• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Βαριά ιατρική αμέλεια στην ξαδέρφη του Πολάκη για το θάνατο της Μελίνας

23 Φεβρουαρίου 2018
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων λόγω εκτέλεσης εργασιών  ενίσχυσης της Γέφυρας Βενέτικου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της Γέφυρας Βενέτικου

20 Μαΐου 2025
Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας: Πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας – Ανοιχτή συζήτηση Τετάρτη 21/5

Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας: Πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας – Ανοιχτή συζήτηση Τετάρτη 21/5

20 Μαΐου 2025
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Δαϊναβά την Κυριακή 1/6

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Δαϊναβά την Κυριακή 1/6

20 Μαΐου 2025
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Δικαστής του Αρείου Πάγου κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας: Ζήτησαν παρέμβαση με ανταλλάγματα

20 Μαΐου 2025
ΔΕΥΑΒ

Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Γαλατινής την Τρίτη 20/5

20 Μαΐου 2025
μαλλια

Η ανακάλυψη που δίνει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν τριχόπτωση

20 Μαΐου 2025
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Το μπαχαρικό που δρα ενάντια στη χοληστερίνη

20 Μαΐου 2025
ΦΑΓΗΤΟ

7 τροφές με φλαβονοειδή που αντιστρέφουν τη γήρανση με φυσικό τρόπο

20 Μαΐου 2025
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην τελική εκδήλωση παρουσίασης του έργου ECOTOURS στην ΑΝΚΟ Κοζάνης

Κατασχέσεις καταθέσεων από δήμους για κλήσεις ΙΧ

20 Μαΐου 2025
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην τελική εκδήλωση παρουσίασης του έργου ECOTOURS στην ΑΝΚΟ Κοζάνης

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην τελική εκδήλωση παρουσίασης του έργου ECOTOURS στην ΑΝΚΟ Κοζάνης

20 Μαΐου 2025
Σύλληψη ηθοποιών και σκηνοθέτη στο Τατόι για γυρίσματα με ψεύτικο όπλο: Αναστάτωση από «πυροβολισμούς» και «κραυγές» μέσα στη νύχτα

Σύλληψη ηθοποιών και σκηνοθέτη στο Τατόι για γυρίσματα με ψεύτικο όπλο: Αναστάτωση από «πυροβολισμούς» και «κραυγές» μέσα στη νύχτα

20 Μαΐου 2025
Κοζάνη πλατεια

Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία

20 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βαριά ιατρική αμέλεια στην ξαδέρφη του Πολάκη για το θάνατο της Μελίνας

sierafm by sierafm
23 Φεβρουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αυτό αναφέρουν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας στο πόρισμά τους για τον θάνατο της 4χρονης πριν από 26 μήνες

Βαριά ιατρική αμέλεια στην Νεκταρία Πολάκη, την αναισθησιολόγο-εξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους που επί 26 μήνες δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα για τη Νεκταρία Πολάκη προκύπτουν «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, καταλογίζεται ακόμα «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β. εξαιτίας «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Αυτό που αποκαλύφθηκε, επίσης, με τον θάνατο της Μελίνας ήταν πως η αναισθησιολόγος, κυρία Νεκταρία Πολάκη που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση είχε ένα βαρύ πειθαρχικό φορτίο  – ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών. Η κλοπή των ναρκωτικών είχε διαπραχθεί  από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα έκρινε ότι δεν ήταν… ακριβώς κλοπή αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην αναισθησιολόγο 1.321 ευρώ – πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός που παρακρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

Όλα αυτά πιθανότατα δεν είχαν αποκαλυφθεί εάν δεν έχανε τη ζωή του σε μία επέμβαση ρουτίνας ένα τετράχρονο παιδί – όλη η διαδρομή του φακέλου της Νεκταρίας Πολάκη κάθε άλλο παρά διάθεση να βγουν όλα στο φως μαρτυρούσε.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και σε ό,τι αφορά το μοιραίο συμβάν με την 4χρονη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή  αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Αττικόν». Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας, ήταν στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του «Αττικόν» η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα της ΕΔΕ διακινήθηκε με μεγάλη προσοχή και σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από το νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ και αρμοδίως στους Επιθεωρητές και στην Αριστοτέλους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον Δεκέμβριο του 2016 το –περίφημο- πόρισμα απέδιδε ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων, στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης.

Στη νοσηλεύτρια καταλογίστηκε πως «επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου, και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας – Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την  28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γρ αδρεναλίνης (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή η ποσότητα αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται η νοσηλεύτρια) και 1mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Η νοσηλεύτρια απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, και κατά πληροφορίες τότε παρενέβη η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου – η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2016- ασκώντας έφεση στην απόφαση και στέλνοντας την υπόθεση στο β’βάθμιο πειθαρχικό όργανο. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως η νοσηλεύτρια αθωώθηκε και στο δεύτερο πειθαρχικό.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

Καθηγητής φέρεται να έκανε «cyber sex» με 14χρονη μαθήτριά του

Next Post

Ο τζάμπας…δεν πέθανε: Ένας Βρετανός σκέφτηκε τον πιο απίθανο τρόπο για να πάει στο νοσοκομείο

Next Post
ασθενοφορο

Ο τζάμπας...δεν πέθανε: Ένας Βρετανός σκέφτηκε τον πιο απίθανο τρόπο για να πάει στο νοσοκομείο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της Γέφυρας Βενέτικου
  • Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας: Πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας – Ανοιχτή συζήτηση Τετάρτη 21/5
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Δαϊναβά την Κυριακή 1/6
  • Δικαστής του Αρείου Πάγου κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας: Ζήτησαν παρέμβαση με ανταλλάγματα
  • Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Γαλατινής την Τρίτη 20/5

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  2. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  3. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  4. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr