• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Ούτε στη Βασιλίτσα, ούτε πουθενά ανεμογεννήτριες

29 Μαΐου 2020
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με  φυσικοθεραπευτή

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με φυσικοθεραπευτή

5 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μητέρα και την κόρη της – Τα λείψανά τους βρέθηκαν 2 ημέρες μετά

5 Νοεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

5 Νοεμβρίου 2026
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

5 Νοεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά

5 Νοεμβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Εορδαϊκός, Μακεδονικός Σιάτιστας, Τιτάν Σερβίων και ΠΑΟ Κοίλων στα ημιτελικά

5 Νοεμβρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»   για το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2026

5 Νοεμβρίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Νεάπολη

5 Νοεμβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11

5 Νοεμβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!

5 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Ούτε στη Βασιλίτσα, ούτε πουθενά ανεμογεννήτριες

sierafm by sierafm
29 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
5
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συγχαίρουμε όλους τους μαζικούς φορείς και τους εκατοντάδες αγωνιστές που πήραν μέρος στο οδοιπορικό που έγινε πρόσφατα στη Βασιλίτσα, στο μέρος που οι καταπατητές ψευτοεπενδυτές σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο.

Η πρώτη αυτή απάντηση με την μαζική συμμετοχή του κόσμου είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ στην προσπάθεια Επιχειρηματικών Ομίλων να καταστρέψουν το περιβάλλον και τους ανθρώπους για το κέρδος . Δείχνει επίσης ότι η Βασιλίτσα, με το δικό της ειδικό βάρος- συγκινεί και ενεργοποιεί κόσμο από όλη την Ελλάδα, όπως και τα (Αγραφα, η Οιτη το Βέρμιο τα νησιά κ.α.) αλλά κυρίως τον τοπικό πληθυσμό να δώσει την μάχη ενάντια στην υποβάθμιση και καταστροφή της περιοχής.

Ο Παλλαϊκός αγώνας θα φέρει αποτελέσματα όπως στην Τήνο όπου οι κάτοικοι ενωμένοι κατάφεραν πρόσφατα να ακυρώσουν εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών του ομίλου Κοπελούζου.
Η Περιοχή μας λόγω και της εύκολης πρόσβασης στα δίκτυα επιλέχτηκε για εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στο Βέρμιο, στο Άσκιο, στο Μπούρινο, στα Πιέρια και αλλού. Το ίδιο γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία οι πολίτες ξεσηκώνονται ενάντια στην καταστροφή της Φύσης από μια χούφτα καπιταλιστές εργολάβους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος από τις επιδοτήσεις. Αυτούς εξυπηρετεί και ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση της ΝΔ και επιτρέπει στους «αεριτζήδες» να καταπατούν χωρίς διαδικασίες δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες αλλά και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους ακόμα και αυτές που εντάσσονται στις προστατευόμενες περιοχές Natura.

Οι καταστροφές στη φύση θα είναι ανεπανόρθωτες αφού θα καταστραφεί μεγάλο μέρος του δάσους για να γίνουν τεράστιοι δρόμοι, θα τσιμεντοποιηθεί μεγάλο μέρος του βουνού κλείνοντας τις υδρομαστεύσεις και καταστρέφοντας ακόμα και τις πηγές των ποταμών.

Η χλωρίδα, η πανίδα, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων. Οι δεκάδες Α/Γ στη Βασιλίτσα και στην ευρύτερη περιοχή οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Επίσης θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό συγκεκριμένα, την κτηνοτροφία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το βουνό και το δάσος.

Και όλα αυτά χωρίς κανένα όφελος, στο κλίμα, στην οικονομία και στην ηλεκτροπαραγωγή αφού η τυχαία και ασταθής ενέργεια που παράγουν χρειάζεται μόνιμα στήριξη από θερμικές μονάδες που καίνε ορυκτά καύσιμα άσχετα αν αυτό είναι λιγνίτης ή φυσικό αέριο. Ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία ανεβάζει υπέρμετρα τις τιμές του Ηλεκτρικού ρεύματος και εντείνει περισσότερο την ενεργειακή φτώχεια.

Η Χώρα μας δεν χρειάζεται άλλες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έχει εγκατεστημένη ισχύ 22.000 MW όταν καταναλώνει μ.ο 5.500 και στην αιχμή 9.000). Δεν χρειάζεται άλλες μεταβλητές ΑΠΕ επειδή έχει ήδη πάρα πολλές και όσο περισσότερες θα βάζει τόσους περισσότερους σταθμούς με ορυκτά καύσιμα πρέπει να κατασκευάζει.

Η καταστροφή της φύσης θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της ζωής των ανεμογεννητριών, που διαρκεί 15 με 20 χρόνια, επειδή δεν έχει προβλεφθεί από καμία σύμβαση η απόσυρση και η ανακύκλωσή τους. Χιλιάδες τόνοι λάδι (μια ανεμογεννήτρια περιέχει 800 κιλά λάδι) θα χύνεται στο βουνό καταστρέφοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο έλικας περιέχει ισχυρά τοξικά που δεν ανακυκλώνονται και θα δηλητηριάζουν φυτά, δέντρα, ζώα και ανθρώπους. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι τεράστιες, μόνιμες και απρόβλεπτες επειδή πρώτη φορά γίνεται τέτοιας έκτασης παρέμβαση στα βουνά και στα δάση.

Αξίζει να αγωνιστούμε όλοι ενάντια σ αυτή την καταστροφή ενωμένοι και συντονισμένοι με όλα τα αντίστοιχα κινήματα σε όλη τη Χώρα.
Ούτε μία επιπλέον ανεμογεννήτρια πουθενά.

Ταυτόχρονα να αγωνιστούμε για έναν δημόσιο φορέα ενέργειας χωρίς ιδιώτες κερδοσκόπους. Ένα φορέα που θα ελέγχεται από την κοινωνία και τους εργαζόμενους και θα προσφέρει φθηνό ρεύμα σε όλο το λαό και όχι στους βιομήχανους και τα ισχυρά συμφέροντα
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κοζάνη 29/5/2020
Το Γραφείο Τύπου

Tags: ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑΑΡΣΥ
Previous Post

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Next Post

Πράσσος: Κάτι θα βρεθεί να κάνετε κι εσείς κ. Μητσοτάκη

Next Post
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

Πράσσος: Κάτι θα βρεθεί να κάνετε κι εσείς κ. Μητσοτάκη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με φυσικοθεραπευτή
  • Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μητέρα και την κόρη της – Τα λείψανά τους βρέθηκαν 2 ημέρες μετά
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr