• Latest
πονοκεφαλος αγχος κουραση

Γιατί ξυπνάτε κουρασμένοι: 7 λάθη που κάνετε πριν κοιμηθείτε

18 Αυγούστου 2018
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου

17 Μαΐου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου

17 Μαΐου 2025
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα

16 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
Με τον αγώνα της Νεάπολης συνεχίζεται την Κυριακή το Voiorace series

Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη

16 Μαΐου 2025
Γενοκτονία

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

16 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

16 Μαΐου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

16 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

16 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

19 Μαΐου:  Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί ξυπνάτε κουρασμένοι: 7 λάθη που κάνετε πριν κοιμηθείτε

sierafm by sierafm
18 Αυγούστου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονοκεφαλος αγχος κουραση
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ζήτημα του ύπνου είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές νιώθουμε κουρασμένοι, ακόμη κι αν έχουμε κοιμηθεί αρκετές ώρες Ο κακός ή διακοπτόμενος ύπνος μπορεί, όμως, να επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία, όσο και τη διάθεση μας. Και σαν γονείς ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι να μην μπορείς να απολαύσεις λίγες ώρες ύπνου, όταν οι ημέρες σου είναι τόσο έντονες και απαιτητικές.

Υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που κάνουμε, χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, οι οποίες αμβλύνουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να νιώθουμε και κουρασμένοι και εκνευρισμένοι.

Πηγαίνετε για ύπνο διαφορετικές ώρες κάθε μέρα

Όταν δεν έχετε σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο και κοιμάστε διαφορετικές ώρες κάθε νύχτα, τότε το βιολογικό ρολόι του σώματος απορρυθμίζεται, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε κουρασμένοι. Ο ψυχολόγος Michael Breus, που ασχολείται με θέματα ύπνου, προτείνει στους ασθενείς του να ορίσουν μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ, που θα ξαπλώνουν
. Αφού το κάνουν, τους προτρέπει να βάλουν ένα χρονόμετρο 60 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ύπνου, και να χρησιμοποιήσουν αυτόν το χρόνο ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα: τα πρώτα 20 λεπτά για να τελειώνουν διάφορες δουλειές, τα επόμενα 20 για να ασχοληθούν με την υγιεινή του σώματος και τα τελευταία 20 για να κάνουν κάτι που τους χαλαρώνει, όπως για παράδειγμα να διαβάσουν ένα βιβλίο. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τότε πέφτουν για ύπνο, κλείνοντας όλα τα φώτα.

Αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση για να κοιμηθείτε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε πριν κοιμηθούμε, είναι να αφήνουμε ανοιχτή την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο, θα μας πάρει ο ύπνος πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα, όμως, ξυπνάμε κουρασμένοι και υπολειτουργούμε. Ο φωτισμός σε συνδυασμό με τον ήχο διεγείρει τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να μένουμε ξύπνιοι περισσότερο από ότι υπολογίζουμε.

Χαζεύετε στο κινητό πριν κοιμηθείτε

Το ίδιο συμβαίνει και με το κινητό τηλέφωνο, όταν ξαπλώνουμε και το έχουμε δίπλα μας, γιατί ο μπλε φωτισμός μπερδεύει τον εγκέφαλο και σταματάει την παραγωγή μελατονίνης, που ρυθμίζει ύπνο και την αφύπνιση, δηλαδή τους λεγόμενους κιρκαδιανούς ρυθμούς .Όταν το δωμάτιο είναι σκοτεινό, η μελατονίνη είναι πιο εύκολο να παραχθεί και έτσι μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πίνετε αλκοόλ λίγο πριν τον ύπνο

Το αλκοόλ μπορεί να φέρνει ζαλάδα ή αίσθηση νύστας, όμως, μειώνει το βαθύ στάδιο του ύπνου REM και αυξάνει τον ύπνο ΝREM, όπου και ο παραμικρός θόρυβος είναι αρκετός για να σας ξυπνήσει. Η έλλειψη του REM μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στο σώμα, όσο και στον εγκέφαλο. Επιπλέον, πίνοντας αλκοόλ, αυξάνετε τις πιθανότητες της αφυδάτωσης ενώ είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσετε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα για να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Καταναλώνετε πολλή καφεΐνη

Ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, γεγονός που αυξάνει την εγρήγορσή σας και νιώθετε ότι σας κρατάει στην… τσίτα. Συχνά χρειάζεται να περάσουν γύρω στα 20 λεπτά για να φανεί η επίδρασή τους.

Προσπαθείτε να κοιμηθείτε με… το ζόρι

Αν έχετε ξαπλώσει και δεν σας έχει πάρει ο ύπνος μέσα στα επόμενα 30-45 λεπτά, τότε σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάτι χαλαρωτικό, όπως για παράδειγμα ένα ντουζ. Με το να επιβάλλεται στον εαυτό σας να κοιμηθεί, το μόνο που καταφέρνετε είναι να νιώθετε εκνευρισμό και δυσφορία, με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεστε ουσιαστικά.

Μπορεί να έχετε κάποια διαταραχή στον ύπνο που δεν γνωρίζετε

Υπάρχει περίπτωση να έχετε κάποια διαταραχή ύπνου, όπως είναι η υπνική άπνοια και να μην το γνωρίζετε. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται διακοπή της ροής του αέρα στις αεροφόρες οδούς, με αποτέλεσμα να κόβεται η αναπνοή. Το συνηθέστερο σύμπτωμα είναι το ροχαλητό που σε συνδυασμό με τις άπνοιες, προκαλεί μικροαφυπνίσεις, με αποτέλεσμα ο ύπνος να διακόπτεται. Αν ανησυχείτε ότι πάσχετε από τη συγκεκριμένη διαταραχή, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό και να κάνετε εξετάσεις σε εξειδικευμένα εργαστήρια ύπνου.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΟΥΡΑΣΗ
Previous Post

Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας του Champions League για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Next Post

Oφέλη του αυγού στην υγεία

Next Post
αυγα

Oφέλη του αυγού στην υγεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου
  • Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου
  • Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα
  • Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)
  • Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr