• Latest
ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή -Τι ισχύει για όσους τη «χάσουν»

9 Δεκεμβρίου 2021
Αργυρό μετάλλιο για τον Αργύρη Ψιάνο στην Α φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16

Αργυρό μετάλλιο για τον Αργύρη Ψιάνο στην Α φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16

14 Ιουνίου 2026
Έφη Μιχελάκη

Η Έφη Μιχελάκη έφυγε από το κόμμα Κασσελάκη

14 Ιουνίου 2026
Γεμάτοι κάδοι και σωροί απορριμμάτων στο κέντρο της Κοζάνης – Απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι καθαριότητας

Γεμάτοι κάδοι και σωροί απορριμμάτων στο κέντρο της Κοζάνης – Απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι καθαριότητας

14 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Επικήρυξη 3.000 ευρώ για τις τρεις θανατώσεις αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία – Συνεχίζεται η εμφάνιση άγριων ζώων εντός αστικού ιστού. Βίντεο

14 Ιουνίου 2026
Σπάρτακος- Αίμα: Το δώρο της ζωής. Αιμοδοσία

Σπάρτακος: Εθελοντές Αιμοδότες, οι Αιμοδότες της Ζωής

14 Ιουνίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Εγνατία: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες – Κλειστό το ρεύμα προς Ιωάννινα

14 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου 2026
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

14 Ιουνίου 2026
 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

14 Ιουνίου 2026
πιεση

Υπέρταση: Οι τροφές που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης

14 Ιουνίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Απέλυσαν εργαζόμενο και αυτός χρέωσε την εταιρική κάρτα καυσίμων με πάνω από 32.000 ευρώ

14 Ιουνίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Εγνατία Οδός: «Μυστική» σύσκεψη στα Γιάννενα – Έργα από το 2027 και νυχτερινά κομβόι για τα βυτιοφόρα

14 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απογραφή: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή -Τι ισχύει για όσους τη «χάσουν»

sierafm by sierafm
9 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΣΤΑΤ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν οι πολίτες που επιθυμούν να αυτοαπογραφούν, στο πλαίσιο της Απογραφής Πληθυσμού που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ για το 2021.

Η αρχική προθεσμία για την αυτοαπογραφή έληγε στις 26 Νοεμβρίου, όμως η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε παράταση. Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος, η προθεσμία για την αυτοαπογραφή (*δείτε οδηγίες για την αυτοαπογραφή εδώ) λήγει σε τέσσερις ημέρες από σήμερα και, συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό και οι πολίτες που δεν θα αυτοαπογραφούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα περάσουν από συνέντευξη κατ’ οίκον. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.
Απογραφή: Τι ισχύει με τα προσωπικά δεδομένα -Η ΕΛΣΤΑΤ εξηγεί

Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε και έναν αναλυτικό οδηγό για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων:
Απογραφή 2021: Πού πάνε τα δεδομένα μου;

Η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια διαφόρων διαδικασιών, όπως η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για τη διενέργεια των Απογραφών. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια Υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ ή σε διεθνείς Οργανισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των απογραφόμενων σε τρίτους, για σκοπούς άμεσης προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.
Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα μου;

Στις εφαρμογές που αφορούν στις Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών, καθώς και στις σχετικές βάσεις δεδομένων, έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα, περιλαμβανομένων των διαχειριστών αυτών, που ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Τα εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση μόνο στα αναγκαία πεδία των εφαρμογών και των βάσεων δεδομένων και μόνο για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους.
Πού αποθηκεύονται τα δεδομένα μου;

Τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού -Κατοικιών αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σε εξυπηρετητές (servers) της ΕΛΣΤΑΤ, σε ασφαλές περιβάλλον.

Τα έντυπα ερωτηματολόγια που θα συμπληρωθούν με στοιχεία των απογραφόμενων φυλάσσονται ασφαλώς σε χώρο φύλαξης έντυπου υλικού σε κτίρια της ΕΛΣΤΑΤ και διατηρούνται εκεί για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, το έντυπο υλικό καταστρέφεται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σε ποιον ανήκουν οι servers όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα που παρέχω στην ΕΛΣΤΑΤ;

Τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού -Κατοικιών αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σε εξυπηρετητές (servers) της ΕΛΣΤΑΤ, σε ασφαλές περιβάλλον.
Σε ποιον θα δοθούν τα δεδομένα μου; Θα δώσετε τα στοιχεία μου στην εφορία; Στην ΕΕ; Σε υπουργεία; Στη στρατολογία;

Η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια διάφορων επεξεργασιών, όπως η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για τη διενέργεια των Απογραφών. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια Υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ ή σε διεθνείς Οργανισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των απογραφόμενων σε τρίτους για σκοπούς άμεσης προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα όργανα της ΕΕ και των διεθνών Οργανισμών, κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης και φορέας έχει πρόσβαση μόνο σε συγκεντρωτικούς στατιστικούς πίνακες και όχι σε προσωπικά δεδομένα.
Πώς γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων; Ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για την επεξεργασία των δεδομένων;

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι έχουν υπογράψει δήλωση τήρησης στατιστικού απορρήτου.
Πού θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μου;

Τα δεδομένα όλων των ερωτηματολογίων συγκεντρώνονται, τυγχάνουν σχετικής επεξεργασίας και ακολούθως από αυτά παράγονται συγκεντρωτικοί πίνακες με πληροφορίες για τα δημογραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΑΠΟΓΡΑΦΗΕΛΣΤΑΤ
Previous Post

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από τις 10 Δεκεμβρίου

Next Post

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Next Post
φρουτα λαχανικα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αργυρό μετάλλιο για τον Αργύρη Ψιάνο στην Α φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16
  • Η Έφη Μιχελάκη έφυγε από το κόμμα Κασσελάκη
  • Γεμάτοι κάδοι και σωροί απορριμμάτων στο κέντρο της Κοζάνης – Απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι καθαριότητας
  • Επικήρυξη 3.000 ευρώ για τις τρεις θανατώσεις αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία – Συνεχίζεται η εμφάνιση άγριων ζώων εντός αστικού ιστού. Βίντεο
  • Σπάρτακος: Εθελοντές Αιμοδότες, οι Αιμοδότες της Ζωής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr