• Latest
φορολογια

Αυτοί οι φορολογούμενοι θα έχουν τηλεφώνημα από την εφορία

20 Μαΐου 2026
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ

1 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ

1 Ιουλίου 2026
Ακριβότερο φέτος το αρνί – «Έχει χαθεί το Πάσχα για την Κοζάνη» λένε οι κτηνοτρόφοι

Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

1 Ιουλίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

1 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

1 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Ειδική Συνεδρίαση

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί οι φορολογούμενοι θα έχουν τηλεφώνημα από την εφορία

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
φορολογια
0
SHARES
31
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν σπάσει το φράγμα των 114 δισ. ευρώ η ΑΑΔΕ σχεδιάζει 55.000 τηλεφωνικές κλήσεις σε φορολογούμενους με «κόκκινα» χρέη και μη υποβολή δηλώσεων για τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και με σαρωτικούς ελέγχους.

Έτσι τουλάχιστον 55.000 φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, άφησαν απλήρωτες δόσεις ρυθμίσεων ή δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις και κυρίως δηλώσεις ΦΠΑ, θα δεχθούν το επόμενο διάστημα τηλεφώνημα από την Εφορία προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων και εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του τρέχοντος έτους, στόχος είναι η έγκαιρη ειδοποίηση των φορολογουμένων και η συμμόρφωσή τους ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, πριν οι υποθέσεις οδηγηθούν σε ελέγχους, δεσμεύσεις λογαριασμών ή μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και κυρίως τα «φρέσκα» χρέη τα οποία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τακτοποιηθούν γρήγορα, εφόσον υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση και πίεση προς τον οφειλέτη.

Στην πραγματικότητα η ΑΑΔΕ επιδιώκει να βάλει «φρένο» στη δημιουργία νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων χρεών πριν αυτά παγιωθούν και καταστούν πρακτικά ανεπίδεκτα είσπραξης.

Στη λίστα των τηλεφωνικών κλήσεων βρίσκονται φορολογούμενοι που για πρώτη φορά άφησαν απλήρωτους φόρους και άλλες κατηγορίες με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Η ΑΑΔΕ στοχεύει στη συμμόρφωση τουλάχιστον του 60% των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές επιδιώκοντας να εισπράξει τουλάχιστον το 45% αυτών των χρεών.

Ειδικότερα τα «τηλέφωνα θα χτυπήσουν» για:

-Όσους έχουν παλαιές αλλά και πρόσφατες ληξιπρόθεσμες οφειλές και ειδικότερα όσες δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ες, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

-Όσους έχουν απλήρωτες δόσεις ρυθμίσεων και κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση.

-Όσους δεν έχουν έχει υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

-Όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου των υπόχρεων που προκύπτουν μετά από διασταύρωση με δεδομένα από τρίτες πηγές.

-Όσους έχουν μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις: όπως μη υποβολή δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων, υποβολή κενών δηλώσεων Φ.Π.Α., κ.α.

-Οφειλέτες με μικρά ποσά οφειλών που παρέμειναν ανενεργά ή ξεχασμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μεγαλώνουν τα χρέη

Η ΑΑΔΕ ενισχύει και διευρύνει τα εργαλεία και τις παρεμβάσεις για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που παρά τις ρυθμίσεις και τις διευκολύνσεις στους φορολογούμενους συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο τα νέα «φέσια» στην εφορία ανήλθαν σε 3 δισ. ευρώ με τους απλήρωτους φόρους να υπερβαίνουν τα 2,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 30,31%, φθάνοντας τα 4.797.755 φυσικά και νομικά πρόσωπα, έναντι 3.681.752 τον Φεβρουάριο του 2026. Από αυτούς, περισσότεροι από 2,3 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, ενώ σε 1.684.592 οφειλέτες έχουν ήδη επιβληθεί.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 114,516 δισ. ευρώ και από αυτά τα 35,264 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης, με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να διαμορφώνεται στα 79,252 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΑΔΕΕΦΟΡΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟΧΡΕΗ
Previous Post

Έναρξη ακαδημιών Football Club ΚΟΖΑΝΗ για τους μικρούς μας φίλους!

Next Post

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Αυτή είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις

Next Post
κατασκηνωση

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Αυτή είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ
  • Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ
  • Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr