Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης
Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Κατερίνα Λιόλιου στην Πολυκάρπη Καστοριάς: Ξεκίνησε η φυσική προπώληση – Οργανώνονται εκδρομές από Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά
Μακεδονικός Σιάτιστας: Απονομή κυπέλλου και γιορτή στο Δημαρχείο
Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στο έργο αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου
10 χρόνια ΠΕΛΕΚΟΝ – Μέρες Γιορτών Βοΐου (27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2026)
Δήμος Βοΐου: Επιτυχιών συνέχεια για τις ομάδες ποδοσφαίρου του Δήμου
λίμνη Πολυφύτου
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πρόγραμμα επισκέψεων για τη διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης 
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε
ΓΡΙΠΗ ΠΑΙΔΙ

Για ποιους σπάει το όριο του ακατάσχετου – Πώς θα… ξεκλειδώνουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, που θα αυξάνεται παράλληλα με τη βελτίωση της “διαγωγής” του οφειλέτη έναντι των υποχρεώσεών του, ετοιμάζει η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί στο Taxisnet ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο παράλληλα με την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του. Σήμερα το ακατάσχετο όριο ενός τραπεζικού λογαριασμού είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος ρυθμισμένης οφειλής, το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται με ανώτατο όριο τα 4.500 ευρώ.

Επιπλέον εντός του 2019 έρχεται η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των μεταβιβάσεων ακινήτων και γενικότερα του τμήματος Κεφαλαίου των Εφοριών. Στην πράξη θα καταργηθεί η χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων κάθε είδους φόρου μεταβίβασης, όπως είναι οι δηλώσεις φόρου γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη επίσκεψης των φορολογουμένων ή των συμβολαιογράφων στην εφορία.

Παράδειγμα

Ένας φορολογούμενος έχει αρχική ρυθμισμένη οφειλή 5.000 ευρώ. Εφόσον έχει ήδη αποπληρώσει τα 2.500 ευρώ, τότε το ακατάσχετο όριο θα αυξηθεί από τα 1.250 στα 2.000 ευρώ.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *