• Latest
Λουκετο

Αυγή: Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα πρώτη φορά μετά τη χούντα – Το τελευταίο πρωτοσέλιδο

26 Ιουνίου 2024
ΔΕΥΑΚ

Τρίτη 21 Ιουλίου,  διακοπή υδροδότησης στην ΤΚ Αλωνακίων, για την αποκατάσταση βλάβης    

21 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Τετάρτη 22 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

21 Ιουλίου 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου Βοΐου λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Ιουλίου 2026
Τσοτύλι: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Αγία Μαρίνα

Τσοτύλι: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Αγία Μαρίνα

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

21 Ιουλίου 2026
Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

21 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη 22.07.2026

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα

21 Ιουλίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ασφαλής για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα

21 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρή 71χρονη μετά από παράσυρση από τουριστικό λεωφορείο

21 Ιουλίου 2026
Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 12χρονη από φρεάτιο

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 12χρονη από φρεάτιο

21 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρή 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αυγή: Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα πρώτη φορά μετά τη χούντα – Το τελευταίο πρωτοσέλιδο

sierafm by sierafm
26 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Λουκετο
0
SHARES
32
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι εργαζόμενοι κυκλοφόρησαν μέσω των social media το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την οποία έκλεισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει η ανακοίνωση των εργαζόμενων και σε σκίτσο που εμπεριέχεται στο τελευταίο πρωτοσέλιδο, φαίνεται ένας άνθρωπος να κόβει το κλαδί στο οποίο στέκεται και από πάνω γράφει «Αριστερά χωρίς φωνή».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Ξαφνικός θάνατος

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952, δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα. Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα.

Ένας φανταστικός τίτλος ενός πρωτοσέλιδου της καθημερινής ΑΥΓΗΣ που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά θα έγραφε για έναν “ξαφνικό θάνατο βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ”

Εκπρόσωπος της Διοίκησης επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ισχυρού μετόχου του ΣΥΡΙΖΑ ως λόγο για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, ενημερώνοντας συγχρόνως πως προς το παρόν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και το Κυριακάτικο φύλλο. Κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας.

Σαν τα 20 λεπτά, όσο χρόνο κράτησε η ενημέρωση του εκπροσώπου της διοίκησης, να ισούνται με τα 72 χρόνια της βαριάς ιστορίας της ΑΥΓΗΣ

Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνη της αριστεράς είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμεσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα.

Απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα με βαριά συναίσθηση της ιστορίας μας οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06 με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Την ίδια στιγμή, ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας, τον κόσμο της αριστεράς, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να σταθούν αλληλεγγύοι/ες και να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 25.06.2024».

«Δύει» μετά από 72 χρόνια η «Αυγή»

Αν και η κυριακάτικη έκδοση της «Αυγής» θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, εντούτοις το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου συνιστά τέλος εποχής για μια ιστορική εφημερίδα.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ρίχνει τίτλους τέλους 72 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της εφημερίδας, στις 24 Αυγούστου του 1952. Μοναδικό διάστημα που η «Αυγή» δεν βρισκόταν στα περίπτερα ήταν στη διάρκεια της δικτατορίας.

Πρωτοεκδόθηκε ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), εκφράζοντας και τις θέσεις του παράνομου, τότε, ΚΚΕ, καθώς είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» από το 1947. Αρχικά κυκλοφόρησε ως εβδομαδιαία και κατόπιν ως ημερήσια εφημερίδα. Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, το ΚΚΕ Εσωτερικού επανεκδίδει, στις 4 Αυγούστου του ίδιου έτους, την «Αυγή» ως κομματικό του όργανο, ενώ στη συνέχεια η εφημερίδα υποστήριζε κυρίως τις θέσεις του Συνασπισμού και αργότερα, έως σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος εκδότης και διευθυντής (1952-1956) ήταν ο Βασίλειος Ευφραιμίδης. Στην «Αυγή» ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά ως ρεπόρτερ ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος αργότερα διετέλεσε διευθυντής (1959-62) και εκδότης της (1962-67). Μεγάλα ονόματα της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, αλλά και του λογοτεχνικού κόσμου συνδέθηκαν άρρηκτα με την «Αυγή», όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Πότης Παρασκευόπουλος, ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, ο Γρηγόρης Γιάνναρος, ο Δημήτρης Ψυχογιός, ο Νίκος Φίλης κ.ά. Από τις τάξεις των συντακτών της είχε περάσει και ο ποιητής Κώστας Βάρναλης, ο οποίος για πολλά χρόνια έγραφε το καθημερινό χρονογράφημα με τον γενικό τίτλο: «Λόγια που καίνε».

Σημερινός διευθυντής είναι ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τη Βούλα Κεχαγιά, την πρώτη γυναίκα διευθύντρια της εφημερίδας.

Δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για έναν «ξαφνικό θάνατο, που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων».

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: ΑΥΓΗΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Previous Post

Γαστρεντερίτιδα «θέρισε» κατασκήνωση – 100 παιδιά έφυγαν με πυρετό και εμετούς

Next Post

Συντάξεις: Ποια λάθη στον επανυπολογισμό φέρνουν αναδρομικά

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

Συντάξεις: Ποια λάθη στον επανυπολογισμό φέρνουν αναδρομικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τρίτη 21 Ιουλίου,  διακοπή υδροδότησης στην ΤΚ Αλωνακίων, για την αποκατάσταση βλάβης    
  • Τετάρτη 22 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης
  • Δήμος Βοΐου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου Βοΐου λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
  • Τσοτύλι: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Αγία Μαρίνα
  • Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr