• Latest
ΒΟΥΛΗ

Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή το ν/σ για τη ΔΕΗ –Ποιοι αντιδρούν

24 Απριλίου 2018
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨

1 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

1 Οκτωβρίου 2026
Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

1 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα

1 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

1 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσουν οι εξαιρέσεις και η άνιση μεταχείριση – Επιτακτική η θέσπιση ενιαίων και αντικειμενικών γεωγραφικών κριτηρίων για το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

1 Οκτωβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε  στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

1 Οκτωβρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Τι ζήτησε και τι πήρε η Δυτική Μακεδονία από τις 20.870 προσλήψεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2027

1 Οκτωβρίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Εννέα ερευνητικά έργα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν στη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ»

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

1 Οκτωβρίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

1 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή το ν/σ για τη ΔΕΗ –Ποιοι αντιδρούν

sierafm by sierafm
24 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την έγκριση κατά πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής έλαβε το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στον λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Υπέρ του σχεδίου νόμου ψηφίζουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Καταψηφίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το Ποτάμι, που δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση του στην Ολομέλεια.

Στη συνεδρίαση αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη να συμπεριλάβει σαφέστατες διατάξεις για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και για τη στήριξη των περιοχών ενεργειακού ενδιαφέροντος, με αύξηση του ανταποδοτικού πόρου ανάπτυξης σε συνδυασμό και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε χρόνο σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική διαπραγμάτευση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακροάσεων φορέων, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να λάβει υπ’ όψιν του τις προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις τοπικές κοινωνίες για το πώς αυτές θα ανταποκριθούν στη μετά λιγνίτη εποχή. Ο κ. Καματερός ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει με ποιους τρόπους αυτές οι περιοχές θα πρέπει να στηριχθούν.

«Να αφήσουν οι βουλευτές τα κροκοδείλια δάκρυα»

«Δεν χρειάζεται άλλο η κυβερνητική πλειοψηφία να κλαίει. Να αφήσουν οι βουλευτές της τα κροκοδείλια δάκρυα. Είστε στο 100% οι ιδιοκτήτες της χειρότερης διαπραγμάτευσης που έφερε καταστροφή» σχολίασε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής της Ν.Δ., Θεόδωρος Σκρέκας.

«Όποια λύση εκβιάζεται χρονικά, είναι χειρότερη από την προηγούμενη» είπε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γώργος Αρβανιτίδης και κάλεσε τον υπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του για το Αμύνταιο. Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί η Βουλή και ποιο είναι το σχέδιο για τις περιοχές που θα υποστούν τις συνέπειες για την μετά λιγνίτη εποχή.

«Η κυβέρνηση πήρε την μπουκιά από το στόμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική της απελευθέρωσης της ΕΕ στον τομέα της ενέργειας» είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εφαρμόζει την ίδια στρατηγική στην οικονομία και την ενέργεια. Δηλαδή την πολιτική που λέει ότι η ενέργεια πρέπει να είναι εμπόρευμα, ότι οι ιδιώτες θα βγάζουν κέρδη σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, των εργασιακών δικαιωμάτων και σε βάρος της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας».

«Η συζήτηση αυτή είναι μέρος των δεσμεύσεων που έχουμε ως χώρα έναντι των θεσμών» είπε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία αποεπένδυσης υπαγορεύεται από διεθνείς κανόνες για τη μείωση των ρύπων. «Δεν γίνεται να αγνοούμε την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που μας επιβάλλει να μπουν και ιδιώτες στην παραγωγή ενέργειας με λιγνίτη. Οι όποιες καθυστερήσεις είναι απότοκο των διαπραγματεύσεων με στόχο να διασφαλιστεί, κατά το μεγαλύτερο δυνατό, το δημόσιο συμφέρον», είπε επίσης ο βουλευτής.

Την απορία πώς μπορεί να είναι τόσο αισιόδοξος ο υπουργός για την επένδυση στο λιγνίτη με δεδομένες τις αποφάσεις για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, εξέφρασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης και ζήτησε πλήρη ενημέρωση πού θα βρεθεί το κονδύλι για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και σε ποιο ύψος θα ανέλθει.

«Είναι κακό το νομοσχέδιο, εισάγει πολλές παρεκκλίσεις από την κείμενη νομοθεσία. Προβλέπει εκχώρηση περιουσίας της ΔΕΗ χωρίς οικονομικά στοιχεία. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τις επώδυνες λύσεις που θα πρέπει να προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και εκτίμησε ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αντιστοίχηση της ΔΕΗ με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Υπ.Παιδείας: Οι 184 δήμοι που θα εφαρμοστεί δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα)

Next Post

Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο – Δείτε τι είναι

Next Post

Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο – Δείτε τι είναι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨
  • Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο
  • Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr