• Latest
ΔΕΗ

ΔΕΗ: Έρχονται νέα τιμολόγια – Ποιοι καταναλωτές θα λάβουν φθηνότερους λογαριασμούς

23 Ιουνίου 2020
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

22 Μαΐου 2026
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)

22 Μαΐου 2026
Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου

Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου

22 Μαΐου 2026
Δυναμική και ουσιαστική παρουσία της Σιάτιστας στην επιστημονική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Άυλη Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά

Δυναμική και ουσιαστική παρουσία της Σιάτιστας στην επιστημονική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Άυλη Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά

22 Μαΐου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Αυξάνονται και πληθύνονται τα προβλήματα των έντιμων αγροτών

22 Μαΐου 2026
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Digital World Summit Greece ανοίγουν τον διάλογο για τους Υπερυπολογιστές και την Ψηφιακή Κυριαρχία

22 Μαΐου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Πλαστογράφησε έγγραφο και τον συνέλαβαν

22 Μαΐου 2026
Φλώρινα: Συνελήφθη 37χρονος για παραβίαση δικαστικής διάταξης και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Φλώρινα: Συνελήφθη 37χρονος για παραβίαση δικαστικής διάταξης και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

22 Μαΐου 2026
Ύστατη διαμαρτυρία του Δημάρχου Καστοριάς προς την Enaon EDA για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών

Ύστατη διαμαρτυρία του Δημάρχου Καστοριάς προς την Enaon EDA για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών

22 Μαΐου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Τελευταίος αγώνας της χρονιάς στην Ξηρολίμνη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Τελευταίος αγώνας της χρονιάς στην Ξηρολίμνη

22 Μαΐου 2026
Τα Σέρβια υποδέχονται τον 17ο Ποδηλατικό Γύρο Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

Τα Σέρβια υποδέχονται τον 17ο Ποδηλατικό Γύρο Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

22 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Δωρεά Αρχοντικού Νεράντζη – Νάκου στο Δήμο

Δήμος Βοΐου: Δωρεά Αρχοντικού Νεράντζη – Νάκου στο Δήμο

22 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΗ: Έρχονται νέα τιμολόγια – Ποιοι καταναλωτές θα λάβουν φθηνότερους λογαριασμούς

sierafm by sierafm
23 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
2
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πτώση τιμών προς όφελος των καταναλωτών. Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ ίσως και εντός της εβδομάδας τη νέα τιμολογιακή πολιτική της. Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά στην κατάργηση της διαφορετικής και υψηλότερης χρέωσης της κλίμακας των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh και καθιερώνει ενιαίο τιμολόγιο για τα νοικοκυριά και τους πελάτες της χαμηλής τάσης.

Το πρώτο βήμα των εκπτώσεων το έκανε η ΔΕΗ στην περίοδο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 26 Μαρτίου και τρέχουν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η χρέωση με 0,11058 ευρώ ανά kWh των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh όπως και εκείνων κάτω από αυτό το όριο.

Πριν τις 26 Μαρτίου το δεύτερο κλιμάκιο τιμολογούταν με 0,11936 ευρώ. Οι πελάτες της εταιρείας με μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις με τον τρόπο αυτό απόλαυσαν και απολαμβάνουν μέχρι την Παρασκευή έκπτωση της τάξης του 8% για τις καταναλώσεις της τρίμηνης περιόδου.

Όπως προαναφέρθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια εταιρεία σίγουρα θα συνεχίσει την ενιαία χρέωση για όλες τις καταναλώσεις. Και μάλιστα με τη χαμηλότερη τιμή των 0,11058 ευρώ ανά kWh.

Η ΔΕΗ αναμένεται να συνεχίσει την εκπτωτική πολιτική της συνέπειας των πληρωμών η οποία σήμερα είναι στο 5%, χωρίς να αποκλείεται και προσαρμογή της εμπορικής πολιτικής στα δεδομένα της αγοράς.

Η εταιρεία, λένε οι πληροφορίες, θα συνεχίζει να δίνει έμφαση και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, ενώ τα νέα προϊόντα που ετοιμάζει για τους πελάτες της θα είναι στοχευμένα στους συνεπείς.

Η νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ ευνοήθηκε και από τη μείωση των δαπανών που έγραψε στο πρώτο τρίμηνο αλλά και στο δεύτερο ιδίως λόγω της δραστικής μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής καθώς και των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου.

Νέα τιμολογιακή πολιτική θέτει σε ισχύ από τις 27 Ιουνίου η ΔΕΗ, από τη στιγμή δηλαδή που λήγει η περίοδος των έκτακτων μέτρων που εισήγαγε η επιχείρηση για την κρίση του κορωνοϊού.

Χωρίς να είναι γνωστή η νέα γκάμα των τιμολογίων που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημόσια εταιρεία ουσιαστικά θα συνεχίσει μέρος των εκπτώσεων που παρέχει από τις 26 Μαρτίου και οι οποίες λήγουν στις 26 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα θα εξακολουθεί να δίνει την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία στο τρίμηνο αυτό, κατά το οποίο έλαβε τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του lockdown, κατήργησε την υψηλή χρέωση των 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh. Έτσι τόσο αυτό το κλιμάκιο όσο και εκείνο κάτω των 2.000 kWh χρεώνεται με την τιμή των 0,11058 ευρώ ανά kWh.

Αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζουν και οι ανταγωνιστές της δημόσιας εταιρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα προϊόντα της ΔΕΗ θα στοχεύσουν σε συγκεκριμένους πελάτες και θεωρείται δεδομένο ότι αυτοί θα είναι οι συνεπείς.

Οι ανεξάρτητοι προμηθευτές ρεύματος έχουν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα που παρέχουν μεγάλες εκπτώσεις επί των τιμολογίων ρεύματος με αποτέλεσμα η κιλοβατώρα να πέφτει στα επίπεδα των νυχτερινών χρεώσεων. Οι εκπτώσεις αυτές αφορούν τους νέους πελάτες κι εφόσον είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

Πτώση του κόστους ενέργειας!

Το τρίμηνο της πανδημίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση του κόστους ενέργειας, όπως του φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος με αποτέλεσμα οι εταιρείες παροχής να έχουν το περιθώριο της μετακύλισης του οφέλους στους καταναλωτές, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρξε κάποια μεγάλης έκτασης αύξηση της ανεισπραξιμότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τον μήνα Μάιο η μέση  Οριακή Τιμή Συστήματος (χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού)  έκλεισε στα 34,27 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν στα 65,91 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Πρόκειται για πτώση της τάξης του 48%. Η τιμή αυτή αντανακλά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των θερμικών μονάδων αλλά και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που συμμετέχουν στο σύστημα.

Αξίζει να τονιστεί πως για τον μήνα Μάιο το 50,1% του μίγματος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατείχαν οι μονάδες με φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ με 38,54%. Οι πανάκριβες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που κάποτε κατείχαν τα σκήπτρα στην παραγωγή περιόρισαν δραστικά τη συμμετοχή τους στο μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής (3,46%). Η πτώση τους ήταν της τάξης του 87% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Το υπόλοιπο 7,9% το έδωσαν οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Σύψας: Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, ο ιός είναι γύρω μας

Next Post

ΟΑΕΔ: Αρχίζει αύριο η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Αρχίζει αύριο η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
  • Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)
  • Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου
  • Δυναμική και ουσιαστική παρουσία της Σιάτιστας στην επιστημονική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Άυλη Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά
  • Π. Κουκουλόπουλος: Αυξάνονται και πληθύνονται τα προβλήματα των έντιμων αγροτών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr