τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα
χερια, δαχτυλιδι, γαμος
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
σχολειο
Σούπερ μάρκετ, super market
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
ΑΠΑΤΗ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
γυμναστικος
ένσημα ασφαλεια

Δήμος Βοΐου: Τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης της Πέμπτης

-Πρόταση Ζευκλή για παραχώρηση του στρατοπέδου Μιλτιάδη Πόρτη στο δήμο

– Πιθανή έλευση προσφύγων στο Τσοτύλι

-Τα διόδια της Σιάτιστας

– Προβλήματα στο κέντρο υγείας Σιάτιστας

– Συζήτηση για τα αιολικά

Την παραχώρηση του στρατοπέδου Μιλτιάδη Πόρτη στο δήμο πρότεινε ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, παρότι ο ίδιος έχει διαβεβαίωση από βουλευτή ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων σε αυτό.

Ενστάσεις διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση για την έλλειψη μελέτης και σοβαρής τεκμηρίωσης έτσι ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για να εκτιμηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Σε αυτό σημειώνουμε και την κατάληξη του στρατοπέδου Μακεδονομάχων, το οποίο αφενός είναι ενεργό, αφετέρου ακόμα παραχωρείται στο δήμο Κοζάνης με μοναδικό χαρτί ένα συμφωνητικό Συναντίληψης και Συνεργασίας, το οποίο δεν λέει τίποτα.

Επίσης λόγος για πιθανή έλευση προσφύγων σε ξενοδοχείο στο Τσοτύλι με το δήμαρχο να ζητά τη διενέργεια ανοιχτής συζήτησης με την τοπική κοινωνία του Τσοτυλίου ώστε να μην αιφνιδιαστεί η κοινωνία όπως συνέβη με την Νεάπολη. Για μετανάστες στα χωριά του Άνω Βοΐου έγινε λόγος και την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής με τους δημοτικούς αστυνόμους να έρχονται σε περίπου ένα μήνα.

Γρήγορα συζητήθηκε και το νέο κέντρο Υγείας Σιάτιστας με τον εργολάβο να έχει πάρει το έργο με τεράστια έκπτωση 1, 6 εκ από 3, 5 εκ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Στην ατζέντα μπήκαν και τα διόδια στη Σιάτιστα, ένα μεγάλο πρόβλημα με τον εργολάβο να έχει σταματήσει τις εργασίες. .Στις 4 Νοεμβρίου επισκέπτεται την περιοχή ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπουργός υποδομών ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση στον κόμβο.

Κατόπιν αναφορά έγινε για το έκτακτο συμβούλιο στο Άσκιο για να συζητηθεί εκτενώς το θέμα του αιολικού πάρκου. Η Γαλατινή δεν πήρε κανένα ανταποδοτικό από προηγούμενο αιολικό αναφέρθηκε με το δήμαρχο να εξηγεί ότι στο νέο πάρκο θα υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις της εταιρίας για τα ανταποδοτικά της περιοχής.

Μετά από 25 χρόνια από το σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995 ο δήμος αποφασίζει την κλήρωση των οικοπέδων στου δικαιούχους. Τα χωριά που επλήγησαν θε μεταφέρονταν έξω από τη Νεάπολη στο δρόμο προς τη Βελανιδιά. Η παραχώρηση των οικοπέδων δεν είχε γίνει τόσα χρόνια και ήδη πολλοί δικαιούχοι έφυγαν από τη ζωή κι άλλοι είναι ηλικιωμένοι.

Επίσης συζητήθηκε η χρήση της πρώην ΔΟΥ Νεάπολης από το Υπουργείο Οικονομικών στο δήμο για πολιτιστικούς σκοπούς, όπως και η χρήση του κτηνιατρείου Τσοτυλίου της Περιφέρειας για την αξιοποίησή του από το δήμο με ειδικό συνεργάτη κτηνίατρο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako