• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Αποκαλυπτική έρευνα: Σε ποιες ηλικίες ανήκουν αυτοί που δηλώνουν άτρωτοι και δεν εμβολιάζονται

29 Ιουλίου 2021
ασθενοφορο

24χρονος φοιτητής από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη

13 Σεπτεμβρίου 2026
Τσοτύλι:  Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικούς Βίντεο και φωτογραφίες

Τσοτύλι: Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικούς Βίντεο και φωτογραφίες

13 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας βάσει των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

13 Σεπτεμβρίου 2026
Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου

Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου

13 Σεπτεμβρίου 2026
«Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

«Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

13 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κοινωνική κρίση προκάλεσε στην Δυτική Μακεδονία η απολιγνιτοποίηση.  του Λεωνίδα Βατικιώτη*

Κοινωνική κρίση προκάλεσε στην Δυτική Μακεδονία η απολιγνιτοποίηση. του Λεωνίδα Βατικιώτη*

13 Σεπτεμβρίου 2026
ασθενοφορο

Τετράχρονο αγόρι σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 6ο όροφο

13 Σεπτεμβρίου 2026
πιεση

Μια χούφτα από αυτό το τρόφιμο μειώνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης – Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κληρονομιές: Οι παγίδες και τα μυστικά στις ιδιόγραφες διαθήκες

Διαθήκες: Νέα διαδικασία μέσω συμβολαιογράφων από τις 16 Σεπτεμβρίου

13 Σεπτεμβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από δάγκωμα στη θάλασσα

13 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλυπτική έρευνα: Σε ποιες ηλικίες ανήκουν αυτοί που δηλώνουν άτρωτοι και δεν εμβολιάζονται

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αποτύπωση  των κρίσιμων απόψεων της ελληνικής κοινωνίας για την πανδημία και τον εμβολιασμό γίνεται για πρώτη φορά, σε αποκαλυπτική πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΙΣΑ, η εταιρία Alco.

Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, τον Α’ Αντιπρόεδρο Φ. Πατσουράκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Alco Κώστα Παναγόπουλο, στο πλαίσιο διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. παρέστησαν ο Γ. Κεχρής και η Π. Λεονάρδου.

Ειδικότερα, από το συνδυασμό των ευρημάτων της έρευνας, προκύπτει με σαφήνεια ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις, για την πανδημία και τον εμβολιασμό. Τα 2/3 ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας, θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει τον ιό, εμπιστεύονται τα εμβόλια και έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού. Αντιθέτως το 1/3 δεν φοβάται την COVID 19,δεν πιστεύει ότι ο εμβολιασμός μπορεί να τη νικήσει, δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια και δεν έχει εμβολιαστεί. Πρόκειται περισσότερο για άνδρες, και άτομα ηλικίας 17 -24 και 25 -44 ετών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας αυτό το  το 1/3, δείχνει ποσοτικά ικανό να εμποδίσει την επίτευξη ανοσίας στην κοινωνία, πολύ περισσότερο όταν ένα μικρό μέρος του φαίνεται να σκέπτεται να εμβολιαστεί, σε αντίθεση με έναν «σκληρό» πυρήνα, της τάξεως του 40% που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί και δείχνει αμετακίνητο στις απόψεις του.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας, είναι η πεποίθηση ότι δεν απειλείται από τον ιό. Μόνο το 25% όσων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν φοβούνται ότι μπορεί να αρρωστήσουν σε αντίθεση με το 51% των εμβολιασμένων .  Πεποίθηση που συνδυάζεται με τη γενικότερη αντιεμβολιαστική στάση όσων την απαρτίζουν (6 στους 10) και το φόβο για τις παρενέργειες των εμβολίων (3 στους 10).Ωστόσο το 15% θεωρεί το εμβόλιο αναποτελεσματικό.  Μάλιστα το 35% όσων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει την πανδημία, όπως και το 76% των εμβολιασμένων. Σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τα θεωρεί αρκετά ασφαλή (38%) ή πολύ ασφαλή (25%) ενώ ένα ποσοστό γύρω στα 22% δεν τα θωρεί ασφαλή.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Οι απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους και η υποχρέωση εμβολιασμού μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης μέρους της ομάδας που αρνείται να εμβολιαστεί (33%).Επίσης το 12% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον προσωπικό του γιατρό. Ωστόσο το 44% ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορούσε να επηρεαστεί από τίποτα.

Σχετικά με την αντίληψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων η πλειονότητα τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς (73%) και εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων (73%), ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά  για εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς (65%), εκπαιδευτικούς (64%), δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με κοινό (61%)και εργαζόμενους στην εστίαση (60%).

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο εμβολιασμός για τον Sars-Cov-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Καλούμε τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιασθεί και διακινδυνεύουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και του κοινωνικού συνόλου να το πράξουν άμεσα .Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στο φονικό ιό. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να λειτουργήσουν οι κοινωνίες και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Καλούμε τα μέλη μας να συστρατευτούν στην προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για τα οφέλη του εμβολιασμού και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.»

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alco Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε τα εξής:

«Η πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιτρέπει – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – την αποτύπωση των παραμέτρων που διαμορφώνουν τη στάση της κοινωνίας σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της COVID 19.

Το σύνολο των ευρημάτων της έρευνας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, με τα σημερινά δεδομένα,  ο εμβολιασμός στη χώρα μας έχει συγκεκριμένο όριο. Ένα όριο που θέτει σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα να επιτευχθεί ο στόχος για συλλογική ανοσία. Είναι προφανές, ότι η μετακίνηση αυτού του ορίου προς τα πάνω, απαιτεί συνδυασμό κινήσεων από την Πολιτεία, για τις οποίες τα χρονικά περιθώρια  δείχνουν σχετικώς περιορισμένα».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Εκδήλωση του Οινοποιείου Νάκος με θέμα τη “βιοποικιλότητα της αμπέλου στη Σιάτιστα”

Next Post

Χάρτης ECDC: «Κοκκίνησε» η Ελλάδα – Ανησυχία για τα νησιά

Next Post
κορονοιος

Χάρτης ECDC: «Κοκκίνησε» η Ελλάδα – Ανησυχία για τα νησιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 24χρονος φοιτητής από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη
  • Τσοτύλι: Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικούς Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Κοζάνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας βάσει των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου
  • «Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr