• Latest
Βραβεύσεις μαθητών του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου

Βραβεύσεις μαθητών του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου

19 Μαρτίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Εκλογές για τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας

7 Σεπτεμβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αφήνει εκτός Σώματος χιλιάδες έμπειρους πυροσβέστες – Μόλις 26 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία από τις 600 που προκηρύχθηκαν »

7 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης/Εκπαιδευτική χρονιά 2026 – 2027

Δήμος Κοζάνης: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης/Εκπαιδευτική χρονιά 2026 – 2027

7 Σεπτεμβρίου 2026

Έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δια ζώσης

7 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διαγωνισμός Καινοτομίας «WestBeyond» της Δυτικής Μακεδονίας

7 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Σεπτεμβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

7 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Συμμετοχική Τοιχογραφία και Εργαστήριο Παρασκευής χαρτιού με την Ana Zdravkovic από την Σερβία στο Kozani Unfold Festival

7 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ο Μπούρινος φιλοξένησε τον τελευταίο σταθμό του «VoioRace Series 2026»

Δήμος Βοΐου: Ο Μπούρινος φιλοξένησε τον τελευταίο σταθμό του «VoioRace Series 2026»

7 Σεπτεμβρίου 2026
Εκδήλωση με θέμα: «Αρχαιότητες στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και η Γεωφυσική Έρευνα στην Κοινότητα  Αλιάκμονα Βοΐου»

Εκδήλωση με θέμα: «Αρχαιότητες στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και η Γεωφυσική Έρευνα στην Κοινότητα  Αλιάκμονα Βοΐου»

7 Σεπτεμβρίου 2026
3ο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας: Οι γονείς ζητούν απάντηση στο αίτημα επανεξέτασης

3ο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας: Οι γονείς ζητούν απάντηση στο αίτημα επανεξέτασης

7 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Αλλαγή ώρας για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2026 – Στις 6 το απόγευμα η έναρξη της συνεδρίασης

7 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Βραβεύσεις μαθητών του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου

sierafm by sierafm
19 Μαρτίου 2026
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βραβεύσεις μαθητών του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου
0
SHARES
91
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πιστό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην προώθηση του προγράμματος ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112 το Δημοτικό σχολείο Τσοτυλίου Κοζάνης.

Και φέτος υπήρξε ενδιαφέρον από το συγκεκριμένο σχολείο για το διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος,στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Το Πανελλήνιο βραβείο Αφοσιωμένου παιδιού θα απονεμηθεί στον Χατζόπουλο Δημήτρη, μαθητή της πρώτης τάξεως του Δημοτικού και το βραβείο του παιδιού με Εξαιρετικές διδακτικές ικανότητες στον Ευθυμιάδη Αλκιβιάδη, μαθητή της Δ’ τάξης.

Η τελετή βράβευσης που θα συνοδευτεί και από παιδική θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο ΝΟΕSIS στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου 2026.

Η Α’ ,η Β ‘και Δ’ τάξη στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Ροβυθάκη Αναστάσιο, συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ Ήρωες, το οποίο εφαρμόζεται παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), το Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και την UNESCO, σε συνεργασία με την Angels Initiative και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών στα συμπτώματα του εγκεφαλικού και την έγκαιρη αντιμετώπισή του, ώστε να να βοηθήσουν να σωθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 εβδομάδων. Ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου 2026 . Μέσα σε αυτές τις 5 εβδομάδες, οι μαθητές με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο και χρησιμοποιώντας το online, αλλά και το έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που έστειλε ο φορέας, πληροφορήθηκαν για τα συμπτώματα του εγκεφαλικού , τις αιτίες που τα προκαλεί, τον τρόπο που εκδηλώνεται και το τι πρέπει να κάνουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως τα πρόσωπα που πλήττονται περισσότερο από το εγκεφαλικό είναι τα αγαπημένα τους πρόσωπα που τους προσέχουν : οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, γεγονός που τους έκανε να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, από τη στιγμή μάλιστα που αφορούσε μια ανεκτίμητη και πολύτιμη σχέση. Το υλικό του προγράμματος που διανέμεται δωρεάν, αποτελείται από βιβλία σε έντυπη και online μορφή, δραστηριότητες, κουίζ, ηλεκτρονικά παιχνίδια, δώρα επιβράβευσης, ζωγραφιές, μάσκες, κουκλοθέατρο, αφίσες, video, τραγούδια, κ.ά., τα οποία υπήρξαν πόλος έλξης για τα παιδιά. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές, εκπαιδευμένοι πλέον, πιστοποιημένοι ΧΟΠΑ Ήρωες, με βεβαιώσεις συμμετοχής, κλήθηκαν με τη σειρά τους, να εκπαιδεύσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους γύρω από αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Ένα πρόγραμμα ελκυστικό, όλο δράση που εκτός από τους μαθητές, παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και οι γονείς τους. Και όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται στην καμπάνια του προγράμματος, οι ΧΟΠΑ Ήρωες είναι μία βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που αξιοποιεί τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να μοιράζονται και ενθαρρύνει τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στην υπόλοιπη οικογένεια τους και ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

ΠΗΓΗ:Epi-Direct

Υπεύθυνος Φορέας προώθησης του προγράμματος XΟΠΑ Ήρωες 112 στην Ελλάδα

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Previous Post

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την εκλογή του Βουλευτή Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής

Next Post

ΔΕΥΑΚ:  Πέμπτη 19/3, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής

Next Post
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ:  Πέμπτη 19/3, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκλογές για τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αφήνει εκτός Σώματος χιλιάδες έμπειρους πυροσβέστες – Μόλις 26 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία από τις 600 που προκηρύχθηκαν »
  • Δήμος Κοζάνης: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης/Εκπαιδευτική χρονιά 2026 – 2027
  • Έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δια ζώσης
  • Διαγωνισμός Καινοτομίας «WestBeyond» της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr