• Latest
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Γιώργος Αμανατίδης: «Η Κυβέρνηση αποκαθιστά το επενδυτικό κενό και θέτει τέλος στην επενδυτική απραξία»

4 Δεκεμβρίου 2021
ΣΥΝΤΑΞΗ

Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992

12 Μαΐου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

12 Μαΐου 2026
Οχιά φιδι

Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα

12 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»

12 Μαΐου 2026
Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

12 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

12 Μαΐου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το «φαινόμενο του αφρού» στη Λίμνη Πολυφύτου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το οικοσύστημα  

12 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

12 Μαΐου 2026
Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

12 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

12 Μαΐου 2026
φυσικο αεριο

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Προσοχή σε δήθεν επιδοτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου

12 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

12 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 12 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Αμανατίδης: «Η Κυβέρνηση αποκαθιστά το επενδυτικό κενό και θέτει τέλος στην επενδυτική απραξία»

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η  παράταξη της ΝΔ διαχρονικά αλλά και η Κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε την ευθύνη Διακυβέρνησης της χώρας μας, έθεσαν ως προτεραιότητα τη χάραξη φιλοεπενδυτικής πολιτικής, τη διαμόρφωση του κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος και την αύξηση των στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων.

Έργο διόλου εύκολο αν αναλογιστούμε την ζημιά που προκάλεσε στα συναφή θέματα η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις παλινωδίες, την ασυνεπή στρατηγική που χαρακτηρίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να προκαλέσει την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών, αποθαρρύνοντας οποιαδήποτε προοπτική επένδυσης.

Αντί λοιπόν να διευκολύνουν όσους επιθυμούσαν να επενδύσουν στην χώρα μας, τους απωθούσαν.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, διαθέτοντας την πολιτική βούληση και εργαζόμενη μεθοδικά και ορθολογικά, κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Περίτρανη απόδειξη τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει των οποίων εκτιμάται αύξηση των επενδύσεων στην χώρα μας 12,9% το 2021 και προβλεπόμενη αύξηση 15,1% το 2022.

Μπορούμε όμως να πάμε ακόμα καλύτερα. Με τις επιπλέον παρεμβάσεις στο Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ψηφίστηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 από τη Βουλή των Ελλήνων στοχεύουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό;

Καταρχάς αντικαθιστώντας την πολυνομία που ίσχυε μέχρι σήμερα από την παράλληλη εφαρμογή των νομοθετικών πλαισίων περί στρατηγικών επενδύσεων, του Ν.4608/2019 και του Ν.3894/2010. Είχαν παρατηρηθεί περιπτώσεις διαφορετικής ρύθμισης επί των ίδιων ζητημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία κατανόησης από τους εν δυνάμει επενδυτές. Επιπρόσθετα, η γραφειοκρατία που διέπει την Δημόσια Διοίκηση και η σύγχυση που επικρατεί λόγω των διάσπαρτων αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπηρεσιών του Δημοσίου δημιουργούσε σημαντικότατες καθυστερήσεις στις διαδικασίες έγκρισης, αδειοδότησης και εν τέλει υλοποίησης των επενδύσεων.

Ειδικότερα αναφέρω κάποιες σημαντικές αλλαγές:

  • Εισάγονται νέες κατηγορίες στρατηγικών επενδυτών που δίνουν έμφαση σε σύγχρονους τομείς της οικονομίας. Παράλληλα μειώνεται το μέγεθος του συνολικού προϋπολογισμού που απαιτείται ώστε να χαρακτηριστεί μια επένδυση στρατηγική. Επίσης παρέχονται, εκτός των φορολογικών, κεφαλαιακά κίνητρα, κίνητρο χωροθέτησης και κίνητρο ταχείας αδειοδότησης.
  • Προστίθενται νέοι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας στις κατηγορίες των στρατηγικών επενδύσεων (αγροδιατροφή, έρευνα και ανάπτυξη, βιοτεχνολογία, διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων).
  • Περιλαμβάνονται ειδικές προβλέψεις για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου υλοποίησης των στρατηγικών επενδύσεων, αναθέτοντας σε ιδιωτικούς φορείς τμήμα της αδειοδοτικής διαδικασίας και της επίβλεψης της διεκπεραίωσης τους.
  • Εμπλουτίζεται το νομοθετικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων με νέες χρήσεις γης, ώστε το κίνητρο χωροθέτησης να ωφελήσει νέες οικονομικές δραστηριότητες ενώ ενισχύονται επενδύσεις στις περιοχές απολιγνιτοποίησης. Οι στρατηγικές επενδύσεις που υλοποιούνται στον Νομό Κοζάνης μπορούν να λάβουν το 100% της ενισχυόμενης δαπάνης.
  • Καθορίζεται με σαφήνεια ο ορισμός, ο τρόπος ίδρυσης και ο τρόπος λειτουργίας των Εταιρειών – Tεχνοβλαστών, ενισχύοντας τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με την προσέλκυση συναφών επενδύσεων.
  • Εισάγεται η κατηγορία Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον τίτλο «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας», που προωθούν την πράσινη οικονομία, την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία. Οι επενδύσεις αυτές έχουν δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, λαμβάνοντας φορολογικά ή κεφαλαιακά κίνητρα, με την προϋπόθεση ότι το πέρας της επένδυσης δεν θα ξεπερνά την 31η Δεκεμβρίου 2025.
  • Καθορίζεται το κίνητρο ταχείας αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων και παρέχεται η δυνατότητα στον φορέα της επένδυσης να αξιοποιήσει το Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΜΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Επανακαθορίζονται οι φορείς υποδοχής των επενδυτικών σχεδίων, ανά την Επικράτεια. Οι Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού των Περιφερειών θα επεξεργάζονται σχέδια ύψους έως και 1.000.000€, ενώ για όλα τα λοιπά σχέδια αρμόδια είναι πλέον η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφόρτιση των Διευθύνσεων των Περιφερειών από έναν σημαντικό όγκο αιτήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των επενδυτικών σχεδίων αρμοδιότητάς τους, που αφορούν κατά κύριο λόγο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
  • Προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης προσωρινής άδειας εγκατάστασης στις αλλοδαπές εταιρείες, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τη δραστηριότητά τους, όταν η ισχύουσα διάρκεια που απαιτείται για την έκδοση άδειας υπολογίζεται στον ένα με ενάμιση χρόνο.
  • Επιπρόσθετα, το Νομοσχέδιο και πλέον νόμος, προωθεί την πράσινη ανάπτυξη, καθώς στις κατηγορίες των στρατηγικών επενδύσεων δίνεται προτεραιότητα σε μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας όπως π.χ. τα συστήματα παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου.

Τέλος, εξαιρετικής σημασίας για το Νομό Κοζάνης αποτελεί η παροχή κινήτρων στους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν σε περιοχές που εντάσσονται στα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Στρατηγικές επενδύσεις λοιπόν που θα πραγματοποιούνται σε περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θα υπόκεινται σε απομείωση 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ώστε να καταστούν πιο ελκυστικές σε αυτές τις περιοχές.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογίας, αναγνωρίσαμε ότι η αύξηση των επενδύσεων στην χώρα μας κρίνεται επιβεβλημένη.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μένουν μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά τις υλοποιούν.

Στόχος μας είναι η εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία για την δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, την επιστροφή των νέων από το εξωτερικό και την ενίσχυση της βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της εξωστρέφειας, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και ένα καλύτερο μέλλον, επ΄ ωφελεία της ευημερίας των πολιτών.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης-ΝΔ

Tags: ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Previous Post

Συνελήφθη 20χρονος σε περιοχή της Εορδαίας Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Post

ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κοζάνης: Χάσμα χωρίζει τον Τσίπρα από την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Next Post
ΝΔ-ΔΕΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κοζάνης: Χάσμα χωρίζει τον Τσίπρα από την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992
  • 77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
  • Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα
  • ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»
  • Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr