• Latest
ΤΣΙΠΡΑΣ

Αρχισαν οι καυγάδες στον ΣΥΡΙΖΑ -Φωνές και κριτική για πρώτη φορά

14 Μαρτίου 2019
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αρχισαν οι καυγάδες στον ΣΥΡΙΖΑ -Φωνές και κριτική για πρώτη φορά

sierafm by sierafm
14 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΠΡΑΣ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ηταν η πρώτη φορά που το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο τεταμένο με τους καυγάδες να διαδέχονται ο ένας τον άλλο.

Η πρώτη φορά που ακούστηκαν φωνές και κριτική. Σε σημείο που η ένταση, οι γκρίνιες και οι κόντρες μεταξύ των βουλευτών, να προκαλέσουν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, προειδοποίησε τους βουλευτές του μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Η ένταση που επικράτησε στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι τυχαία. Όπως σημείωναν χαιρέκακα στην Βουλή, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όταν το μαγαζί έχει προβλήματα και διαφαίνεται ήττα στις κάλπες, αρχίζει και η γκρίνια. Οι βουλευτές βλέπουν ότι δεν θα εκλεγούν ξανά και είναι εκνευρισμένοι».

Ούτε οι κόντρες μεταξύ των βουλευτών όμως είναι τυχαίες και σύμπτωμα απλά διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών. Όταν η Αννέτα Καββαδία επιτέθηκε στην Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ζήτησε «να προσέχουν όλοι τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και να μην κάνουμε παρεμβάσεις life style», δεν θύμωσε απλά και μόνο με τα τραγούδια για τον Ηγέτη Τσίπρα, που συνέθεσε η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Και που τραγουδάει στην τηλεόραση σε ζωντανή σύνδεση.

Εξέφρασε με τον τρόπο της, την δυσφορία πολλών βουλευτών με την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλους χώρους, με μοναδικό κριτήριο την «πρόθυμη ψήφο». Γι αυτό άλλωστε και στην απάντηση της η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου απάντησε απειλητικά: «Εγώ στήριξα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορίες, αν είναι παραιτούμαι τώρα». Κάτι που όπως εξήγησε λίγο μετά, σημαίνει ότι την έδρα της «θα την πάρει ο Καλλιάνος» που είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία. Το μήνυμα ελήφθη πάραυτα.

Ούτε η στήριξη που προσέφερε στην βουλευτή της Β΄ Πειραιά ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να κουνάμε το χέρι στους άλλους, πρέπει να θεωρηθεί τυχαία. Αφού οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Πολάκη να μετακομίζει από την Κρήτη όπου πολιτεύεται- και όπου μάλλον αδυνατεί να επανεκλεγεί- στην ίδια περιφέρεια με την κ. Μεγαλοοικονόμου.

Η αντιπαράθεση της Αννέτας Καββαδία, που ανήκει στην αριστερή τάση των 53, με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονομου, μπορεί να κέντρισε φυσικά το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, λόγω της ιδιοσυγκρασίας των πρωταγωνιστών… αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά είναι η κόντρα του Νίκου Φίλη με τον Γιώργο Κυρίτση. Με αφορμή την προκλητική δήλωση του κ. Κυρίτση ότι «δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ». Θέλοντας έτσι να στηρίξει τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που μετατρέπει την κατοχή μολότοφ από κακούργημα σε πλημμέλημα και την μετατροπή της ποινής, από 20 χρόνια σε 3 χρόνια φυλάκιση. Μια δήλωση που προκάλεσε σάλο, πλήθος αρνητικών σχολίων και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Που σχολίασε ότι σε λίγο ο Γιώργος Κυρίτσης θα ισχυριστεί ότι οι άνθρωποι στην Μαρφίν πέθαναν από ηλεκτροπληξία. Ντροπή, ήταν το καταληκτικό σχόλιο της Πειραιώς.

Η πληρωμένη απάντηση του πρώην υπουργού Παιδείας στον βουλευτή Κυρίτση, λίγη ώρα μετά την συνεδρίαση της ΚΟ, από την τηλεόραση του Open, ότι «θυμάται να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ, είναι η Μαρφίν», μπορεί να ανταποκρίνεται στο αίσθημα της κοινωνίας, αλλά κρύβει και μια εσωτερική σύγκρουση.

Οπαδός της κανονικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης, θεωρεί ότι οι αριστερίστικες δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, αποξενώνουν το κεντροαριστερό ακροατήριο που προσπαθεί να προσελκύσει ο νέος «ΣΥΡΙΖΑ- προοδευτικές δυνάμεις»- όπως θα είναι ο τίτλος του κόμματος στις ευρωεκλογές- και η αποδοκιμασία του συναδέλφου του, επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι οι αντιλήψεις αυτές είναι πλέον περιθωριακές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε και άλλες κόντρες. Όπως για παράδειγμα την κόντρα του Σταύρου Κοντονή με τον διάδοχο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, για τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κοντονής δείχνει τον εκνευρισμό του. Εκτός από το γεγονός ότι πολιτεύεται σε μονοεδρική περιφέρεια και συνεπώς γνωρίζει ότι δεν έχει ελπίδες επανεκλογής, ο κ. Κοντονής δείχνει έτσι και την δυσφορία του για την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα, που καθόλου δεν του άρεσε φυσικά.Έτσι τα άκουσε και η Μυρσίνη Ζορμπά για τη φαεινή ιδέα της να μεταφερθεί ο Δρομέας στα Σκόπια. «Δεν γίνεται η κ. Ζορμπα να βγάζει ψεύτη τον Βαρώτσο» ακούστηκε να λέει ο Σταύρος Κοντονής στην συνεδρίαση της ΚΟ.

Αλλά και η κόντρα της Νίνας Κασσιμάτη με τον «ούλτρα» αριστερό βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη, κρύβει εσωτερικές αντιπαλότητες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Κασσιμάτη σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον συνάδελφό της, ότι μαζί με τον Ιάσωνα Φωτήλα της ΝΔ, κάρφωσαν στα ΜΜΕ την αρνητική της ψήφο για την θρησκευτική ουδετερότητα και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Μάλιστα στην κόντρα παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που διέψευσε το γεγονός, αν και επιβεβαιώνεται από τα οπτικά ντοκουμέντα στο κανάλι της Βουλής και έψεξε την κ. Κασσιμάτη για την ψήφο της. Αν και κατ εξοχήν η ψηφοφορία στην συνταγματική αναθεώρηση είναι κατά συνείδηση.

Οι υψηλοί τόνοι της αντιπαράθεσης Κασσιμάτη- Καραγιαννίδη, κρύβουν μια μόνιμη αντιπαλότητα ανάμεσα στους «βέρους» αριστερούς βουλευτές και τους Πασοκογενείς όπως η κ. Κασσιμάτη, που έχει εκδηλωθεί και άλλες φορές.

Το βέβαιον είναι ότι ήταν η πρώτη φορά που μια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο επεισοδιακή. Καθόλου τυχαίο ότι έρχονται εκλογές και πολλοί από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιστρέψουν στις παλιές τους δουλειές.

Και αυτό φυσικά προκαλεί εκνευρισμό.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ… Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Ν. Πλακεντά

Next Post

Ο Τσακαλώτος παραδέχεται πρώτη φορά: Ηττηθήκαμε & συμβιβαστήκαμε το 2015

Next Post

Ο Τσακαλώτος παραδέχεται πρώτη φορά: Ηττηθήκαμε & συμβιβαστήκαμε το 2015

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr