• Latest
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Περιφερειάρχης χωρίς περιφερειακή συνείδηση με Αντιπεριφερειάρχη σε πολιτική σύγχυση

1 Απριλίου 2022
Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

24 Αυγούστου 2025
ηλικια, ομορφια

Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε

24 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο

24 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

24 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

24 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

24 Αυγούστου 2025
καιρός

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

24 Αυγούστου 2025
ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΡΠΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελόντρια έσωσε 26χρονη που υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κατασκήνωση στον Ταΰγετο

24 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

27χρονος πήγε να ληστέψει ηλικιωμένη και κλείστηκε στο ασανσέρ

24 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

Σιάτιστα: Προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

23 Αυγούστου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Πρωτοποριακή ρύθμιση για τη στήριξη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, δίνει τη δυνατότητα συνυπηρέτησης υπαλλήλων του δημόσιου τομέα με τους συζύγους ή συμβιούντες τους, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες» 

23 Αυγούστου 2025
ασθενοφορο

30χρονη έγκυος άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από ανακοπή καρδιάς

23 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Γρεβενών: Περιφερειάρχης χωρίς περιφερειακή συνείδηση με Αντιπεριφερειάρχη σε πολιτική σύγχυση

sierafm by sierafm
1 Απριλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με έκπληξη παρατηρούμε τις απέλπιδες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής Κασαπίδη να μαζέψει στην κυριολεξία τα ασυμμάζευτα μετά την επίσημη αποκάλυψη, από το γραφείο τύπου του ίδιου του Περιφερειάρχη, ότι τα Γρεβενά παίρνουν μηδέν ευρώ από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” της Περιφέρειας.

Με περισσότερη όμως έκπληξη διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιου Φωλίνα, ο οποίος όχι μόνο πετάει την μπάλα στην εξέδρα, αναφερόμενος σε «εσωτερικούς διχασμούς» και «ανούσιες διαμάχες», αλλά παραθέτει παράλληλα και μια σειρά από ανακρίβειες, παραπλανώντας με προσβλητικό τρόπο τον λαό των Γρεβενών.

Οι δράσεις στις οποίες αναφέρεται η εν λόγω ανακοίνωση,  είναι δυστυχώς προτάσεις που υποβλήθηκαν και όχι έργα που εν τέλει εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν, όπως έγινε για παράδειγμα με τα πέντε έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, τα οποία πήραν το πολυπόθητο πράσινο φως.

Και έμειναν προτάσεις, δίχως να γίνονται πράξεις, διότι το “Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης” στηρίζεται στην αρχή της προτεραιοποίησης (Απόφαση ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, 20 Απριλίου 2021). Δηλαδή, ο δικαιούχος, στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια, αποφάσισε να τρέξει μόνο τα πέντε έργα σε Κοζάνη και Φλώρινα, βάζοντάς τα μπροστά ως προτεραιότητα, διαγράφοντας όμως τα Γρεβενά.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ της 8ης Απριλίου 2021/Αρ.Φύλλου 1399 και όπως αυτή τροποποιήθηκε (25 Νοεμβρίου 2021/Αρ.Φύλλου 5480), το πλαφόν που όρισε η Κυβέρνηση για το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι στα 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη εξάντλησε η Περιφερειακή Αρχή στις δυο προαναφερόμενες Περιφερειακές Ενότητες.

Με λίγα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνεπικουρούμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Φωλίνα, απέκλεισαν τον τόπο μας από αναπτυξιακές δράσεις στο “Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο μάλιστα δίνει την ευχέρεια χρηματοδότησης τόσο των έργων όσο και των μελετών που απαιτούνται.

Εδώ θέτουμε και το εξής εύλογο ερώτημα: Εάν είχαμε τελικά εγκρίσεις δράσεων και στα Γρεβενά -που δεν έχουμε -, τότε γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στη σχετική λίστα των έργων που ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Περιφερειάρχη στις 29 Μαρτίου 2022;

Επιπλέον, ο κ.Φωλίνας στα γραφόμενά του αλλά και ο κ.Κασαπίδης στα λεγόμενά του, συνεχίζουν να “μπερδεύουν” έργα άλλων προγραμμάτων, κοροϊδεύοντας τους πολίτες των Γρεβενών.

Για παράδειγμα άλλα έργα έχει το ΕΣΠΑ, άλλα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων άλλα ο “Αντώνης Τρίτσης”. Στο “Αντώνης Τρίτσης” της Περιφέρειας δεν υπάρχει ούτε ένα ενταγμένο έργο για τα Γρεβενά.

 Επιπρόσθετα, αυτό το “μπέρδεμα” γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στην ανακοίνωση του κ.Φωλίνα κάνοντας – μεταξύ άλλων – νύξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού μας Κολυμβητηρίου. Το συγκεκριμένο έργο του Δήμου Γρεβενών είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την προηγούμενη όμως Περιφερειακή Αρχή, την οποία “ξέχασε” ωστόσο να αναφέρει.

Μετά λύπης μας, βλέπουμε και πάλι έναν Περιφερειάρχη χωρίς περιφερειακή συνείδηση και εσχάτως έναν Αντιπεριφερειάρχη σε πλήρη πολιτική σύγχυση.

Η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών παραμένει αταλάντευτα πιστή στις αρχές και τις δεσμεύσεις της έναντι των συνδημοτών μας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για τις δίκαιες διεκδικήσεις του τόπου μας, αντιστεκόμενη σε μικρόνοες και μικροπολιτικές τακτικές που αυτές, δυστυχώς, μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

Εν κατακλείδι, ο κ.Φωλίνας ας αποφασίσει με ποιον είναι: με τα Γρεβενά ή με τον Κασαπίδη;

Tags: ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Previous Post

Saga Furs : Προκαταρκτικό πρόγραμμα πωλήσεων δημοπρασίας Απριλίου 2022

Next Post

Πάρις Κουκουλόπουλος: Τελικά, μαθαίνουμε από τις κρίσεις;

Next Post

Πάρις Κουκουλόπουλος: Τελικά, μαθαίνουμε από τις κρίσεις;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα
  • Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε
  • Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο
  • Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα
  • Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr