• Latest
τηλεθερμανση φυσικο αεριο

ΔΕΔΑ: «Βγαίνουν» οι διαγωνισμοί για να φτάσει το αέριο σε 18 πόλεις – Η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό στη δεύτερη φάση

25 Ιανουαρίου 2019
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Το τριήμερο 03 έως 05 Ιουνίου συνελήφθησαν έξι άτομα για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

6 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕYΑΒ: Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Σιάτιστα

6 Ιουνίου 2025
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) σε εξέλιξη Τσολακόπουλος Ανδρέας

6 Ιουνίου 2025
Σκύλος δάγκωμα

Συνελήφθη 48χρονη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ, γιατί ο σκύλος βγήκε από την αυλή της, επιτέθηκε και δάγκωσε τον 21χρονο στο πόδι

6 Ιουνίου 2025
Αξιολόγηση: Στη 14η θέση πανελλαδικά ο Δήμος Κοζάνης σε σύνολο 184 Δήμων

Αξιολόγηση: Στη 14η θέση πανελλαδικά ο Δήμος Κοζάνης σε σύνολο 184 Δήμων

6 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 45χρονος σε περιοχή της Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση δικαστηρίου

6 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Υποχρέωση ετήσιας δήλωσης εφαρμογής μέτρων πυροπροστασίας για ακίνητα εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

6 Ιουνίου 2025
Κωνσταντινίδης

Παρέμβαση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για μειωμένες καταβολές από τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση σε αγρότες του Βοΐου.

6 Ιουνίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Πολλαπλά επωφελής και δίκαιη η διατήρηση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, μέσα από την συνέχιση λειτουργίας της ασφαλούς, καθαρής και σύγχρονης Πτολεμαΐδας V»

6 Ιουνίου 2025
Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη στην Κοζάνη  Μνημόνια Συνεργασίας για ενίσχυση της ασφάλειας και διαχείριση αδέσποτων ζώων

Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη στην Κοζάνη Μνημόνια Συνεργασίας για ενίσχυση της ασφάλειας και διαχείριση αδέσποτων ζώων

6 Ιουνίου 2025
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Νορβηγία – Ιταλία: Μπαίνουν στο «χορό» οι Ιταλοί

6 Ιουνίου 2025
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της Δομής Καινοτομίας Lab40 του Επιμελητηρίου Δράμας και του Cluster Βιοοικονομίας  και  Περιβάλλοντος  Δυτικής  Μακεδονίας (CluBE)

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της Δομής Καινοτομίας Lab40 του Επιμελητηρίου Δράμας και του Cluster Βιοοικονομίας  και  Περιβάλλοντος  Δυτικής  Μακεδονίας (CluBE)

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΔΑ: «Βγαίνουν» οι διαγωνισμοί για να φτάσει το αέριο σε 18 πόλεις – Η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό στη δεύτερη φάση

sierafm by sierafm
25 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τηλεθερμανση φυσικο αεριο
75
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

46.000 συνδέσεις σε 7 Περιφέρειες στην επόμενη 5ετία

Του Θοδωρή Παναγούλη

Εντός των επόμενων ημερών, πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο, πρόκειται να προκηρυχθούν από τη ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) οι διαγωνισμοί για την κατασκευή δικτύων και λοιπών υποδομών που θα φέρουν το φυσικό αέριο σε 18 συνολικά πόλεις στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (6 πόλεις σε κάθε Περιφέρεια).

Πρόκειται, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκαναν σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Σταύρος Ραπτόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Στεφανία Μωσσέ, για το εναρκτήριο λάκτισμα ενός ευρέως προγράμματος ανάπτυξης που θα «ξεδιπλωθεί» την επόμενη πενταετία 2019 – 2023, σε συνολικά 7 Περιφέρειες της χώρας (τις τρείς προαναφερθείσες και επιπλέον τη Δυτική Μακεδονία, την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο).

Πρώτη φάση

Όσον αφορά τις τρείς Περιφέρειες που ξεκινούν άμεσα, οι προκηρύξεις θα δημοσιευθούν παράλληλα και για τις τρεις Περιφέρειες, σε κάθε μία από τις οποίες προβλέπεται να πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός για την προμήθεια των υλικών, ένας διαγωνισμός για το project management, και ένας για τη λεγόμενη επιθεώρηση τρίτου μέρους. Η κατασκευή των δικτύων θα δημοπρατηθεί μέσω περισσότερων του ενός διαγωνισμών.

Συγκεκριμένα, με βάση το σχεδιασμό της ΔΕΔΑ οι διαγωνισμοί θα γίνουν ανά τμήματα και περιορισμό στη δυνατότητα ανάληψης 1 αναδόχου ανά περιφέρεια για προμήθειες υλικών και 1 εργολάβου ανά 2 πόλεις το μέγιστο, προκειμένου να ανοίξει περισσότερο η αγορά και να μειωθεί το ρίσκο.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Έτσι, το αργότερο από τον επόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε μία πενταετία.

Για τα συγκεκριμένα έργα έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ (50%), την ΕΤΕπ (35%) και ίδια κεφάλαια (15%), με τις πρώτες προκαταβολές να έχουν ήδη δοθεί στη ΔΕΔΑ.

Οι πόλεις στις οποίες θα φτάσει το φυσικό αέριο στην πρώτη φάση είναι 18, εκ των οποίων στο Καρπενήσι, την Άμφισσα, τη Βέροια, τα Γιαννιτσά και την Ορεστιάδα θα πάει συμπιεσμένο αέριο CNG και στις υπόλοιπες κανονικό δίκτυο με αγωγό.

Αναλυτικά οι πόλεις της πρώτης φάσης είναι:

Στη Στερεά Ελλάδα: Καρπενήσι Άμφισσα Θήβα Λιβαδειά Λαμία Χαλκίδα

Στην Κεντρική Μακεδονία: Βέροια Αλεξάνδρεια Ημαθίας Γιαννιτσά Κατερίνη Σέρρες Κιλκίς

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Ορεστιάδα Καβάλα Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη Δράμα Ξάνθη

Στις 3 περιφέρειες της πρώτης φάσης, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν τέλη 30800 συνδέσεις και θα γίνουν εργασίες επέκτασης του δικτύου 1130 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 172 εκ. ευρώ.

Δεύτερη φάση

Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση των έργων επέκτασης που περιλαμβάνει τις υπόλοιπες 4 περιφέρειες, με στόχο τη δημιουργία 15 χιλιάδων νέων συνδέσεων με την επέκταση του δικτύου κατά 850 χλμ. και προϋπολογισμό 109 εκατ. ευρώ.

Από τις περιφέρειες αυτές (Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο), ήδη για τη Δ. Μακεδονία και τη Δ. Ελλάδα έχει υπογραφεί η απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έχει ξεκινήσει η σύνταξη μελέτης κόστους οφέλους για την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

Στη Δυτική Μακεδονία οι πόλεις στις οποίες θα φτάσει το αέριο είναι η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά (με CNG).

Στη Δυτική Ελλάδα οι πόλεις που θα έχουν το «προνόμιο» του αερίου θα είναι η Πάτρα, ο Πύργος και το Αγρίνιο. Σε αυτές τις πόλεις επιλέχτηκε η μεταφορά LNG οδικώς, αφού πρώτα απεξαρτήθηκε η τροφοδοσία της Πάτρας από τον αρχικό σχεδιασμό για σταθμό υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι της Πάτρας στο πλαίσιο του προγράμματος Poseidon Med II.

Όλο το άρθρο στο energypress.gr

Tags: Φυσικό αέριο
Previous Post

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών

Next Post

Εορτή Τριών Ιεραρχών: Αργία για σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Next Post

Εορτή Τριών Ιεραρχών: Αργία για σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Το τριήμερο 03 έως 05 Ιουνίου συνελήφθησαν έξι άτομα για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία
  • ΔΕYΑΒ: Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Σιάτιστα
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) σε εξέλιξη Τσολακόπουλος Ανδρέας
  • Συνελήφθη 48χρονη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ, γιατί ο σκύλος βγήκε από την αυλή της, επιτέθηκε και δάγκωσε τον 21χρονο στο πόδι
  • Αξιολόγηση: Στη 14η θέση πανελλαδικά ο Δήμος Κοζάνης σε σύνολο 184 Δήμων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr