• Latest
κορονοιος, εξεταση

“Γράψε λάθος”: Φόρτωσαν στην Κοζάνη τουλάχιστον 30 κρούσματα από τον…Νοέμβριο

13 Ιανουαρίου 2021
Γρεβενά: Ο Δήμαρχος ακύρωσε την παρέλαση, αλλά οι μαθητές παρέλασαν χωρίς μουσική! Βίντεο

Γρεβενά: Ο Δήμαρχος ακύρωσε την παρέλαση, αλλά οι μαθητές παρέλασαν χωρίς μουσική! Βίντεο

13 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός των 114ων Ελευθερίων της πόλης

Δήμος Γρεβενών: Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός των 114ων Ελευθερίων της πόλης

13 Οκτωβρίου 2026
πετρελαιο θερμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,60 ευρώ η τιμή εκκίνησης με επιδότηση 35 λεπτών – Πώς συγκρίνεται η Ελλάδα με την Ευρώπη

13 Οκτωβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον διάλογο για τη βιοποικιλότητα μέσω του έργου BiodIvErSe / Interreg Europe

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον διάλογο για τη βιοποικιλότητα μέσω του έργου BiodIvErSe / Interreg Europe

13 Οκτωβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

22χρονη είδε να «χάνονται» 14.400 ευρώ από τον λογαριασμό της

13 Οκτωβρίου 2026
Στην Κοινότητα της Ξηρολίμνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

Στην Κοινότητα της Ξηρολίμνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

13 Οκτωβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πώς η 41χρονη δηλητηρίαζε τον εν διαστάσει σύζυγό της με ατροπίνη – Την έπιασε στα πράσα από την κάμερα σε εστιατόριο

13 Οκτωβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 38χρονος από κοκαΐνη που κατάπιε για να την… κρύψει όταν είδε περιπολικό!

13 Οκτωβρίου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Καρδιακή προσβολή: Οι τρεις μικρές αλλαγές που μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τον κίνδυνο

13 Οκτωβρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Σύσκεψη των κτηνοτρόφων στο Αμύνταιο την Τετάρτη 14/10

13 Οκτωβρίου 2026
Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»: Νέα εποχή για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στη Δυτική Μακεδονία

Επανεκκινεί σήμερα το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφίες

13 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Θα αφήσετε 10η από τις 13 περιφέρειες της Χώρας τη Δυτική Μακεδονία στην κατανομή του ΠΔΕ για το 2027;» 

13 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Γράψε λάθος”: Φόρτωσαν στην Κοζάνη τουλάχιστον 30 κρούσματα από τον…Νοέμβριο

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, εξεταση
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα “ξεχασμένα” δείγματα προέρχονταν από ιδιωτικό εργαστήριο και μόλις εντοπίστηκαν προστέθηκαν στη λίστα μιας και μόνο μέρας.

Αναβρασμός επικρατεί στην Κοζάνη από το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 53 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νομό, που συμπληρώνει αυτές τις μέρες 3 μήνες σε σκληρό lockdown. Αυτοδιοικητικοί παράγοντες υποστήριξαν πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουν τα πραγματικά κρούσματα της ημέρας δεν ξεπερνούν τα 15 και ζήτησαν εξηγήσεις από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία για τα υπόλοιπα 38.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές στο νομό, ο αριθμός 53 είναι πλασματικός και προέκυψε από λάθος. Τριάντα και πλέον κρούσματα φέρονται πως αφορούσαν δείγματα του …Νοεμβρίου και για άγνωστο λόγο δεν είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα! Τα “ξεχασμένα” δείγματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέρχονταν από ιδιωτικό εργαστήριο και μόλις εντοπίστηκαν προστέθηκαν στη λίστα μιας και μόνο μέρας, παρουσιάζοντας την πλασματική εικόνα της νέας επιδημιολογικής έκρηξης σε μια περιοχή που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια τάση βελτίωσης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, επικοινώνησε το βράδυ με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και άλλους αρμόδιους παράγοντες ζητώντας εξηγήσεις, ενώ οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι της αγοράς στους τρεις δήμους που βρίσκονται σε καθεστώς σκληρού lockdown ζητούν την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και την άρση των περιοριστικών μέτρων, προειδοποιώντας με δυναμικές αντιδράσεις.

“Δεν είμαστε κατά των λύσεων, αρκεί αυτά να στηρίζονται σε πραγματικά και αξιόπιστα δεδομένα. Εδώ φαίνεται πως έγιναν πράγματα που αποδίδουν πλασματική εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή μας και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, που είναι ταλαιπωρημένοι και οργισμένοι. Πρέπει να δοθούν επίσημες απαντήσεις”, είπε στο iatronet ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς. Ο ίδιος, μαζί με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπο Τσεβεκίδη, ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη την έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ζητηθούν επίσημα εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet, από τις παραμονές των εορτών, μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον νομό, οι δήμαρχοι λαμβάνουν καθημερινά ένα email από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που τους ενημερώνει για τον αριθμό των κρουσμάτων της ημέρας και την κατανομή τους ανά δήμο. Αυτό αποτελούσε αίτημα των ίδιων των δημάρχων, προκειμένου να έχουν και εκείνοι ενημέρωση για τυχόν τοπικές εστίες.

Η χθεσινή ενημέρωση κατέγραφε 7 κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης, 6 κρούσματα στον Δήμο Εορδαίας και 2 κρούσματα στον Δήμο Βοϊου. Σύνολο 15. Η απογευματινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 53 κρούσματα έπεσε σαν “βόμβα” και άρχισαν τα τηλέφωνα για εξηγήσεις και διευκρινήσεις. Η πληροφορία για τα “ξεχασμένα” κρούσματα ενός εργαστηρίου προέρχεται από αξιόπιστες πηγές, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα και κυρίως να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις σε μια σειρά από θέματα: γιατί εντοπίστηκαν δύο μήνες μετά, γιατί προστέθηκαν τώρα, ποια επίπτωση ενδέχεται να είχε στην περαιτέρω διασπορά του ιού ο μη έγκαιρος εντοπισμός τους, ώστε να ακολουθήσει ιχνηλάτηση και απομόνωση των στενών επαφών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατά τις χθεσινοβραδινές επαφές του περιφερειάρχη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως θα διενεργηθεί έρευνα για το θέμα και θα δοθούν απαντήσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες δύο μέρες θα επανεξεταστεί το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την Κοζάνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής. Δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση του “σκληρού” lockdown σε επίπεδο δήμων και διατήρησή του μόνο σε συγκεκριμένους οικισμούς του νομού, όπου το επιδημιολογικό φορτίο επιμένει.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης κάνει λόγο για καλοστημένη θεατρική παράσταση στην οποία οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες παίζουν το ρόλο κομπάρσου, επισημαίνοντας πως “λάθη” σαν κι αυτό κοστίζουν τις ζωές ανθρώπων που περιμένουν να δουλέψουν και βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας.

Από την πλευρά του το Σωματείο Εστίασης “Ερμής” ζητά σεβασμό στον κόπο και τον ιδρώτα των επαγγελματιών

Του ανταποκριτή μας, Βασίλη Ιγνατιάδη

Πηγή: iatronet.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Πονόλαιμος: Λεμόνι, μέλι, ή αλκοόλ είναι η καλύτερη αντιμετώπιση;

Next Post

15 τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Next Post
ΟΜΟΡΦΙΑ

15 τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά: Ο Δήμαρχος ακύρωσε την παρέλαση, αλλά οι μαθητές παρέλασαν χωρίς μουσική! Βίντεο
  • Δήμος Γρεβενών: Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός των 114ων Ελευθερίων της πόλης
  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,60 ευρώ η τιμή εκκίνησης με επιδότηση 35 λεπτών – Πώς συγκρίνεται η Ελλάδα με την Ευρώπη
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον διάλογο για τη βιοποικιλότητα μέσω του έργου BiodIvErSe / Interreg Europe
  • 22χρονη είδε να «χάνονται» 14.400 ευρώ από τον λογαριασμό της

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr