επικίνδυνο challenge στα social media με το αντιαλλεργικό φάρμακο Benadryl

18 Ιουνίου 2026
Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

18 Ιουνίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Καθαρισμός οικοπέδων: Από 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι για τα πρόστιμα – Τέλος οι παρατάσεις

18 Ιουνίου 2026
ΠΑΠΑΣ

Συνελήφθη διάκονος για επίθεση στην πεθερά του

18 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

16χρονος εκβίασε συνομήλικο του και του απέσπασε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ

18 Ιουνίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με 11χρονο την ώρα που έκανε ποδήλατο

18 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η Μουσική Εκδήλωση Μαθητών και Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η Μουσική Εκδήλωση Μαθητών και Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

17 Ιουνίου 2026
22 απαντήσεις για το πώς θα μπείτε και τι θα βρείτε στο posokanei.gov.gr

22 απαντήσεις για το πώς θα μπείτε και τι θα βρείτε στο posokanei.gov.gr

17 Ιουνίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγωνία για 15χρονο – Νοσηλεύεται σε κώμα με ανεύρυσμα

17 Ιουνίου 2026
Απελευθέρωσε τη Φωνή και το Σώμα σου:  Βιωματικά Εργαστήρια Φωνητικής και Κινησιολογίας

Απελευθέρωσε τη Φωνή και το Σώμα σου:  Βιωματικά Εργαστήρια Φωνητικής και Κινησιολογίας

17 Ιουνίου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ρομποτική χειρουργική στο ΕΣΥ: Τα νοσοκομεία που παίρνουν συστήματα τους επόμενους μήνες

17 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Νέα κουφώματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.  Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Νέα κουφώματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Φωτογραφίες

17 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απεμπλοκή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ από τις ΒΙ.ΠΕ ζητά εκ νέου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

sierafm by sierafm
18 Φεβρουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
περιφερεια δυτικης μακεδονιας
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ζήτημα της απεμπλοκής της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ από την διαχείριση των ΒΙ.ΠΕ. και ΒΙΟ.ΠΑ. της Δυτικής Μακεδονίας, έθεσε εκ νέου ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Κασαπίδης στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε τηλεδιάσκεψη που είχε για το σκοπό αυτόν.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στις δύο «ενεργές» ΒΙ.ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς καθώς και στην ανέτοιμη εδώ και 25 χρόνια μέχρι και σήμερα ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης, επισημαίνοντας την επείγουσα αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των χρόνιων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στην πρωτεύουσα της ανεργίας στη χώρα και στην ανεργία των νέων σε όλη την Ευρώπη, η κωλυσιεργία είκοσι πέντε ετών (25) για τη ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης και τριάντα έξι (36) για τη ΒΙ.ΠΕ Φλώρινας έχει επιδεινώσει τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την αδιαφορία που επιδεικνυόταν όλα αυτά τα χρόνια και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και πρόσθετα έξοδα την επιχειρηματική κοινότητα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειάς μας. Ο κ. Κασαπίδης άσκησε για ακόμα μια φορά έντονη κριτική στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ για τις δικές της ευθύνες, επισημαίνοντας την ύψιστη αναγκαιότητα και προτεραιότητα οργανωμένων χώρων στη Δυτική Μακεδονία εν όψει και των ευνοϊκών κινήτρων για επενδύσεις που θα ισχύσουν στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης.

Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει και την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση, υπογράμμισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης, κινδυνεύει η διαδικασία της μετάβασης με ομαλό και δίκαιο τρόπο.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης πρότεινε να απεμπλακεί η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ από τις ΒΙΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας διαχείρισης και τη δημιουργία ενός νέου φορέα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, υπεραμύνθηκε των ζητημάτων που έθεσε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας την επείγουσα αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας ολοκληρωμένων και σύγχρονων ΒΙ.ΠΕ και άλλων παρεμφερών χώρων στη Δυτική Μακεδονία, για να είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τα ευνοϊκά κίνητρα κατ’ αρχάς του αναπτυξιακού νόμου και στη συνέχεια της μετάβασης και να επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία.

Από την πλευρά της η ΕΤΒΑ αποποιήθηκε των ευθυνών της για τη χρόνια κωλυσιεργία ολοκλήρωσης και αποπεράτωσης των ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, επιρρίπτοντας την ευθύνη είτε στις αδειοδοτούσες αρχές του Δημοσίου είτε στη μικρή συμμετοχή των επιχειρήσεων στους χώρους αυτούς.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του κ. Κασαπίδη, ζήτησε να κατατεθεί γραπτώς από την Περιφέρεια η πρόταση για την απεμπλοκή της ΕΤΒΑ και του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης από το νέο σχήμα, ώστε να τη μελετήσει και να πάρει τις όποιες αποφάσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ιωάννης Κυριακού, η Επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος και Συντονιστής του ΣΔΑΜ κ. Κων/νος Μουσουρούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Στέργιος Κιάνας, η Νομική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη κα Μπήινα Ελένη, καθώς και εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΒΑ ΒΙ.Π.Ε.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

1.670.000,00 € για την Συντήρηση-Βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού δικτύου του Δήμου Κοζάνης

Next Post

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει τη βιαιοπραγία εις βάρος του Αντιδημάρχου του Δήμου Γρεβενών κ. Δημητρίου Μπόλη

Next Post
ΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει τη βιαιοπραγία εις βάρος του Αντιδημάρχου του Δήμου Γρεβενών κ. Δημητρίου Μπόλη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εγκεφαλικά νεκρή 15χρονη μετά από επικίνδυνο challenge στα social media με το αντιαλλεργικό φάρμακο Benadryl
  • Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας
  • Καθαρισμός οικοπέδων: Από 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι για τα πρόστιμα – Τέλος οι παρατάσεις
  • Συνελήφθη διάκονος για επίθεση στην πεθερά του
  • 16χρονος εκβίασε συνομήλικο του και του απέσπασε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr