• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Βέττα: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκχωρήσει σε Ανώνυμη Εταιρεία τις αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και την περιουσία του ΟΔΑΠ, μαζί με τη διαχείριση της περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των εσόδων του από τα μνημεία και μουσεία της χώρας

7 Ιουλίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης ενισχύουν τις υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

7 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Είναι κοινή παραδοχή πλέον από όλους ότι η μετάβαση έχει αποτύχει και πρέπει να αναθεωρηθεί»

7 Ιουλίου 2026
Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το α΄ εξάμηνο του 2026

Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το α΄ εξάμηνο του 2026

7 Ιουλίου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Κάλεσμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου 2026

7 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης

ΔΙΑΔΥΜΑ: προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης

7 Ιουλίου 2026
Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

7 Ιουλίου 2026
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Η δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs ολοκληρώθηκε

7 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων

7 Ιουλίου 2026
Η πόλη των Σερβίων τίμησε την Αγία Κυριακή: Ιδιαίτερη συγκίνηση στην υποδοχή του συντοπίτη μας Επισκόπου Σινώπης κ. Αμβροσίου

Η πόλη των Σερβίων τίμησε την Αγία Κυριακή: Ιδιαίτερη συγκίνηση στην υποδοχή του συντοπίτη μας Επισκόπου Σινώπης κ. Αμβροσίου

7 Ιουλίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών ανακοινώνει τη μετάθεση της «Λευκής Νύχτας» για την Παρασκευή 10 Ιουλίου

7 Ιουλίου 2026
Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Γρεβενών.

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Γρεβενών.

7 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Παιδοκεντρική Κοινωνία – Εγωκεντρικοί Γονείς: Οι εξετάσεις ως καθρέφτης των προσδοκιών μας»

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Παιδοκεντρική Κοινωνία – Εγωκεντρικοί Γονείς: Οι εξετάσεις ως καθρέφτης των προσδοκιών μας»

7 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βέττα: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκχωρήσει σε Ανώνυμη Εταιρεία τις αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και την περιουσία του ΟΔΑΠ, μαζί με τη διαχείριση της περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των εσόδων του από τα μνημεία και μουσεία της χώρας

sierafm by sierafm
7 Ιουλίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς 

Πολιτισμού 

Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Θέμα: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκχωρήσει σε Ανώνυμη Εταιρεία τις αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και την περιουσία του ΟΔΑΠ, μαζί με τη διαχείριση της περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των εσόδων του από τα μνημεία και μουσεία της χώρας».  

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες της μεθόδευσης που συντελείται από κοινού από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και το διορισμένο από την ίδια Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) –τον οποίο η ίδια ίδρυσε το 2020 (ν.4761/2020), στη θέση του πρώην Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ)- ώστε να εκχωρηθούν οι αρμοδιότητες διαχείρισης των εσόδων και της περιουσίας, τόσο του ΟΔΑΠ όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού, σε μια Ανώνυμη Εταιρεία.

Ειδικότερα, η παραπάνω ανεπίτρεπτη, ηθικά και συνταγματικά, μεθόδευση ξεκίνησε να συντελείται στις 15.10.2025, κατόπιν συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΔΑΠ (θέμα 4ο), η οποία αποφάσισε κατά πλειοψηφία μια φωτογραφική ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ύψους 37.200 ευρώ, προς τη Δικηγόρο Αθηνών κ. Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, «για την παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής Νομικής Υποστήριξης για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου στο πλαίσιο του ενταγμένου στο ΤΑΑ έργου: «SUB.5 Ανάπτυξη & Εφαρμογή Ψηφιακών Διαδραστικών Υπηρεσιών και Περιεχομένου για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία, Μνημεία και Ιστορικούς Τόπους με τη χρήση Καινοτόμων Τεχνολογιών και Ανοιχτών Συστημάτων» (25REQ017838375, 25REQ017839132). Ωστόσο, τίποτα στην παραπάνω απόφαση του ΔΣ του ΟΔΑΠ δεν αναφερόταν σε ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας.

Πέρασαν σχεδόν 20 ημέρες και στις 19.11.2025 εκδόθηκε από τον ΟΔΑΠ η σχετική «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» προς την κ. Αναγνωστοπούλου (25PROC017966088). Στην εν λόγω «Πρόσκληση», όμως, εμφανίζονται και κάποιες επιπλέον των ανωτέρω «νομικές υπηρεσίες», που δεν υπήρχαν προηγουμένως ως αντικείμενο της συγκεκριμένης Ανάθεσης, ούτε υπήρχε σχετική αναφορά στην από 15.10.2025 Απόφαση του Δ.Σ..

Έτσι, ενώ μέχρι τότε οι νομικές υπηρεσίες της δικηγόρου υποτίθεται ότι θα αφορούσαν έργο του ΤΑΑ σχετικά με την «Ανάπτυξη & Εφαρμογή Ψηφιακών Διαδραστικών Υπηρεσιών και Περιεχομένου για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία, Μνημεία και Ιστορικούς Τόπους με τη χρήση Καινοτόμων Τεχνολογιών και Ανοιχτών Συστημάτων», στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι της παραπάνω «Πρόσκλησης εμφανίζεται ξαφνικά η απαίτηση για τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 4761/2020 και για: «ίδρυση διά νόμου ανώνυμης εταιρείας, η οποία θα εποπτεύεται από τον ΟΔΑΠ και το Υπουργείο Πολιτισμού, θα διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λογιστική και λειτουργική ευελιξία, και οι σκοποί και το αντικείμενό της θα συνδέονται τόσο με τη διαχείριση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου όσο και με τη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ο.Δ.Α.Π» (!)

Μάλιστα στην «Πρόσκληση» διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι οι νομικές υπηρεσίες θα αφορούν στη σύνταξη :

α. Σχεδίου νόμου με αντικείμενο την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με σκοπό την διαχείριση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ο.Δ.Α.Π.,

β. Σχεδίου νόμου (διακριτού μέρους ή ενιαία με το α) για τις αναγκαίες τροποποιήσεις του ν.4761/2020 και των μεταβατικών διατάξεων του σ/ν και

γ. Προκαταρκτική Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης και όλων των αναγκαίων συνοδευτικών εγγράφων του σχεδίου νόμου με σκοπό την υποβολή αυτού στη συνέχεια στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού για την περαιτέρω επεξεργασία και προώθηση αυτών στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.

Η συνολική διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης ορίστηκε στους έξι (6) μήνες από την κοινοποίηση της Απόφασης Ανάθεσης, ενώ ως Παραδοτέα της σύμβασης ορίστηκαν τα:

Π1 – Αρχικό σχέδιο νόμου, συνοδευόμενο από συνοπτικό σημείωμα τεκμηρίωσης

Π2 – Τελικά κείμενα σχεδίου νόμου, ΑΣΥΡ και λοιπών συνοδευτικών εγγράφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΠ ενέκρινε την ανάθεση σύμβασης προς την κα Αναγνωστοπούλου στις 05.12.2025 (AWRD018091719) και η Σύμβαση υπεγράφη στις 23.12.2025 (25SYMV018249544).

Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι στο Φυσικό Αντικείμενο του έργου του ΤΑΑ: «SUB5. Ανάπτυξη & Εφαρμογή Ψηφιακών Διαδραστικών Υπηρεσιών και Περιεχομένου για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία, Μνημεία και Ιστορικούς Τόπους με τη χρήση Καινοτόμων Τεχνολογιών και Ανοιχτών Συστημάτων», (2023ΤΑ01400073), που επικαλείται η συγκεκριμένη Σύμβαση, ύψους μάλιστα: 29.484.701,40 ευρώ, πουθενά δεν προβλεπόταν η αναγκαιότητα αλλαγής θεσμικού πλαισίου, ούτε βέβαια η απαίτηση για ίδρυση νέου νομικού προσώπου, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει.

Παρόλα αυτά και ενώ η πρώτη «σύμβαση νομικών υπηρεσιών» για την ίδρυση ΑΕ ξεκίνησε στις 23.12.2025, με ορίζοντα υλοποίησης 6 μηνών, στις 30.01.2026 ο ΟΔΑΠ απευθύνει νέα (φωτογραφική) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, μέσω νέας ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ, ύψους 37.200 ευρώ,  στην Εταιρεία OCTANE ΕΠΕ, για: «υπηρεσίες σύνταξης μελέτης βιωσιμότητας και επιχειρησιακού σχεδίου για τον νέο, υπό σύσταση φορέα» (26PROC018407569).

Η νέα αυτή Πρόσκληση επικαλείται πάλι το παραπάνω έργο SUB 5 του ΤΑΑ και ΤΗΝ ΙΔΙΑ, από 15.10.2025 Απόφαση του ΔΣ (θέμα 4ο), που αναφερόταν συγκεκριμένα στην ανάθεση νομικών υπηρεσιών στην κα Αναγνωστοπούλου (25REQ017838375), σχετικά με την «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου» ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου SUB 5 του ΤΑΑ. Δεν προηγήθηκε, επομένως κάποια άλλη συνεδρίαση του ΔΣ, ώστε να αποφασιστεί νέα ανάθεση σχετικά με το έργο αυτό, ούτε όμως στην προηγούμενη Απόφαση ΔΣ της 15.10.2025 προβλεπόταν η «σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας».

Ακόμα όμως πιο ανησυχητικό για το Δημόσιο Συμφέρον είναι το γεγονός, ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και το Δ.Σ. του ΟΔΑΠ, ενός φορέα δηλαδή που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, σκέφτηκαν πρώτα την ίδρυση μιας εταιρείας (Οκτώβριος 2025) και μετά «θυμήθηκαν» ότι θα πρέπει να υπάρχει κάπου και μία μελέτη γι αυτό (Ιανουάριος 2026). Έτσι, στην από 30.01.2026 Πρόσκληση προς την OCTANE ΕΠΕ (26PROC018407569) αναγράφεται ότι: «κρίνεται αναγκαία η σύνταξη μιας μελέτης που θα αφορά τη βιωσιμότητα καθώς και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της υπό σύσταση νέας δομής».

Στην Πρόσκληση της 30ης.01.2026 ως «διάρκεια της σύμβασης» ορίζεται η 20η/02/2026 και ως ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ το: «Π1 : παράδοση μέχρι τις 20/02/2026 πλήρους μελέτης, με τα χαρακτηριστικά που αναλύονται στο Παράρτημα Ι της παρούσας.».

Εν συνεχεία, εκδίδεται από τον ΟΔΑΠ η Απόφαση Ανάθεσης στις 12.02.2026 (26AWRD018474423) και υπογράφεται με την OCTANE η Σύμβαση στις 18.02.2026, με ημερομηνία λήξης την 20.02.2026 (!) (26SYMV018504438).

Μέσα σε δύο ημέρες, δηλαδή, καλείται ο Ανάδοχος να παραδώσει στον ΟΔΑΠ «μελέτη βιωσιμότητας», που θα περιλαμβάνει «κατ’ ελάχιστον»:

  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένου χρηματοοικονομικού μοντέλου (financial modelling), με αναλυτική περιγραφή της δομής, των παραμέτρων και των υπολογιστικών φύλλων, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων οικονομικών καταστάσεων (financial statements).
  • Καταγραφή τεκμηριωμένων παραδοχών (assumptions register):

α. Γενικές παραδοχές (macro assumptions)

β. Παραδοχές εσόδων (revenue assumptions)

γ. Παραδοχές εξόδων (cost assumptions)

  • Υπολογισμούς χρηματοοικονομικής πρόβλεψης (financial forecasting) για τα πρώτα πέντε (5) έτη λειτουργίας.
  • Αποτύπωση αποτελεσμάτων χρήσης (Profit & Loss Statement) με ανάλυση βασικών οικονομικών δεικτών και κατάρτιση πίνακα παρακολούθησης (financial dashboard).
  • Καταγραφή και αξιολόγηση δυνητικών πηγών χρηματοδότησης (funding sources mapping & viability analysis).
  • Αναγνώριση και αξιολόγηση κινδύνων (risk assessment) έως το ορόσημο έναρξης λειτουργίας, με προτάσεις πρακτικών μέτρων αντιμετώπισης (risk mitigation strategies).
  • Σύνταξη λεπτομερούς Οδικού Χάρτη Υλοποίησης (Implementation Roadmap) με χρονοδιάγραμμα ορόσημων (milestones timeline) έως την πλήρη λειτουργική ενεργοποίηση της νέας δομής. 

Επειδή είναι προφανής η μεθόδευση που συντελείται, ώστε να χρησιμοποιηθεί το παραπάνω έργο SUB 5 του ΤΑΑ ως «δικαιολογία» για την υλοποίηση αλλότριων «σχεδιασμών», που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και το ΔΣ του ΟΔΑΠ «εμπνεύστηκαν» και προσπαθούν να επιβάλουν εκ των υστέρων,

Επειδή επιδιώκεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για μια ακόμη φορά, να εκποιηθεί και να τύχει εκμετάλλευσης από κερδοσκοπικά συμφέροντα ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας,

Επειδή τα παραπάνω δημιουργούν εύλογα ερωτήματα:

α) ως προς την ορθή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από τον ΟΔΑΠ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ,

β) ως προς την αναγκαιότητα ίδρυσης μιας Α.Ε. που ουσιαστικά θα υποκαθιστά το έργο του ΟΔΑΠ και την παραδοχή αποτυχίας του συγκεκριμένου Δ.Σ. να επιτελέσει το έργο αυτό, όπως επιτάσσουν οι καταστατικοί σκοποί του ΟΔΑΠ,

γ) ως προς τις προαναφερθείσες, αμφιβόλου νομιμότητας, διοικητικές πράξεις του ΔΣ του ΟΔΑΠ, το περιεχόμενο των οποίων δεν συνάδει με τη χρηστή διοίκηση και την κοινή λογική, ενώ εμφανίζει και στοιχεία «εικονικότητας»,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Είναι σύμφωνοι με τις παραπάνω μεθοδεύσεις και πρακτικές του Δ.Σ. του ΟΔΑΠ; Σκοπεύουν να διερευνήσουν τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητα των συγκεκριμένων Αναθέσεων; 
  1. Πότε ακριβώς προέκυψε και από ποιον η «πρόταση» για ίδρυση μιας Α.Ε., που θα διαχειρίζεται το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ο.Δ.Α.Π.», ενώ το πρόσχημα αρχικά ήταν δήθεν το «θεσμικό πλαίσιο» για το έργο SUB 5 του ΤΑΑ (2023ΤΑ01400073); 
  1. Σε ποια μελέτη τεκμηρίωσης, σκοπιμότητας ή αναγκαιότητας βασίστηκε η αναφορά σε «ίδρυση διά νόμου ανώνυμης εταιρείας», με αντικείμενο που θα συνδέεται «τόσο με τη διαχείριση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου» όσο και με τη «διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ο.Δ.Α.Π.», που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην από 19.11.2025 «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» ενώ δεν υπήρχε τίποτα σχετικό στην από 15.10.2025 Απόφαση του Δ.Σ.; 
  1. Βάσει ποιας τεκμηρίωσης συσχετίστηκε από το ΔΣ του ΟΔΑΠ η ίδρυση της εν λόγω Α.Ε. με το έργο SUB 5 του ΤΑΑ (2023ΤΑ01400073), ενώ τίποτα σχετικό δεν περιλαμβάνεται στο Φυσικό Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου; 
  1. Ήταν εξ αρχής σε γνώση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών οι παραπάνω «σχεδιασμοί» εκ μέρους του ΥΠΠΟ και του ΟΔΑΠ, για εκχώρηση, αφενός μέρους των αρμοδιοτήτων τους, αφετέρου της διαχείρισης των δημόσιων εσόδων και της περιουσίας τους, σε μια Ανώνυμη Εταιρεία; 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Καλούνται οι Υπουργοί Πολιτισμού και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών να καταθέσουν στο Σώμα και εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών: 

  1. Όλα τα σχετικά έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους (εισηγήσεις, τεκμηριώσεις, αλληλογραφία κλπ) σε σχέση με την σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας που προωθείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και το ΔΣ του ΟΔΑΠ.
  1. Τα ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ των παραπάνω Συμβάσεων που έχει συνάψει και πληρώσει ο ΟΔΑΠ και συγκεκριμένα: 

Α) Τα Παραδοτέα της από 23.12.2025 Σύμβασης (25SYMV018249544):

Π1 – Αρχικό σχέδιο νόμου, συνοδευόμενο από συνοπτικό σημείωμα τεκμηρίωσης

Π2 – Τελικά κείμενα σχεδίου νόμου, ΑΣΥΡ και λοιπών συνοδευτικών εγγράφων 

Β) Το Παραδοτέο της από 18.02.2026 Σύμβασης (26SYMV018504438):

Π1 – Την Πλήρη «μελέτη βιωσιμότητας» και επιχειρησιακού σχεδίου για τον νέο, υπό σύσταση φορέα», που περιγράφεται στο Παράρτημα 1 της συγκεκριμένης Σύμβασης.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές 

Βέττα Καλλιόπη

Μαμουλάκης Χάρης

Καλαματιανός Διονύσιος

Ακρίτα Έλενα 

Γαβρήλος Γιώργος

Ζαμπάρας Μίλτος

Κοντοτόλη Μαρίνα

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος 

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Ξανθόπουλος Θεόφιλος 

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας 

Παπαηλιού Γεώργιος

Παππάς Νίκος 

Τσαπανίδου Πόπη

Ψυχογιός Γεώργιος

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Η δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs ολοκληρώθηκε

Next Post

Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

Next Post
Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης ενισχύουν τις υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Είναι κοινή παραδοχή πλέον από όλους ότι η μετάβαση έχει αποτύχει και πρέπει να αναθεωρηθεί»
  • Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το α΄ εξάμηνο του 2026
  • Κάλεσμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου 2026
  • ΔΙΑΔΥΜΑ: προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr