• Latest
επιδομα παιδιου χρημα

Δήμος Βοΐου: Έναρξη αιτήσεων για μείωση τελών

31 Ιουλίου 2020
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Επισκέπτες ιατροί στο ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη στις 30 και 31 Ιουλίου

24 Ιουλίου 2026
ΚΤΕΛ

ΚΤΕΛ Κοζάνης: Αλλαγές σε δρομολόγια – Μέσω Ε65 τα δρομολόγια προς Αθήνα και νέες ρυθμίσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα

24 Ιουλίου 2026
Σέρβια: Βροχή και χαλάζι σε Νεράϊδα και Μεταξά.  Εικόνες

Έντονη χαλαζόπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, στον Πεντάλοφο Βοΐου (Βίντεο)

24 Ιουλίου 2026
Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας

Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας

24 Ιουλίου 2026
Κινητή μονάδα ψυχικής Υγείας

Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για άτομα με Αυτισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά

24 Ιουλίου 2026
«Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

«Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

24 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Τρομερό χαλάζι σαν…κορόμηλο έξω από τα Γρεβενά-Δείτε βίντεο μέσω από αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό

24 Ιουλίου 2026
Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εξαίρεση του sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εξαίρεση του sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων

24 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ – 10 χρόνια εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

ΔΙΑΔΥΜΑ – 10 χρόνια εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
UoWM Welcome Points: Η πρώτη στάση για κάθε νέο φοιτητή και νέα φοιτήτρια

UoWM Welcome Points: Η πρώτη στάση για κάθε νέο φοιτητή και νέα φοιτήτρια

24 Ιουλίου 2026
Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων – υπολειμμάτων καλλιεργειών (καλαμιάς)  

Η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών: μια πρακτική με σοβαρές επιπτώσεις στο έδαφος, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της γεωργίας

24 Ιουλίου 2026
κκε κουτσουμπας

ΚΚΕ: Άλλη μια κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δήμος Βοΐου: Έναρξη αιτήσεων για μείωση τελών

sierafm by sierafm
31 Ιουλίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
επιδομα παιδιου χρημα
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκινά από την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 η κατάθεση των δικαιολογητικών για τους δικαιούχους σε ποσοστό μείωσης 40% του ενοποιημένου τέλους καθαριότητας – φωτισμού μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων.

Ως δικαιούχοι ορίζονται: οι άποροι, τα άτομα με αναπηρίες, οι πολύτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.
• Πολύτεκνες οικογένειες, όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.000 €, προσαυξανόμενο με 1.000,00 € για κάθε προστατευόμενο τέκνο, με δυο (2) τουλάχιστον προστατευόμενα τέκνα
• Ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω των 67% όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 €.
• Μονογονεϊκές οικογένειες όπου το ετήσιο συνολικό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 €.
Η απόδειξη της ιδιότητας των ανωτέρω θα γίνεται με βάση τη κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα:
1. Για την απόδειξη της ιδιότητας του απόρου απαιτείται Πιστοποιητικό απορίας από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας της Νομαρχίας σύμφωνα με τον Ν.57/1973.
2. Για την απόδειξη της ιδιότητας του πολυτέκνου απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενα από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).
Πολύτεκνοι θεωρούνται:
Οι γονείς με τέσσερα (4) τουλάχιστον τέκνα, ανεξαρτήτως των προβλεπομένων από την οικεία νομοθεσία, περί πολυτέκνων, ηλικίας και λοιπών ιδιοτήτων, (άρθρ. 1 παρ. 21 του Ν. 2247/1994 /ΦΕΚ 182/31.10.1994/τ. Α’ – 2771/2006 απόφαση ΣτΕ).

Πολύτεκνοι επίσης είναι:
Ι. Ν. 860/5-1-1979
α) Η μητέρα χήρα με τρία (3) τέκνα, εφόσον είναι υπόχρεη για τη διατροφή τους από οποιοδήποτε λόγο.
β) Ο πατέρας με τρία (3) τέκνα εφόσον κατέστη τελείως ανίκανος για κάθε εργασία, από οποιοδήποτε λόγο και δεν εργάζεται ή είναι ανάπηρος πολέμου με αναπηρία τουλάχιστον 70% και δεν εργάζεται.
γ) Ο σύζυγος με τρία (3) τέκνα σε περίπτωση θανάτου της μητρός των τέκνων ή εφόσον αυτή κατέστη τελείως ανίκανη για κάθε εργασία από οποιοδήποτε λόγο.
δ) Τα ορφανά από πατέρα και μητέρα εφόσον είναι τουλάχιστον τρία (3), αποτελούν ίδια οικογένεια και απολαμβάνουν αυτοδίκαια των ευεργετημάτων των Πολυτέκνων και τέκνων Πολυτέκνων και εφόσον τα θήλεα δεν έχουν ιδίους πόρους ζωής.
Επισημάνσεις:
Α. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις (α – δ) πρέπει επιπλέον να είναι:
i) τα θήλεα άγαμα ή σε διάζευξη ή σε χηρεία και να τα συντηρεί ένας από τους γονείς τους
ii) τα άρρενα ανήλικα
iii) σπουδαστές μέχρι περατώσεως των σπουδών τους ή μαθητές τεχνών και επαγγελμάτων
iv) ανίκανα προς εργασία από οποιοδήποτε λόγο ή ανάπηρα πολέμου, ανεξαρτήτως ηλικίας και στις δύο περιπτώσεις.
Β. Από 1/1/1983 τόσον τα άρρενα όσο και τα θήλεα πρέπει να είναι ανήλικα (άρθρο 4 παρ. 2 και 116 παρ. 1 του Συντάγματος).
Γ. Μέχρι 17/2/1983 το όριο ανηλικότητας είναι το 21ο έτος.
Από 18/2/1983 το όριο ανηλικότητας είναι το 18ο έτος (άρθρο 3 Ν. 1329/1983).
ΙΙ. Ν. 3454/7-4-2006
α) Ο γονέας χωρίς σύζυγο με τρία (3) τέκνα ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος για τη διατροφή τους, εφόσον είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας.
β) Ο ένας από τους γονείς ο οποίος κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή είναι ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως εφόσον έχει τρία (3) τέκνα και συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις της ανωτέρω (α) περιπτώσεως.
γ) Τα ορφανά από πατέρα και μητέρα εφόσον είναι τουλάχιστον δύο (2) αποτελούν ίδια οικογένεια και απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις της ανωτέρω (α) περιπτώσεως.
Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α’) όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του ν. 3454/2006 τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα (παρ.3 άρθρου 6 ν. 3454/2006).
3. Για την απόδειξη της ιδιότητας του αναπήρου Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του Ι.Κ.Α., στην οποία να προσδιορίζεται η αναπηρία του υποψηφίου, καθώς και το ποσοστό αναπηρίας του. (Απαιτείται τουλάχιστον ποσοστό αναπηρίας 67%).
4. Για την απόδειξη της μονογονεϊκής οικογένειας, προσκομίζεται οποιοδήποτε πιστοποιητικό δημόσιας αρχής της ημεδαπής ή αλλοδαπής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας (π.χ., πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση χηρείας του μονογονέα, δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα μόνο γονέα κ.λπ.).
Επισημάνσεις:
i. Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας νοείται ο γονέας εκείνος ο οποίος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από τον γονέα και μετά την ενηλικίωση των τέκνων και μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.
ii. Τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας είναι εκείνα τα οποία μέχρι την ενηλικίωσή τους είχαν τον ένα μόνο γονέα τους. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται και τα τέκνα τα οποία στερήθηκαν και τους δύο γονείς πριν την ενηλικίωσή τους. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από το τέκνο μέχρι και τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας του. (παρ.3 άρθρο 9 Ν.3812/09, όπως συμπληρώθηκε με την παρ.6 του άρθρου 29 του Ν.3838/10)

Απαιτούμενα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά στα ανωτέρω:
• Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση που χορηγείται από την Υπηρεσία.
• Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
• Φωτοαντίγραφο απόδειξης της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου (στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή στο όνομα ιδιοκτήτη με την ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης ακινήτου) και τις δύο σελίδες.
• Έντυπο Ε1 τελευταίου οικονομικού έτους και τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος.
Αρμόδιοι Υπάλληλοι:
Ονοματεπώνυμο Τηλ. FAX
ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΑΣΚΙΟ
ΣΙΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΛΑΤΗ
2465350137
2465350145
ΝΕΑΠΟΛΗ
ΠΑΝΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 2468350216 2468022404
ΤΣΟΤΥΛΙ
ΣΑΚΕΛΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 2468350120 2468031631

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Βοΐου

Tags: ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ
Previous Post

Κορωνοϊός: Ενημερώσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης για τη χρήση μάσκας

Next Post

Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: Έκδοση φυλλαδίου για τους θησαυρούς των παλιών βιβλίων

Next Post
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: Έκδοση φυλλαδίου για τους θησαυρούς των παλιών βιβλίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Επισκέπτες ιατροί στο ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη στις 30 και 31 Ιουλίου
  • ΚΤΕΛ Κοζάνης: Αλλαγές σε δρομολόγια – Μέσω Ε65 τα δρομολόγια προς Αθήνα και νέες ρυθμίσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα
  • Έντονη χαλαζόπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, στον Πεντάλοφο Βοΐου (Βίντεο)
  • Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας
  • Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για άτομα με Αυτισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr