• Latest

Δήμος Γρεβενών: Συνάντηση Δασταμάνη-Σπύρτου στις σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

10 Φεβρουαρίου 2021
Κινηματογραφική καταδίωξη στο Λιβαδερό Κοζάνης: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για απόπειρα απάτης

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Λιβαδερό Κοζάνης: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για απόπειρα απάτης

8 Ιουλίου 2026
ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2026: Αυτά είναι τα τέσσερα ζευγάρια για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

8 Ιουλίου 2026

Αυτοί είναι οι νέο όμιλοι της δεύτερης φάσης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027

8 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης:  Η κυβέρνηση νομοθετεί Οριζόντια Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης

8 Ιουλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Το πιο σημαντικό ραντεβού του καλοκαιριού δεν είναι στην παραλία, αλλά στην αιμοδοσία

8 Ιουλίου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

14χρονος κατηγορείται ότι βίασε 15χρονη και βιντεοσκοπούσε την πράξη

8 Ιουλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγωνία για 15χρονο – Νοσηλεύεται σε κώμα με ανεύρυσμα

8 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Άγριο φονικό μετά από καβγά – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

8 Ιουλίου 2026
Τουρισμός για όλους

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει

8 Ιουλίου 2026
σπιτια αυθαιρετα

Τέλος με νόμο στις διεκδικήσεις ακινήτων από το Δημόσιο

8 Ιουλίου 2026
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Έρχεται κοινωνικό leasing μέχρι 13.000 ευρώ για απόκτηση αυτοκινήτου

8 Ιουλίου 2026
Βάσεις 2026 και Στρατιωτικές Σχολές: Υποχρεωτικά με νέες ταυτότητες θα καταταχθούν οι επιτυχόντες

Βάσεις 2026 και Στρατιωτικές Σχολές: Υποχρεωτικά με νέες ταυτότητες θα καταταχθούν οι επιτυχόντες

8 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Γρεβενών: Συνάντηση Δασταμάνη-Σπύρτου στις σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

sierafm by sierafm
10 Φεβρουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζεται η στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχε η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Άννα Σπύρτου με τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου 2021, στις σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος που φιλοξενούνται σε ανακαινισμένο χώρο της Μαθητικής Εστίας του Δήμου μετά και τη σχετική παραχώρηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Αρχικά συζητήθηκε το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου εκφράστηκε η από κοινού ανησυχία αλλά και ο προβληματισμός για το μέλλον των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ξενάγηση του Δημάρχου στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών, δυναμικότητας 67 ατόμων, οι οποίες είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν φοιτητές και φοιτήτριες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όταν η πανδημία το επιτρέψει.

 

Επισημαίνεται ότι στις Φοιτητικές Εστίες των Γρεβενών έγινε πρόσφατα η παραλαβή επίπλων και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού (58.205€), επίπλων εξωτερικού χώρου (3.370€) και ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (12.686€) ενώ είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου προκειμένου να αυτονομηθεί σύντομα η θέρμανση και η ηλεκτροδότησή τους. Δράση που θα υλοποιηθεί μέσα από το τεχνικό έργο «Αυτονομία Θέρμανσης και Ηλεκτρικής Εγκατάστασης στη Φοιτητική Εστία Γρεβενών» το οποίο εγκρίθηκε προς δημοπράτηση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με προϋπολογισμό 73.780€.

 

Επιπλέον, έχει γίνει σχεδιασμός και μελέτη προκειμένου να υπάρχει πλήρη κάλυψη του χώρου των Εστιών, με ασύρματο δίκτυο internet (WIFI). Η προμήθεια αυτή έχει προϋπολογισμό 8.000€ και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Πανεπιστημίου.

 

Επί τάπητος τέθηκε επίσης, η δημοπράτηση και η κατασκευή του έργου για τη Στεγανοποίηση των κτιρίων του Πανεπιστημίου στη Μυρσίνα Γρεβενών το οποίο θα επιλύσει προβλήματα που αφορούν στην μη αποτελεσματική υγρομόνωση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το προτεινόμενο αυτό τεχνικό έργο, προϋπολογισμού 455.000€, έχει ως στόχο να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις λειτουργικές, ασφαλείς και αξιοπρεπείς από αισθητικής άποψης ενώ έχει ήδη εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και πρόκειται να δημοπρατηθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Από την πλευρά του ο κ. Δασταμάνης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Γρεβενών ήταν, είναι και θα είναι συμπαραστάτης του Πανεπιστημίου σε οτιδήποτε χρειαστεί, υποστηρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει στην ενδυνάμωση και στήριξη των δομών παιδείας όλων των βαθμίδων, πόσο δε μάλλον στην ίδρυση και λειτουργία Φοιτητικών Εστιών, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε πολλούς νέους και νέες να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους που για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν τις ξεκινούσαν.

 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Previous Post

Καστοριά: Σκανάρουν δείγματα μπάζων από την κατάρρευση του ξενοδοχείου

Next Post

Έρχεται η «Μήδεια» και φέρνει ισχυρό χιονιά

Next Post
χιονι

Έρχεται η «Μήδεια» και φέρνει ισχυρό χιονιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κινηματογραφική καταδίωξη στο Λιβαδερό Κοζάνης: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για απόπειρα απάτης
  • Μουντιάλ 2026: Αυτά είναι τα τέσσερα ζευγάρια για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
  • Αυτοί είναι οι νέο όμιλοι της δεύτερης φάσης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027
  • Στάθης Κωνσταντινίδης:  Η κυβέρνηση νομοθετεί Οριζόντια Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης
  • Το πιο σημαντικό ραντεβού του καλοκαιριού δεν είναι στην παραλία, αλλά στην αιμοδοσία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr