Συνεχίζεται ο κύκλος των ενημερώσεων
Την κρισιμότητα της κατάστασης, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται, την προσεγγίζει και την αναπτύσσει από την δική του πλευρά το συνδικάτο, είχε την ευκαιρία να εκθέσει και να συζητήσει το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατά την συνάντησή του με την Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κα. Καλλιόπη Βέττα.
Εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε εγχώριο και τοπικό επίπεδο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να παραμείνουν οι λιγνίτες στο ενεργειακό μείγμα όχι μόνο για να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια αλλά και για να μπορούν οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος.
Περαιτέρω, το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ανέπτυξε βασικά σημεία των ζητημάτων που έχει προτάξει την παρούσα περίοδο (λειτουργία λιγνιτικών μονάδων, Πτολεμαΐδα V, ζητήματα του προσωπικού, διασφάλιση θέσεων εργασίας) και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το προσωπικό, την κοινωνία, την ύπαρξη της περιοχής, με την κ. Βέττα να ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του συνδικάτου και να εκφράζει την έμπρακτη στήριξή της για τις κινητοποιήσεις και επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα το Σωματείο.
Τις επόμενες ημέρες η σειρά των ενημερώσεων θα συνεχιστεί τόσο για την καλύτερη προετοιμασία των δράσεων, αλλά και σε μία προσπάθεια να υπάρξει συσπείρωση και κοινή πλεύση επί των προβλημάτων που βιώνει η περιοχή μας.





























