• Latest
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Γιάννης Θεοφύλακτος για Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:”Ξαναμπαίνουν στον ακαδημαϊκό χάρτη ο Ν. Κοζάνης και η Δυτ. Μακεδονία”

19 Απριλίου 2019
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Έχει και η γελοιότητα τα όριά της

8 Ιουλίου 2026
Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντός από τον ΣΥΡΙΖΑ

8 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Καθυστερημένη, ανεπαρκής και προεκλογική η τροπολογία για τη Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης

8 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

8 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για την ορθή διαχείριση ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων

Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για την ορθή διαχείριση ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων

8 Ιουλίου 2026
εργατικο κεντρο

Προκήρυξη Τρίωρης Στάσης Εργασίας για το Συλλαλητήριο

8 Ιουλίου 2026
Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της η δράση «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» – Το νέο πρόγραμμα συναντήσεων για το 2026

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της η δράση «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» – Το νέο πρόγραμμα συναντήσεων για το 2026

8 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Γαλατινή και πιθανή διακοπή νερού

8 Ιουλίου 2026
400 ευρώ πρόστιμο αν βάλεις αυτό το σήμα – Τι πρέπει να ξέρουν όσοι το χρησιμοποιούν

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για μια πινακίδα σε σπίτια και επιχειρήσεις

8 Ιουλίου 2026
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Τέλος τα μπλοκάκια της Τροχαίας – Πώς θα κόβουν κλήσεις πλέον οι τροχονόμοι

8 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ

ΔΙΑΔΥΜΑ: Η Δυτική Μακεδονία αγωνίζεται, δεν σιωπά και διεκδικεί το μέλλον της!

8 Ιουλίου 2026
Η Εορτή Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

Η Εορτή Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

8 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννης Θεοφύλακτος για Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:”Ξαναμπαίνουν στον ακαδημαϊκό χάρτη ο Ν. Κοζάνης και η Δυτ. Μακεδονία”

sierafm by sierafm
19 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
γιαννης θεοφυλακτος συριζα
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας την ίδρυση ενός ακόμη Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, θετική στάση και για ένα ακόμη Τμήμα στην Κοζάνη.

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στις διατάξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος στην Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ν. Κοζάνης και η Δυτ. Μακεδονία ξαναμπαίνουν στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, με ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση!

Στην Κοζάνη δημιουργείται μία πολύ ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή με πέντε (5) Τμήματα πενταετούς φοίτησης, η οποία και θα αποτελεί τον ακαδημαϊκό πυλώνα της Δυτ. Μακεδονίας, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος. Επίσης μία άρτια Οικονομική Σχολή με τέσσερα (4) Τμήματα, ενώ θετική φάνηκε η στάση του Υπουργού Παιδείας για τη δημιουργία ενός ακόμη Τμήματος στην Κοζάνη.

“Τι να πω για την Πτολεμαΐδα;”, αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος, θυμίζοντας “τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης ότι δήθεν θα καταργούσαμε το Τμήμα Μαιευτικής, τα fake news των νεοδημοκρατών και την κινδυνολογία που είχε τρομάξει τους φοιτητές και τους γονείς τους”.

Όμως στην Πτολεμαΐδα, όχι μόνο παραμένει και ανωτατοποιείται η Μαιευτική, αλλά δημιουργούνται δύο (2) νέα Τμήματα: Εργοθεραπεία και Λογοθεραπεία.

          Πολύ σημαντικό το Ερευνητικό Κέντρο που δημιουργείται στην Κοζάνη “Ενεργειακής Ανάπτυξης και Μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο”, ενώ θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού για τη δημιουργία ενός ακόμη Ερευνητικού Κέντρου στην Κοζάνη με αντικείμενο που να σχετίζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Έγινε εξαντλητική διαβούλευση για το νομοσχέδιο αυτό, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, με την αρμόδια Επιτροπή, με τους Πρυτάνεις και τους Αντιπρυτάνεις, με το εκπαιδευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό των Ιδρυμάτων, ενώ θετική ήταν η στάση της Αυτοδιοίκησης και επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας. Σε όλη αυτή την πολύμηνη διαδικασία, αγαστή ήταν η συνεργασία και των επτά (7) Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των εκτάκτων Καθηγητών των Τ.Ε.Ι., έκανε ο κ. Θεοφύλακτος, αναλύοντας τη νομική του πλευρά και επισημαίνοντας ότι ήδη ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί για όσους η σχέση εργασίας τους ξεκίνησε πριν την Αναθεώρηση του 2001. “Είναι παράλογο και αντιφατικό”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, “να μιλάμε για έκτακτους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως διδάσκουν στα ΤΕΙ για περισσότερο από 20 χρόνια!”

“Ποια θα είναι η στάση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων κομμάτων; θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό που ‘χτίζει’ και προσθέτει στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, την ώρα που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ καταργούσαν Τμήματα;” ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Θεοφύλακτος.

Βλ.

https://www.youtube.com/watch?v=MEmyOL3t_aI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3KOyfCNtR1y5wnhFVDJwjBdlxcN5Qlb18PwCLGgTzuTeGLotb8qEwAFOc

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

 

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ
Previous Post

Με  μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στον Δήμο Βοΐου και την πόλη της Σιάτιστας, η επίσημη υποδοχή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Next Post

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Μ.Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Next Post
δημαρχειο κοζανης

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Μ.Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Έχει και η γελοιότητα τα όριά της
  • Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντός από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Καλλιόπη Βέττα: «Καθυστερημένη, ανεπαρκής και προεκλογική η τροπολογία για τη Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης
  • Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα
  • Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για την ορθή διαχείριση ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr