• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Απολογισμός της Διπλωματικής Αποστολής του Οργανισμού Enterprise Greece στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος “Synergassia”

12 Οκτωβρίου 2018
Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

19 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)

19 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

19 Ιουλίου 2025
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνεργός στη ληστεία ο υπάλληλος του βενζινάδικου – Έδινε πληροφορίες στους δράστες

19 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για επίθεση στην ανήλικη κόρη της επειδή έβλεπε πορνό

19 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απολογισμός της Διπλωματικής Αποστολής του Οργανισμού Enterprise Greece στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος “Synergassia”

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβάλλουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Περιφέρειας.

Κοζάνη, 11 Οκτωβρίου 2018 | Ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας ξένων Πρεσβειών, στην Κοζάνη, με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ –Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας και τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως και τις 6 Οκτωβρίου 2018 και περιελάμβανε ένα σύνθετο πρόγραμμα αφιερωμένο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά και την ανάδειξη της καινοτομίας του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Synergassia”, την οποία έχει αναλάβει ο Οργανισμός Enterprise Greece, για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, για την αύξηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 28 Πρέσβεις & Διπλωμάτες εκπροσωπώντας, συνολικά, 24 χώρες.

Την Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο προβλέπει την περαιτέρω στενή συνεργασία τους με στόχο αφενός την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας και του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, και αφετέρου την ανάδειξή της ως επιχειρηματικού κέντρου σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της και με σεβασμό στα ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2018 με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Παρουσίαση Επενδυτικού / Επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, και ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Ελευθέριος Ιωαννίδης. Ακολούθησαν κεντρικές ομιλίες από τους κ.κ. Δήμητρα Πραγαλού, Στέλεχος Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece, η οποία παρουσίασε το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας, Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο οποίος παρουσίασε το εξαγωγικό της προφίλ, και Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος παρουσίασε τον παραγωγικό τομέα της και τις προοπτικές καινοτόμων συνεργασιών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 241 κατ’ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) εξαγωγικών επιχειρήσεων  με τους διπλωμάτες οι οποίες έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν προέρχονται στην πλειοψηφία τους από τους κλάδους τροφίμων & ποτών, αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών, γούνας &δέρματος, δομικών υλικών (μάρμαρο, ξύλο, μέταλλο), τουρισμού και υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο κ. Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές» το οποίο και παρακολούθησαν 36 μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης 4/10 και την Παρασκευή 5/10 η διπλωματική αποστολή επισκέφτηκε ιδιαίτερα εξωστρεφείς επιχειρήσεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας δηλαδή στην  Κοζάνη, τα Γρεβενά, στην Καστοριά & τη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στην επιχείρηση Alfa (www.alfapastry.com) και στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών (http://www.safran.gr) στην Κοζάνη, στην εταιρεία Zoomserie (http://www.zoomserie.gr) στα Γρεβενά, στην επιχείρηση DTS (https://ditsios.com) στην Καστοριά και στις επιχειρήσεις B&T Composites (http://www.btcomposites.gr) και ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ (http://alpha-estate.com) στη Φλώρινα. Όλες οι επιχειρήσεις διαθέτουν σημαντική διεθνή παρουσία εντός και εκτός Ευρώπης και αξιόλογες καινοτομίες και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα.Μετά το πέρας της επιχειρηματικής επίσκεψης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι κύριος στόχος του προγράμματος «Synergassia» είναι να δημιουργηθεί ένα «επιχειρηματικό οικοσύστημα που βασίζεται στη συνέργια» συμπληρώνοντας ότι έδωσε στους συμμετέχοντες «την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας, να συναντηθούν με επιχειρηματίες της περιοχής, να επισκεφθούν επιχειρήσεις με επιτυχημένη δραστηριότητα και να αξιολογήσουν τις τεχνολογικές τους δυνατότητες, την τεχνογνωσία και τα πρότυπα λειτουργίας τους». Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο Enterprise Greece «θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, και πάντα στοχευμένα, να δημιουργεί συνέργιες οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας.».

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia  που υλοποιεί ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των Δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Στην αποστολή συμμετείχαν διπλωμάτες από τις Πρεσβείες Αργεντινής, Αυστραλίας, Γραφείου που εκπροσωπεί την Ταϊπέι, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ινδίας, Καζακστάν, Κούβας, Κύπρου, Λετονίας, Μαρόκου, Μαυροβουνίου, Μολδαβίας, Νοτίου Αφρικής, Ολλανδίας, Ουγγαρίας, Ουζμπεκιστάν, Περού, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Τυνησίας και Φινλανδίας.

  • Περισσότερες Πληροφορίες για την εκδήλωση “Synergassia Δυτική Μακεδονία”
  • Enterprise Greece

Χρήστος Σκούρας

Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων, Θεσμικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας

Τηλ. 210 3355770

Web site: www.enterprisegreece.gov.gr

Email: [email protected]

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Φούκα Σ. Ματίνα

Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

Περιοχή ΖΕΠ, 50100 Κοζάνη

τηλ. 24610 52727

Web site: pdm.gov.gr

Email: [email protected]

  • Για την εκδήλωση Β2Β, το σεμινάριο εξαγωγών & τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις

ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του Enterprise Europe Network

Λιάνα Παπατέρπου – Σπύρος Κελλίδης

Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

Φον Καραγιάννη 1-3, 50131 Κοζάνη

Τηλ.24610 24022

Website:www.anko.gr & www.anko-eunet.gr

Emails:[email protected] & [email protected]

  • Για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE

Σκοτιδάκη Ειρήνη

Τηλ. 210 3355747

web site: www.enterprisegreece.gov.gr

Email: [email protected]

 

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Επίσκεψη του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. της ΔΕΗ, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση Market Expo 2018

Next Post

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση Market Expo 2018

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)
  • Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»
  • Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»
  • Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr