• Latest
Σιάτιστα: Ουρά χιλιομέτρων στα διόδια και πάλι.  Βίντεο

Αυτές θα είναι οι νέες τιμές στα διόδια μετά την πώληση της Εγνατίας

13 Μαρτίου 2024
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών για τη Σιάτιστα

16 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 34χρονος για υπόθεση αρπαγής ανήλικης στα Γρεβενά

16 Ιουνίου 2026
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»

16 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Περιστέρα για καθαρισμό δεξαμενής

16 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

16 Ιουνίου 2026
«Μαζί για την Κοζάνη»: Ευχαριστούμε την Κίνηση για τις παραδοχές στο θέμα της ΔΕΠΕΠΟΚ

Συλλυπητήριο μήνυμα του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του τοπικού συμβούλου και μέλους της παράταξης Θωμά Χαρέλα

16 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Καστοριάς στο πλαίσιο του έργου «Κυκλοφοριακή αναβάθμιση ισόπεδου κόμβου περιοχής ΟΤΕ και συμβαλλόμενων οδών»

16 Ιουνίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Συνελήφθη 28χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

16 Ιουνίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Θωμά Χαρέλα

16 Ιουνίου 2026
Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά  από τη Δημοτική Καστοριάς  «Βιβλία: Παράθυρα Ανοιχτά!»

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά  από τη Δημοτική Καστοριάς «Βιβλία: Παράθυρα Ανοιχτά!»

16 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Νέες θέσεις εργασίας – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

16 Ιουνίου 2026
Γαλατινή: Φιλικός αγώνας προν τιμή του Νίκου Νιόπλια

Γαλατινή: Φιλικός αγώνας προν τιμή του Νίκου Νιόπλια

16 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αυτές θα είναι οι νέες τιμές στα διόδια μετά την πώληση της Εγνατίας

sierafm by sierafm
13 Μαρτίου 2024
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σιάτιστα: Ουρά χιλιομέτρων στα διόδια και πάλι.  Βίντεο
0
SHARES
479
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίθετοι στην αύξηση των διοδίων και στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού είναι Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό, αμφισβητώντας ότι η όλη διαδικασία εξασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι, σε αντιπαραβολή με την προβλεπόμενη παραχώρηση, εάν ο δρόμος παραμείνει υπό δημόσια διαχείριση, το κόστος για τους χρήστες της οδού μπορεί να παραμείνει στα σημερινά χαμηλά επίπεδα των 0,03 ευρώ/χλμ. Ταυτόχρονα, τα εκτιμώμενα κέρδη θα φτάσουν στα 3 δισ. ευρώ στον ορίζοντα 35ετίας.

H σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού προβλέπει την άμεση κατάργηση απαλλαγών διοδίων για τους τοπικούς χρήστες (Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) που είναι σήμερα σε ισχύ, και άμεση κατάργηση απαλλαγών διοδίων για τους ανέργους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ήδη με το ΦΕΚ 24/16.02.2024 εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών να συνυπογράψουν εκ μέρους του Δημοσίου την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων.

Αυτό ήρθε ως επακόλουθο του «προσυμβατικού» ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την αποδοχή του, παρόλο που έγιναν ουσιαστικές τροποποιήσεις στην σύμβαση μετά την κατάθεση προσφορών.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ενώ αρχικά ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ ότι το εφάπαξ τίμημα θα είναι €1.496.100.000 (1,496 δισ.€), λίγο πριν την κατάθεση ή και κατά την φάση κατάθεσης των τευχών στο ελεγκτικό, ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ μείωση του τιμήματος κατά 170 εκατ. € κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις εγγραφές του στον προϋπολογισμό του 2024.

Επίσης η εκτίμηση με βάση τα ετήσια έσοδα που θα εισπράξει το Δημόσιο κατά τα 35 έτη ανέρχονταν αρχικά σε €850.000.000 σύμφωνα με την πρόβλεψη της σύμβασης για επιστροφή του 7,5% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, τα έσοδα αυτά ενδέχεται να μειωθούν, αφού το επιτρέπουν οι τροποποιήσεις της σύμβασης μετά την κατάθεση προσφορών και ανακήρυξη πλειοδότη.

Όσοι πανηγύριζαν με τις ανακοινώσεις των δισεκατομμυρίων, τώρα δεν μιλούν με τέτοια ζέση αλλά συνεχίζουν να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η τεράστια αύξηση στα προβλεπόμενα έσοδα (11,35 δισ. €) από τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού, όπως προκύπτει από το χρηματοοικονομικό μοντέλο του παραχωρησιούχου που ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, οφείλεται αποκλειστικά στην υπέρογκη αύξηση του κόστους διοδίων που θα πληρώνουν οι χρήστες της Εγνατίας Οδού. Η οικονομική επιβάρυνση θα είναι άμεση για τους χρήστες της οδού.

Ενδεικτικός της νέας πραγματικότητας είναι ο ακόλουθος πίνακας:

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων τις επόμενες μέρες περιμένουμε από την κυβέρνηση να αυξήσει τα διόδια από 0,03 €/χλμ. σε 0,04 €/χλμ., να βγάλει ενάριθμο για τα 60 εκατ. “προίκα” στον παραχωρησιούχο (το τίμημα πάει στο δημόσιο χρέος).

Tags: ΔΙΟΔΙΑΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Previous Post

Σημαντική η πρόοδος των έργων ανάπτυξης και επέκτασης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Μητρώο Γεφυρών και τεχνικών έργων οδοποιίας δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Προτεραιότητα σε παρατημένες υποδομές που χρήζουν ενίσχυσης

Next Post
Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας γέφυρας στο Βόιο – Δείτε πού

Μητρώο Γεφυρών και τεχνικών έργων οδοποιίας δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Προτεραιότητα σε παρατημένες υποδομές που χρήζουν ενίσχυσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών για τη Σιάτιστα
  • Συνελήφθη 34χρονος για υπόθεση αρπαγής ανήλικης στα Γρεβενά
  • Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Περιστέρα για καθαρισμό δεξαμενής
  • Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr