• Latest
ΒΟΤΑΝΑ

Βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

30 Ιουλίου 2018
Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μιλά με έργα για τη Δυτική Μακεδονία

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μιλά με έργα για τη Δυτική Μακεδονία

28 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά τραγούδησαν με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά τραγούδησαν με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

28 Ιουλίου 2026
Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης

Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης

28 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

28 Ιουλίου 2026
Πρώτο πρόστιμο μέσω drone της Πυροσβεστικής – 1.500 ευρώ σε άνδρα για καύση χόρτων

Πυροσβεστική: Με Drones στο Δήμο Βοΐου και την Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

28 Ιουλίου 2026
ΤΣ

Σημαντική επιτυχία για την ελληνική γουνοποιία – Εξαίρεση των δερμάτων σαμουριού (sable) από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

28 Ιουλίου 2026
Εορδαία: 4 η Ιππική συνάντηση Βλάστης

Δήμος Κοζάνης: 3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση Αιανής – Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026

28 Ιουλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Συσσιτίου Δήμου Κοζάνης

28 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη

28 Ιουλίου 2026
Κέντρο Υγείας Σιάτιστας – Νέα παιδίατρος, δέκα χρόνια μετά

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας – Νέα παιδίατρος, δέκα χρόνια μετά

28 Ιουλίου 2026

Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια στο 46ο River Party powered by ΔΕΗ

28 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος στο νομό Κοζάνης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του κυβερνητικού κλιμακίου

28 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

sierafm by sierafm
30 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΒΟΤΑΝΑ
1
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ποια είναι και πόσα τα βότανα που βοηθούν στην μείωση του σωματικού βάρους

Έχει αποδειχθεί πως κάποια βότανα και καρυκεύματα ενισχύουν την καύση λίπους και την απώλεια βάρους ενώ παράλληλα μειώνουν την όρεξη.

1. Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στο πιπέρι καγιέν τη θερμότητά του και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να αυξήσει ελαφρώς το μεταβολισμό, αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καίτε όλη την ημέρα.

2. Τζίντζερ

Μία επανεξέταση 14 ερευνών έδειξε ότι τα συμπληρώματα που περιέχουν τζίντζερ μπορεί να μειώσουν και το σωματικό βάρος και το λίπος στην κοιλιά.
Άλλη επανεξέταση, 27 ερευρών, έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει τη μείωση τη βάρους, αυξάνοντας το μεταβολισμό και το κάψιμο λίπους. Επιπλέον βοηθά στην μείωση της απορρόφησης λίπους και την όρεξη.

3. Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα βότανο πλούσιο σε καρβακρόλη. Μία μελέτη σε ζώα έδιξε ότι η καρβακρόλη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους και αποθήκευσης λίπους στο σώμα, μεταβάλλοντας τη σύνθεση του λίπους. Ωστόσο δεν έχουν γίνει έρευνες σε ανθρώπους.

4. Τζίνσενγκ

Μία μικρή μελέτη διαπίστωση ότι η λήψη τζίσενγκ δύο φορές ημερησίως για οκτώ εβδομάδες, είχε ως αποτέλεσμα κάποια μείωση βάρους, όπως και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση μικροβίων. Ομοίως μια μελέτη σε ζώα έδειξε ότι το τζίσενγκ καταπολεμά την παχυσαρκία, μεταβάλλοντας το σχηματισμό λίπους και καθυστερόντας την απορρόφηση λίπους από το έντερο.

5. Κουρκουμάς

Μια μελέτη σε 44 υπέρβαρους ανθρώπους έδειξε ότι η λήψη κουρκουμίνης δύο φορές την ημέρα, για ένα μήνα ήταν αποτελεσματική στην αύξηση της απώλειας λίπους, μείωση του λίπους της κοιλιάς και αύξηση της απώλειας βάρους έως και 5% . Ομοίως, μια μελέτη σε ζώα διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη μείωσε το σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος ,εμποδίζοντας τη σύνθεση του λίπους. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτές οι μελέτες χρησιμοποιούν μια συμπυκνωμένη ποσότητα κουρκουμίνης, πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα που υπάρχει σε μια τυπική δόση.

6. Κανέλλα

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και της πείνας.

Μελέτες δείχνουν ότι μια συγκεκριμένη ένωση που βρίσκεται στην κανέλα, μπορεί να μιμηθεί τη δράση της ινσουλίνης, βοηθώντας τη μεταφορά της ζάχαρης από την κυκλοφορία του αίματος, στα κύτταρα σας, για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.Ενώ αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να μειώσουν την όρεξη και να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να μελετήσουμε τις επιδράσεις της κανέλας απευθείας στο βάρος.

7. Κύμινο

Μία μικρή, τριμηνιαία μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν γιαούρτι με 3 γραμμάρια κύμινο, δύο φορές την ημέρα, έχασαν περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος από την ελεγχόμενη ομάδα. Παρομοίως, μια μελέτη οκτώ εβδομάδων ανέφερε ότι οι ενήλικες που λάμβαναν συμπλήρωμα κυμίνου τρεις φορές την ημέρα, έχασαν 1 κιλό περισσότερο από αυτούς που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo).

8. Κάρδαμο

Μια μελέτη σε ζώα διαπίστωσε ότι η σκόνη καρδάμου βοήθησε να μειωθεί το λίπος της κοιλιάς των αρουραίων, σε δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλού υδατάνθρακα. Παρομοίως, μια άλλη μελέτη σε ζώα έδειξε ότι το μαύρο κάρδαμο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση, τόσο του λίπους της κοιλιάς, όσο και του συνολικού σωματικού λίπους (σε αρουραίους) σε δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Δυστυχώς, οι περισσότερες έρευνες έχουν γίνει σε ζώα. Η επίδραση του καρδάμου στην απώλεια βάρους στους ανθρώπους δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.

Πηγή:iatronet.gr

Tags: ΒΟΤΑΝΑ
Previous Post

Δημήτρης Κοσμίδης: Επαφές στην Αθήνα για θέματα της Γούνας

Next Post

30η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

30η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μιλά με έργα για τη Δυτική Μακεδονία
  • Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά τραγούδησαν με την Ελένη Τσαλιγοπούλου
  • Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης
  • Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη
  • Πυροσβεστική: Με Drones στο Δήμο Βοΐου και την Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr