• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Δάνεια: «Δώρο» οι τόκοι του α’ τριμήνου της χρονιάς σε μικρές επιχειρήσεις – Ποιοι επιδοτούνται

26 Φεβρουαρίου 2021
 Η ομιλία του  Στάθη Κωνσταντινίδη με θέμα την αναμόρφωση του πλαισίου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Επιστρέφουμε μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία στην πράξη, απέναντι σε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση». (βίντεο)

26 Ιουνίου 2026
Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου

25 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας

25 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριες ευχές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου

Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης

25 Ιουνίου 2026
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

25 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Τριπλό πλήγμα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αυξημένοι κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια

25 Ιουνίου 2026
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

25 Ιουνίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ναι στην κατάργηση της αμνηστίας και στη διεύρυνση εφαρμογής της επιστολικής ψήφου»

25 Ιουνίου 2026
Δωρεάν στειρώσεις ποιμενικών σκύλων από τον Δήμο Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Τετραήμερο ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων από 7 έως 10 Ιουλίου 2026

25 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

25 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιουνίου

25 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση «Το όνομά μου είναι… Γυναίκα» αναβάλλεται

25 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δάνεια: «Δώρο» οι τόκοι του α’ τριμήνου της χρονιάς σε μικρές επιχειρήσεις – Ποιοι επιδοτούνται

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δώρο» τους τόκους των δανείων τους, κάνει το κράτος σε ενήμερους επιχειρηματίες: Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και έτσι «άναψε πράσινο φως» για 3μηνη επιδότηση των τόκων επιχειρηματικών δανείων. Βεβαίως οι ενδιαφερόμενοι για να εξασφαλίσουν την ποσά που τους αναλογούν θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις, καθώς η διαδικασία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.

Νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων -στα πρότυπα του μοντέλου που είχε υιοθετηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο- «ενεργοποίησε» το υπουργείο Ανάπτυξης. Η επιδότηση αφορά σε ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια και θα «καλύπτει» τους τόκους που τους αντιστοιχούν για το τρίμηνο Ιανουάριος- Φεβρουάριος- Μάρτιος. Οι επιχειρήσεις που αφορά είναι σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ και απασχολούμενο προσωπικό έως 250 άτομα.

Ποιοι τόκοι καλύπτονται
Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ, και αφορά σε τόκους δανείων καθώς και την αναλογούσα εισφορά του ν. 128/75 τακτής λήξης, ομολογιακών δανείων, κοινοπρακτικών δανείων και συμβάσεων πίστωσης (ανοικτών αλληλόχρεων λογαριασμών), καθώς επίσης και τιτλοποιημένων δανείων και πιστώσεων (άρθρο 10 του ν. 3156/2003), δανείων και πιστώσεων που έχουν μεταβιβαστεί λόγω πώλησης καθώς και δανείων τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει ειδικός εκκαθαριστής, με διαχειριστή είτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη Δράση, είτε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων ή ειδικό εκκαθαριστή που έχουν αναθέσει εγγράφως την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη δράση.

Ποια δάνεια αφορά
Τα δάνεια πρέπει να ήταν ενήμερα την 30.09.2020 (δηλαδή να μην υπερβαίνουν τις 90 ημέρες καθυστέρησης με σημείο αναφοράς την 30.09.2020). Επιλέξιμα καθίστανται και τα δάνεια, τα οποία δεν ήταν ενήμερα την 30.9.2020 αλλά κατέστησαν ενήμερα πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Οι σχετικές δανειακές / πιστωτικές συμβάσεις πρέπει να έχουν συναφθεί πριν από την 01.01.2021 και δεν καλύπτονται οι τόκοι δανείων που έχουν χορηγηθεί με τη συμμετοχή του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid – 19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης τόκων
Διευκρινίζεται ότι η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν στη χώρα οι οποίες

  • δραστηριοποιούνται σε οποιονδήποτε τομέα δραστηριότητας πλην των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, στην παρασκευή, επεξεργασία και εμπορία καπνού, καθώς και σε συγκεκριμένους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους το έτος 2020 σε ποσοστό 20% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019. Η ανωτέρω προϋπόθεση δεν ισχύει για τις επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί εντός του 2020.

Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση (συνολικές Covid επιδοτήσεις συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του Β’ Κύκλου Επιδότησης Τόκων) δεν δύναται σε ονομαστική αξία να υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 1.800.000 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων ξεκινά την Δευτέρα 1 Μαρτίου και ώρα 12:00 και λήγει στις 7 Μαΐου και ώρα 15:00. Προκειμένου να υπάρχει ομαλή ροή υποβολής των αιτήσεων, η έναρξη δυνατότητας υποβολής δίνεται σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δυνητικού λήπτη, ένα ψηφίο ανά ημέρα. Από την 11η ημέρα και μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής δύνανται να υποβάλλουν αίτηση το σύνολο των ληπτών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Tags: ΔΑΝΕΙΑ
Previous Post

Κορωνοϊός – Η εξομολόγηση από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα: Αισθανόμουν μελλοθάνατη

Next Post

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Σχέδιο για επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε μονάδες αποθήκευσης ηλ. ενέργειας

Next Post
ΔΕΗ, Ανανεώσιμες

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Σχέδιο για επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε μονάδες αποθήκευσης ηλ. ενέργειας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Επιστρέφουμε μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία στην πράξη, απέναντι σε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση». (βίντεο)
  • Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου
  • Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας
  • Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
  • Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr