• Latest

Για το νέο ΠΑΣΟΚ – Ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου στην κεντρική επιτροπή του κινήματος

28 Σεπτεμβρίου 2019
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η κεντρική παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στη Σιάτιστα. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η κεντρική παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στη Σιάτιστα. Φωτογραφίες

5 Ιουλίου 2026
νερο

Πώς να μειώσετε με ασφάλεια τη θερμοκρασία του σώματός σας σε ακραία ζέστη

5 Ιουλίου 2026
φρουτα λαχανικα

Οι 9 καλύτερες τροφές για την υγεία των νεφρών, σύμφωνα με διατροφολόγους

5 Ιουλίου 2026
Δικαστήριο δικη

Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη που κατηγορείται ότι παρέσυρε γάτα με το αυτοκίνητό της

5 Ιουλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τέσσερις νεαροί ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 14χρονο

5 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Δύο πυροσβέστες τραυματίες από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

5 Ιουλίου 2026
ασθενοφορο

Νεκρή 82χρονη που παρασύρθηκε από δίκυκλο σε λαϊκή αγορά

5 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Καύσωνας: Προειδοποίηση για ακραίες θερμοκρασίες στην Ελλάδα

5 Ιουλίου 2026
ΒΟΤΑΝΑ

Το «θαυματουργό» ρόφημα από το παραμελημένο βότανο

5 Ιουλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα απασχόληση για 1.000 άνεργους με μισθό 1.250 ευρώ

5 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Άνδρας τραυματίστηκε από πτώση μεσοτοιχίας σε υπό κατασκευή πολυκατοικία

5 Ιουλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τσίμπημα σφήκας, στην Καστοριά

5 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για το νέο ΠΑΣΟΚ – Ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου στην κεντρική επιτροπή του κινήματος

sierafm by sierafm
28 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
32
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη σημερινή μας συνεδρίαση έχουμε πρώτιστα καθήκον να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου παρά τις αντιξοότητες της πόλωσης.

Αυτό σημαίνει οτι αφενός πρέπει να εξηγήσουμε πειστικά για ποιους λόγους δεν καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αφετέρου να απαντήσουμε καθαρά στο ερώτημα “ ποιοι είμαστε και τι θέλουμε”.

Για τα λάθη μας που κόστισαν στις εκλογές μίλησα στην ΚΠΕ της 12ης Ιουλίου και οι απόψεις μου είναι δημόσια γνώστες. Σήμερα θα μιλήσω για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Α. Στις τελευταίες εκλογές τα δυο πρώτα κόμματα ξεπέρασαν αθροιστικά το 70% δημιουργώντας συνθήκες ενός δικομματισμού από τα παλιά. Όσοι από εμάς προσδιορίζουν το αύριο του χώρου μας με τη λογική του “ενδιάμεσου” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δέχονται αυτή την εξέλιξη ως οριστική και παραγνωρίζουν κάτι σημαντικό. Ο χώρος μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου 2012 πήρε συνολικά 20,25% και 8,10% τον Ιούλιο 2019, συρρικνώθηκε δηλ κατα 60%. Η λογική του χρήσιμου τρίτου προοιωνίζεται την περαιτέρω συρρίκνωση μας.

Β. Η πρόταση της Σοσιαλδημοκρατίας για το χώρο μας έχει δυο προβλήματα. Το ένα είναι οτι η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αντιμετωπίζει βαθιά κρίση καθώς ταυτίστηκε με τις ανισότητες εντος των ανεπτυγμένων χωρών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Το δεύτερο είναι οτι μια τέτοια επιλογή καλύπτει μερικώς τις ιστορικές παρακαταθήκες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης τις οποίες ασμένως θα διεκδικήσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοί δηλ που ουδόλως σχετίζονται με αυτές.

Γ. Η πρόεδρος αναφέρεται επίμονα και συστηματικά στη συγκάλυψη της περιόδου 2004-09 από τους Τσίπρα – Μητσοτάκη και αυτό την τιμά. Η ασυλία της περιόδου 2004-09 που ενώνει με ακατάλυτους δεσμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε δευτερογενώς ως φυσική συνέπεια της ανιστόρητης θεωρίας περί της καταστροφής της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Χορηγοί αυτής της θεωρίας υπήρξαν οι ολιγάρχες της χώρας με τα κόκκινα δάνεια, που το 2009 ανέρχονταν ήδη στα 40 δισ. ευρώ και έχουν τεράστια ευθύνη στη χρεοκοπία της χώρας. Όλοι αυτοί συμμάχησαν ο καθένας για τους λόγους του στη στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ μοιράζοντας συγχωροχάρτια σε εαυτούς και αλλήλους.

Όλες οι προσπάθειες και προτάσεις για κατάργηση, υπέρβαση, υποκατάσταση του ΠΑΣΟΚ και άλλα συναφή έδωσαν ζωτικό χώρο στις ανιστόρητες θεωρίες και οι ήττες στο πεδίο των ιδεών έχουν πάντα στρατηγικό χαρακτήρα. Αυτό είναι ουσιαστικά και το μεγάλο ζήτημα πίσω από τη διαμάχη για το όνομα μας.

Δ. Ακριβώς γι αυτό πιστεύω οτι μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά και να υιοθετήσουμε την ονομασία νέο ΠΑΣΟΚ προχωρώντας στην κατάργηση όλων των κομμάτων που συμμετέχουν σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν είναι ζήτημα συναισθηματικό είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό.

Ε. Οποιοδήποτε όνομα και αν έχουμε στο τέλος θα κριθούμε από τις πολιτικές μας θέσεις και πρωτοβουλίες και εκεί πρώτα από όλα στο πεδίο των ιδεών πρέπει να δώσουμε μάχες και να τις κερδίσουμε. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι η χώρα θα σηκωθεί όρθια μόνο αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη πατριωτική δημοκρατική παράταξη της οποίας είμαστε θεματοφύλακες. Γνωρίζω άριστα οτι το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι αντίθετο σε αυτή την πεποίθηση ωστόσο τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από τις ιδέες και το λόγο στην πολιτική.

Με αυτή την οπτική καταθέτω 8 προτάσεις που πιστεύω οτι δίνουν περιεχόμενο στη μεγάλη μας προσπάθεια να σηκώσουμε όρθια τη χώρα και την παράταξη.

1. Η άνοδος του Τραμπ και η επικράτηση του Brexit δεν είναι τυχαία ούτε μεμονωμένα γεγονότα και τα αναλυτικά εργαλεία των θεωριών περί λαϊκισμού ή/και Νεοφιλελευθερισμού αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις των εξελίξεων. Η ανθρωπότητα χάνει την πίστη της στη φιλελεύθερη αφήγηση που κυριάρχησε στην παγκόσμια πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες, ακριβώς τη στιγμή που η συγχώνευση της βιοτεχνολογίας με την τεχνολογία της πληροφορίας μας φέρνει αντιμέτωπους με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει συναντήσει ποτέ το ανθρώπινο είδος. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι μια νέα μορφή ανισοτήτων, εντελώς διαφορετική και πολύ πιο ακραία από αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Έχει σημασία στο σημείο αυτό να υπογραμμιστεί ότι πολλοί μεγάλοι σύγχρονοι διανοητές που έχουν εντοπίσει τον ίδιο κίνδυνο, ο καθένας με τη δική του οπτική, συγκλίνουν όλοι τους χωρίς εξαίρεση, σε μια θέση. Η παιδεία και η γνώση είναι η ασφαλέστερη επένδυση για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στη νέα εποχή.

2. Από δημοσιεύματα μαθαίνουμε οτι έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ολοκλήρωσε αυτή της ΝΔ. Η Βουλή και τα κόμματα μέχρι σήμερα δεν ενημερώθηκαν για τις συνομιλίες και την κατάληξη τους. Ποιες είναι οι διευκολύνσεις που παρέχουμε και ποιες οι δεσμεύσεις των ΗΠΑ απέναντι μας; Ακούσαμε στη ΓΣ του ΟΗΕ τον Πρόεδρο Τραμπ να τάσσεται υπέρ του πατριωτισμού, αυτό όμως ισχύει και για μας και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δεχτούμε παρά μόνο μια συμφωνία που είναι επωφελής για τη χώρα.

Τα αντίστοιχα ισχύουν για την ΕΕ και το μεταναστευτικό που ιδιαίτερα για τις χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα συνιστά πραγματική απειλή. Η κατάσταση που ζούμε τόσο εμείς όσο και οι πρόσφυγες στα νησιά δεν μπορεί να διαιωνίζεται και αυτό πρέπει να είναι σαφές τόσο στους ευρωπαίους εταίρους μας όσο και στη ΝΔ που συνεχίζει αμέριμνη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η κυβέρνηση είναι νωρίς να κριθεί, ωστόσο δεν παύει να είναι, παρά τις διαφηµιζόµενες «µεταγραφές», µια κυβέρνηση συντηρητική. Κουβαλάει την αρνητική παρακαταθήκη της Ν∆ που παρέδωσε σε τρεις διαφορετικές περιόδους -1981, 1993, 2009- την οικονοµία σε ύφεση. Το γεγονός ότι η Ν∆ διαδέχεται µια κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς στο κεντρικό ζητούµενο της χώρας, την ανάπτυξη, δεν εγγυάται ότι αυτή θα τα καταφέρει. Αν επενδύουν στον αυτοµατισµό της «θεωρίας του ελατηρίου», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, θα έχουν την τύχη του. Το διεθνές περιβάλλον δεν έχει τις εύνοιες των προηγούμενων 4 ετών τις οποίες κλώτσησε ο κ Τσίπρας και η παρέα του.

4. Η θέση μας για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι σωστή καί έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Η οριστική έξοδος από την κρίση είναι συνώνυµη της επίλυσης του κορυφαίου προβλήµατος, των κόκκινων δανείων -και µάλιστα αυτά των ολιγαρχών- που κρατούν τις τράπεζες πρακτικά κλειστές από το 2008. Με το χρήµα δυσεύρετο και σε απαγορευτικό κόστος η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν έρχεται, ακόµα κι αν µειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσµατα. Οσο διατηρείται η στασιμότητα στο κρίσιμο αυτό ζήτημα το “καλύτερο” που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια ανάπτυξη με αφελληνισμό της οικονομίας μας.

5. Στα φορολογικάτο µείζον δεν είναι ο καβγάς Ν∆ – ΣΥΡΙΖΑ για την πατρότητα της µείωσης φόρων που είναι στην επικαιρότητα, αλλά η σχέση έµµεσης – άµεσης φορολογίας που στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ταβάνι, πλήττοντας βάναυσα τα χαµηλά και µεσαία εισοδήµατα αλλά και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, επιβαρύνοντας υπέρµετρα τα κόστη µεταφορών και ενέργειας. Το 2009 ο κ Καραμανλής παρέδωσε τη σχέση έμμεσης/άμεσης φορολογίας στο 1,39/1

Ο κ Τσίπρας την παρέλαβε στο 1,14/1 και την παρέδωσε στο 1,49/1.Εχω προτείνει έγκαιρα και επανειλημμένα πάνω στο ζήτημα αυτό να χτίσουμε την οικονομική μας πρόταση απέναντι στις ταυτόσημες συντηρητικές προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποτέλεσμα.

Από μόνη της μια τέτοια πρόταση μας έκανε απόλυτα διακριτή πολιτική δύναμη και μας έδινε το δικαίωμα στο ερώτημα “ με ποιον θα πάτε την επόμενη των εκλογών;” να απαντάμε απόλυτα πειστικά “με τις θέσεις μας”!

6. Η ενέργεια είναι η κορυφαία δημόσια υπόθεση, αμέσως μετά την άμυνα, σε ένα σύγχρονο κράτος. Στο τρίπτυχο αυτάρκεια-ασφάλεια εφοδιασμού-ανταγωνιστική τιμή έχει προστεθεί και το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που δεν ακυρώνει ωστόσο το βασικό τρίπτυχο και κυρίως δεν έχει νόημα να το ακυρώνει ένα κράτος μονομερώς και μεμονωμένα.

Η πρόσφατη εξαγγελία για το τέλος του λιγνίτη το 2028 από τον πρωθυπουργό στον ΟΗΕ μπορεί να ικανοποίησε φαινομενικά , αλλά σε απλά ελληνικά σημαίνει οτι σε 9 χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια χώρα απόλυτα εξαρτημένη ενεργειακά από τρίτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως μας είπε ο αρμόδιος τομεάρχης του συμφωνεί αλλά προτείνει η ηλεκτρική ενέργεια να παράγεται μόνο απο ΑΠΕ κάτι που ακούγεται ευχάριστα αλλά σε απλά ελληνικά σημαίνει οτι εκτός από την αυτάρκεια πάει περίπατο και η ασφάλεια εφοδιασμού , δηλαδή Τσέο…

7. Στη ΔΕΗ πρέπει άμεσα κα πριν οτιδήποτε άλλο να μπει στρατηγικός επενδυτής με ευρωπαϊκή πιστοποίηση και ισχυρή συμμετοχή στο μάνατζμεντ ώστε να κοπούν όλες οι γέφυρες που συνδέουν κυβερνήσεις, μεταπράτες και ορισμένους συνδικαλιστές με τη διοίκηση της επιχείρησης. Οι τρεις τελευταίοι διοικητές της ΔΕΗ πρότειναν τη λύση του στρατηγικού επενδυτή και μάλιστα σε περιόδους με ολότελα διαφορετικά δεδομένα μεταξύ τους τόσο ενεργειακά όσο και πολιτικά. Ας τους ρωτήσει κάποιος γιατί και πως κατέληξαν στην ίδια θέση. Σε ο,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία πρέπει άμεσα να ξεκινήσει εθνικός διάλογος στο επίπεδο του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για την επόμενη μέρα. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη με ολοκληρωμένη πρόταση με την οποία και ζητήσαμε την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Ζητάμε τη στήριξη όλων , ιδιαίτερα των βουλευτών και ευρωβουλευτών μας και προσωπικά της Προέδρου μας.

8. Στις 12 Ιουλίου είχα προτείνει να ξεκινήσουμε άμεσα εκστρατεία υπέρ της ψήφου των αποδήμων. Σήμερα τονίζω την ανάγκη να δώσουμε μάχη για να γίνει γνωστή η θέση μας όπως την είπε χθες η πρόεδρος.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Σχέδιο φοροελαφρύνσεων και αλλαγές των αντικειμενικών αξιών προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Next Post

Δεν τα κατάφερε ο Τεντόγλου-10ος στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Next Post
τεντογλου

Δεν τα κατάφερε ο Τεντόγλου-10ος στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η κεντρική παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στη Σιάτιστα. Φωτογραφίες
  • Πώς να μειώσετε με ασφάλεια τη θερμοκρασία του σώματός σας σε ακραία ζέστη
  • Οι 9 καλύτερες τροφές για την υγεία των νεφρών, σύμφωνα με διατροφολόγους
  • Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη που κατηγορείται ότι παρέσυρε γάτα με το αυτοκίνητό της
  • Τέσσερις νεαροί ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 14χρονο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr