• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Βραδινό: Τα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε

8 Φεβρουαρίου 2021
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

30 Ιουνίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»

30 Ιουνίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια

30 Ιουνίου 2025
Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

30 Ιουνίου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

30 Ιουνίου 2025
ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”

30 Ιουνίου 2025
Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

30 Ιουνίου 2025
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βραδινό: Τα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε

sierafm by sierafm
8 Φεβρουαρίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, «βομβαρδιζόμαστε» με μια πληθώρα συμβουλών σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Κι ενώ όταν οι συμβουλές προέρχονται από τους ειδικούς είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενες, όταν βασίζονται σε διαδεδομένους μύθους μόνο εμπόδιο μπορούν να σταθούν στην προσπάθειά μας. Μια συμβουλή που ακούμε συχνά όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε είναι να μην τρώμε βραδινό.

Στην πραγματικότητα, βασική προϋπόθεση για να αδυνατίσουμε είναι να εξασφαλίζουμε θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε. Όσο τηρούμε αυτόν τον κανόνα, η προσπάθειά μας για αδυνάτισμα είναι σε καλό δρόμο. Έτσι, αν τρώμε χωρίς να υπερβαίνουμε τις καθημερινές μας θερμιδικές ανάγκες, δεν πρόκειται να παχύνουμε επειδή τρώμε βραδινό.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το βραδινό μας και να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας για αδυνάτισμα. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά και πώς θα τα αλλάξουμε.

Λάθος 1ο – Δεν τρώμε ορεκτικό

Αν έχουμε σταματήσει να τρώμε ορεκτικό, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσουμε πιο εύκολα βάρος, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήουμε. Ξεκινώντας το δείπνο μας με μια σαλάτα ή ένα μπολ σούπας θα καταλήξουμε να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια του γεύματός μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχουμε μείνει νηστικοί για περισσότερες από τέσσερις ή πέντε ώρες, αφού έτσι θα μειώσουμε τις πιθανότητες να οδηγηθούμε στην υπερφαγία.

Μάλιστα, σχετική έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια βρήκε ότι όταν οι συμμετέχοντες ξεκινούσαν το γεύμα τους με μια ολιγοθερμιδική σούπα, όπως είναι ο ζωμός κοτόπουλου με λαχανικά, κατέληγαν να τρώτε 20% λιγότερες θερμίδες στο γεύμα τους από ό,τι συνήθως, χωρίς να πεινούν περισσότερο στη συνέχεια. Όπως καταλαβαίνετε, τρώγοντας 20% λιγότερες θερμίδες κάθε μεσημέρι, μακροπρόθεσμα θα είμαστε σε θέση να χάσουμε βάρος χωρίς καν να το έχουμε προσπαθήσει ιδιαίτερα.

Λάθος 2ο – Προσθέτουμε θερμίδες σε υγιεινά τρόφιμα

Ποιο είναι το νόημα στο να προετοιμάζουμε υγιεινά πιάτα, όπως λαχανικά στον ατμό, μόνο και μόνο για να τα φορτώσουμε με περιττές θερμίδες με τη μορφή βουτύρου; Σίγουρα, εξακολουθούμε να παίρνουμε τα ίδια θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά, αλλά δεν διευκολύνουμε έτσι την απώλεια βάρους. Η υγιεινή μας σαλάτα παύει να είναι τόσο υγιεινή όταν την καλύπτουμε με ένα κρεμώδες dressing.

Σταματάμε, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε dressing του εμπορίου, βούτυρο και μαγιονέζα και θα εξοικονομήσουμε εκατοντάδες θερμίδες. Ίσως ακόμη να διαπιστώσουμε ότι προτιμάμε τη γεύση των φρέσκων λαχανικών χωρίς τα πρόσθετα υλικά. Αν απλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη γεύση των λαχανικών, χρησιμοποιούμε βότανα, μπαχαρικά και λίγη μουστάρδα για να προσθέσουμε γεύση.

Λάθος 3ο – Τρώμε ακριβώς προτού κοιμηθούμε

Το πεπτικό μας σύστημα επιβραδύνεται τη νύχτα. Ως αποτέλεσμα, εάν ξαπλώσουμε με γεμάτο στομάχι, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε δυσπεψία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που μπορεί να μας κρατήσει ξύπνιους. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Εάν το φαγητό δεν έχει χρόνο να περάσει από το στομάχι στα έντερα πριν τον ύπνο, οι ασθενείς με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να παρουσιάσουν καούρα και άλλα συμπτώματα, όπως βήχα.

Παράλληλα, η κατανάλωση φαγητού ακριβώς πριν τον ύπνο μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Έτσι, καταλήγουμε να έχουμε ενέργεια, ενώ θέλουμε απλώς να χαλαρώσουμε και να βυθιστούμε στον ύπνο.

Το φαγητό αργά τη νύχτα μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης και μελατονίνης, δύο ορμονών που βοηθούν στον ποιοτικό ύπνο.

Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε τουλάχιστον 2-3 ώρες προτού ξαπλώσουμε, ώστε να αφήσουμε στο πεπτικό μας σύστημα αρκετό χρόνο να διασπάσει το γεύμα μας προτού κοιμηθούμε.

Λάθος 4ο – Τρώμε τα ίδια κάθε βράδυ

Το κοτόπουλο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, η οποία είναι πολύ ευπροσάρμοστη. Ωστόσο, καταντάει βαρετό μετά από μερικές δεκάδες δείπνα. Το να τρώμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά μπορεί πραγματικά να μας δημιουργήσει ένα αίσθημα μονοτονίας.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το μενού μας επιλέγοντας τόνο, σολομό, στήθος γαλοπούλας ή λαχανικά πλούσια σε πρωτεΐνες. Επίσης, το αυγό, το τυρί cottage, η κινόα, η βρώμη, το μπρόκολο και τα μανιτάρια είναι μερικές από τις τροφές που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο δείπνο μας ώστε να προσλάβουμε πρωτεΐνη.

Λάθος 5ο – Αποφεύγουμε όλα τα λιπαρά

Η κατανάλωση ενός γεύματος που δεν έχει λίπος, αναπόφευκτα θα μας αφήσει πεινασμένους και θα αυξήσει τις πιθανότητες να φάμε πάλι στη συνέχεια. Το λίπος δεν είναι ο εχθρός της σιλουέτας μας, αρκεί να τα επιλέγουμε σωστά.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά (που εντοπίζονται στο ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ταχίνι) και τα πολυακόρεστα λιπαρά (που βρίσκονται στα καρύδια, τη σόγια και τα λιπαρά ψάρια) έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL).

Πηγή:vita.gr

Previous Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο 

Next Post

Πίεση: Έξι μικρές αλλαγές που την ρίχνουν χωρίς φάρμακα

Next Post
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Πίεση: Έξι μικρές αλλαγές που την ρίχνουν χωρίς φάρμακα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»
  • Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια
  • Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr