Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  τίμησε τις αθλήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης   για τη διάκρισή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”
Στη Σιάτιστα εγκαινιάστηκε με επιτυχία ο κύκλος εκδηλώσεων «Λογοτεχνία και Τύπος»
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ “Healthy Plate for a Healthy Mind” στο Δημόσιο Ωνάσειο Σχολείο Κοζάνης
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά
Συνεχίζονται με επιτυχία οι ομαδικές συναντήσεις ενδυνάμωσης γυναικών από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γρεβενών
Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Ενημερωτικές Συναντήσεις στη Δυτική Μακεδονία | 10–13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία
ΦΑΓΗΤΟ
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Αρχίζει σήμερα η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ – Ποιοι το δικαιούνται

Ξεκινά σήμερα Τρίτη η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω των e-services του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι όσοι παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν τα επαγγέλματα του: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *