• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Απλά μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΣΥ από το νοσοκομείο Γρεβενών.

30 Νοεμβρίου 2017
Δήμος Κοζάνης/44α Λασσάνεια: O 12ος Πίθηκος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην περιοχή του ΟΣΕ

Δήμος Κοζάνης/44α Λασσάνεια: O 12ος Πίθηκος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην περιοχή του ΟΣΕ

21 Αυγούστου 2026
ΚΕΘΙ

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Βίας λόγω Θρησκείας ή Πεποιθήσεων

21 Αυγούστου 2026
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη

21 Αυγούστου 2026
“Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Πλημμύρες στην Καστοριά: Τα εκατομμύρια των ανακοινώσεων δεν αρκούν — χρειάζεται ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση

“Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Πλημμύρες στην Καστοριά: Τα εκατομμύρια των ανακοινώσεων δεν αρκούν — χρειάζεται ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση

21 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις την Κυριακή  23 Αυγούστου

21 Αυγούστου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 21 Αυγούστου, διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ν. Νικόπολης

21 Αυγούστου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 23-08-2026

21 Αυγούστου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Λιγοστεύουν τα αποθέματα αίματος το καλοκαίρι

21 Αυγούστου 2026
πανσελινος

Πανσέληνος Αυγούστου: Πότε θα φωτίσει τον ουρανό το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

21 Αυγούστου 2026
κρυπτονομίσματα

Απατεώνες του πήραν 300.000 ευρώ με το πρόσχημα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα – Η καταγγελία του 78χρονου

21 Αυγούστου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Αιματηρή κατάληξη σε διαδικτυακή γνωριμία: 25χρονη πήγε να κλέψει το ρολόι 31χρονου και εκείνος τη μαχαίρωσε

21 Αυγούστου 2026
Τρακτέρ ανατροπή

46χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε

21 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Απλά μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΣΥ από το νοσοκομείο Γρεβενών.

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 «Να κλείσω το φως και το κλιματιστικό. Ας ελέγξω και τις βρύσες».

Αυτονόητες κινήσεις για κάποιον που φεύγει από το σπίτι του και δεν θέλει να λάβει «φουσκωμένο» λογαριασμό.

Ο ίδιος μπορεί να μη δείξει την ίδια ευαισθησία στους χώρους της εργασίας του, ειδικά εάν πρόκειται για δημόσια υπηρεσία.

Η αλλαγή αυτής της νοοτροπίας του προσωπικού χάρισε πριν από λίγες ημέρες στο γενικό νοσοκομείο Γρεβενών το περιβαλλοντικό Εθνικό Βραβείο Εnergy Globe Ελλάδας 2017 και μία θέση μεταξύ των τριών φιναλίστ που θα διεκδικήσουν στις 16 Ιανουαρίου 2018, στην Τεχεράνη, το παγκόσμιο βραβείο Εnergy Globe 2017 στην κατηγορία του.

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει χαρακτηριστεί και περιβαλλοντικό Οσκαρ και εφέτος το διεκδίκησαν 2.000 δράσεις από 178 χώρες.

Η διάκριση του νοσοκομείου Γρεβενών αφορά την ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 και ήδη έχει καρποφορήσει, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, «εκπαιδεύτηκαν» για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση ενέργειας. Οι οδηγίες ήταν απλές: «Κλείνουμε φώτα, κλιματισμό ή θέρμανση όταν αποχωρούμε από ένα χώρο. Κλείνουμε πόρτες, παράθυρα, βρύσες. Ενημερώνουμε άμεσα την τεχνική υπηρεσία όταν διαπιστώσουμε μία βλάβη». Επιπλέον, η τεχνική υπηρεσία ελέγχει σε καθημερινή βάση ότι όντως έχουν κλείσει τα φώτα, ο κλιματισμός και η θέρμανση σε χώρους που δεν έχουν απογευματινή κίνηση, ενώ παράλληλα ελέγχει, σε μηνιαία βάση, τις καταναλώσεις προκειμένου να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως τυχόν διαρροές. Επιπλέον, υπήρξε συντονισμός διαφορετικών τμημάτων προκειμένου να μειώνεται η χρήση ενέργειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία της ατμογεννήτριας, η οποία από καθημερινή μειώθηκε στις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα κατόπιν συνεννόησης με τα πλυντήρια και τον κλίβανο.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Σε σχέση με τα έτη πριν από το 2011, μειώθηκε η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 32%, πετρελαίου θέρμανσης κατά 48% και νερού κατά 72%. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας μεταφράζεται σε ετήσιο οικονομικό όφελος άνω των 200.000 ευρώ για ένα νοσοκομείο με προϋπολογισμό για λειτουργικές δαπάνες (πλην της μισθοδοσίας του μόνιμου προσωπικού) 3 εκατ. ευρώ.

«Η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας είναι θέμα οικονομίας και εκπαίδευσης προσωπικού. Το ζητούμενο ήταν όλοι οι εργαζόμενοι να μπουν στη λογική της μείωσης της σπατάλης», ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, και πρόσθεσε πως «είναι επίσης σημαντικό ότι ένα μικρό σχετικά νοσοκομείο έχει συμβάλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ορθής διαχείρισης της ενέργειας όχι μόνο στο προσωπικό του αλλά και γενικά στην τοπική κοινωνία». Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο λειτουργεί σε σχετικά νέο κτίριο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2001. Είναι δυναμικότητας 110 κλινών και λειτουργεί από το 2003.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας για το νοσοκομείο Γρεβενών συνεχίζεται. Εδώ και λίγο διάστημα έχουν τοποθετεί στο νοσοκομείο σύστημα φωτοβολταϊκών ισχύος 40 ΚW και σύστημα ηλιοθερμικών παραγωγής ζεστού νερού, ενώ έχουν αντικατασταθεί 650 λαμπτήρες φθορίου σε χώρους του νοσοκομείου με λαμπτήρες led.

Στους επόμενους στόχους συγκαταλέγονται η αλλαγή καυσίμου από πετρέλαιο σε αέριο, αλλά και η τοποθέτηση μονάδας παραγωγής ιατρικού οξυγόνου.

Εφημερίδα Καθημερινή

Tags: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της χωρίς κανένα τίμημα

Next Post

Βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου της Κίνας στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Next Post

Βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου της Κίνας στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης/44α Λασσάνεια: O 12ος Πίθηκος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην περιοχή του ΟΣΕ
  • Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Βίας λόγω Θρησκείας ή Πεποιθήσεων
  • Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη
  • “Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Πλημμύρες στην Καστοριά: Τα εκατομμύρια των ανακοινώσεων δεν αρκούν — χρειάζεται ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση
  • Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις την Κυριακή  23 Αυγούστου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr