• Latest
ποδια

Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Αποφύγετε αυτά τα λάθη

19 Ιουνίου 2022
2ο Δημοτικό

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας σε μια γιορτή πολιτισμού και διεθνούς συνεργασίας

21 Μαΐου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Δήμος Κοζάνης: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και τη στήριξη των εργαζομένων τους

21 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές (ΕΣΠΑ)

21 Μαΐου 2026
Ένα νέο σημείο αναφοράς για το μέλλον της ενέργειας γεννιέται στη Δυτική Μακεδονία!

Ένα νέο σημείο αναφοράς για το μέλλον της ενέργειας γεννιέται στη Δυτική Μακεδονία!

21 Μαΐου 2026
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 27/5

21 Μαΐου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Δευτέρα 25/5

21 Μαΐου 2026
Ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

21 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Παυλίτσα «Η Κοσμοπολιτεία των Ψυχών», την Τετάρτη 27 Μαΐου, στην Κοζάνη

21 Μαΐου 2026
Η Δομή Πενταλόφου στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Η Δομή Πενταλόφου στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

21 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 34χρονου, στην Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Γαλλικών Αρχών

21 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των τραπεζών απέναντι στους μικρούς παραγωγούς Α.Π.Ε. επιφέρουν μεγάλο χτύπημα στην ενεργειακή δημοκρατία και το κόστος ρεύματος»

21 Μαΐου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης «Μνήμες Αιανής», στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2026, με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης «Μνήμες Αιανής», στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2026, με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο».

21 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Αποφύγετε αυτά τα λάθη

sierafm by sierafm
19 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ποδια
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι αλήθεια ότι αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να απομακρύνουμε γρήγορα, ανώδυνα και εύκολα την ανεπιθύμητη τριχοφυία. Ομως, η αποτρίχωση με ξυραφάκι έχει τα μυστικά της, προκειμένου να αποφύγουμε τα κοψίματα, τους ερεθισμούς και τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα. Ας δούμε πώς θα εξασφαλίσουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, για περισσότερο διάστημα.

Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό ξυραφάκι

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για το τέλειο ξύρισμα είναι η επιλογή του σωστού ξυραφιού. Προτιμάμε κάποιο με πολλές λεπίδες γιατί κόβει με ακρίβεια τις τρίχες και προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς, ειδικά αν διαθέτει την ειδική ενυδατική ταινία στο επάνω μέρος της λεπίδας.

Δεν απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα

Κάνουμε απολέπιση για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από τους πόρους και ταυτόχρονα για να κάνουμε όσο πιο λεία γίνεται την επιδερμίδα. Ετσι το ξύρισμα γίνεται πιο βαθύ και ομοιόμορφο και διαρκεί περισσότερο. Ταυτόχρονα, αποτρέπουμε την τρίχα να γυρίσει προς τα μέσα προκαλώντας σπιθουράκια.

Δεν ξεκινάμε σωστά τη διαδικασία

Βρέχουμε με χλιαρό νερό την περιοχή και απλώνουμε απαραιτήτως αφρό ξυρίσματος. Μία εξίσου πολύ καλή ιδέα είναι το λάδι σώματος. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοντίσιονερ μαλλιών. Όλα αυτά βοηθούν το ξυραφάκι να γλιστράει πιο εύκολα στην επιδερμίδα.

Δεν κάνουμε τις σωστές κινήσεις

*Περνάμε μικρές περιοχές με απαλές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις χωρίς να πιέζουμε τη λεπίδα στο δέρμα. Η βιασύνη και η πίεση μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, γδαρσίματα και κοψίματα.

* Κινούμε το ξυραφάκι στην αντίθετη φορά με εκείνη που φυτρώνουν οι τρίχες. Ετσι το αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο, αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, αρχικά ακολουθούμε τη φορά των τριχών και στη συνέχεια κάνουμε το κόντρα ξύρισμα.

* Όταν φτάσουμε στα γόνατα, φροντίζουμε να τα λυγίζουμε ώστε το ξυραφάκι να κινείται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στο τεντωμένο δέρμα.

Δεν ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής μετά το ξύρισμα

*Ξεπλένουμε καλά το ξυράφι με ζεστό νερό. Επειτα το αφήνουμε να στεγνώσει μακριά από υδρατμούς ώστε να μη σκουριάζουν οι λεπίδες και ευνοείται η ανάπτυξη βακτηριδίων.

* Επιπλέον, το αντικαθιστούμε μετά από 3-4 χρήσεις γιατί η αποτελεσματικότητά του μειώνεται προκαλώντας ερεθισμούς, κοκκινίλες, σπυράκια ή φαγούρα.

* Για έξτρα απαλότητα, απλώνουμε στα πόδια μας μια ενυδατική κρέμα ή κάποιο ενυδατικό έλαιο που θα χαρίσει εκθαμβωτική λάμψη στα απαλά, βελούδινα πόδια μας.

Πηγαίνουμε κατευθείαν στη θάλασσα

Μετά το ξύρισμα, το δέρμα είναι ευαισθητοποιημένο. Ετσι ο ήλιος και το αλάτι (ή και το χλώριο) μπορεί να το ερεθίσουν προκαλώντας κοκκινίλες ή τσούξιμο. Γι’ αυτό αν σκοπεύουμε να πάμε στην παραλία, ξυριζόμαστε από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή: vita.gr

Tags: ΠΟΔΙΑ
Previous Post

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 50% και χωρίς δικαιολογητικά η επιδότηση -Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Next Post

Καιρός: Έρχονται 40αρια -Πότε ξεκινάει ο κάυσωνας

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται 40αρια -Πότε ξεκινάει ο κάυσωνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας σε μια γιορτή πολιτισμού και διεθνούς συνεργασίας
  • Δήμος Κοζάνης: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και τη στήριξη των εργαζομένων τους
  • Δήμος Κοζάνης: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές (ΕΣΠΑ)
  • Ένα νέο σημείο αναφοράς για το μέλλον της ενέργειας γεννιέται στη Δυτική Μακεδονία!
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 27/5

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr