• Latest
Τροχαία

Δεν σταμάτησες σε μπλόκο της Τροχαίας; Τσουχτερό πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση

2 Μαΐου 2022
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11 το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Δημιουργική γραφή – Οδηγίες πλεύσεως»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11 το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Δημιουργική γραφή – Οδηγίες πλεύσεως»

6 Νοεμβρίου 2026
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Κράμπες: Γιατί εμφανίζονται κυρίως στα πόδια – Τι να κάνετε για να τις προλάβετε

6 Νοεμβρίου 2026
Όλα όσα αλλάζουν στη Δημοτική Αστυνομία

Δημοτικοί αστυνομικοί βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με 1.300 ευρώ

6 Νοεμβρίου 2026
Κοζάνη: Εξαφάνιση ηλικιωμένου

Παγίδα με τη φωνή των παιδιών τους στήνεται σε ηλικιωμένους από απατεώνες

6 Νοεμβρίου 2026
Πρόσληψη και ορκωμοσίας μίας γυναίκας ιδιώτη, νομικού, ως Υπαστυνόμος Β’ Ειδικών Καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Πρόσληψη και ορκωμοσίας μίας γυναίκας ιδιώτη, νομικού, ως Υπαστυνόμος Β’ Ειδικών Καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία.

6 Νοεμβρίου 2026
ΕΡΓΑΝΗ

Πώς θα μπουν στην Εργάνη εργαζόμενοι με μπλοκάκια και αυτοαπασχολούμενοι

6 Νοεμβρίου 2026
Ξέχασε τη γυναίκα του στις τουαλέτες της Ιονίας Οδού και το κατάλαβε έπειτα από σχεδόν μία ώρα

Πενθήμερη εκτροπή κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό μεταξύ Άρτας και Αμφιλοχίας

6 Νοεμβρίου 2026
ΓΙΑΤΡΟΣ

Με κοκτέιλ τριών ουσιών δηλητηρίαζε τον στρατιωτικό γιατρό η πρώην του

6 Νοεμβρίου 2026
καιρος

«Χειμώνας» το Σαββατοκύριακο, αλλά «Άνοιξη» την επόμενη εβδομάδα

6 Νοεμβρίου 2026
17χρονος με ηλεκτρικό πατίνι έπεσε πάνω σε άλογο – σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Νεκρός 47χρονος οδηγός μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο

6 Νοεμβρίου 2026
Σήμερα η έναρξη του 10ου Συμποσίου Λογοτεχνίας στην Κοζάνη, με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και με αφιέρωμα στην Τσεχική λογοτεχνία

Σήμερα η έναρξη του 10ου Συμποσίου Λογοτεχνίας στην Κοζάνη, με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και με αφιέρωμα στην Τσεχική λογοτεχνία

6 Νοεμβρίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: Εθελοντική Αιμοδοσία στην Πανεπιστημιούπολη Φλώρινας

6 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δεν σταμάτησες σε μπλόκο της Τροχαίας; Τσουχτερό πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση

sierafm by sierafm
2 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Τροχαία
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εξουθενωτικές είναι οι συνέπειες για όσους οδηγούς δεν συμμορφωθούν με την υπόδειξη αστυνομικού οργάνου για ακινητοποίηση οχήματος.

Οι απώλειες ζωών σε τροχαία συμβάντα αποτελούν διαχρονικό και φλέγον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Η θέσπιση αυστηρών μέτρων είναι ένας τρόπος για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αλλά απαιτείται και η ύπαρξη των κατάλληλων μηχανισμών για τη διαπίστωσης της τήρησης ή μη των κανόνων, αλλά και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Το συγκεκριμένο έργο το έχουν επωμιστεί οι αστυνομικοί αρχές, που μεταξύ άλλων «στήνουν» μπλόκα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι παραβάτες που θέτουν σε κίνδυνο τους λοιπούς χρήστες των δρόμων.

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων, ακόμα και αν γνωρίζουν πως… έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως αν δεν σταματήσουν στον μπλόκο…θα τη γλιτώσουν.

Για κακή τους τύχη, τα νομοθετικά όργανα της χώρας μας έχουν προνοήσει για αυτές τις περιπτώσεις, ορίζοντας εξουθενωτικά πρόστιμα σε όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με την υπόδειξη αστυνομικού για ακινητοποίηση του οχήματος.

https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/2022-04/mploko%20troxaias%20den%20stamatisa%20%281%29.jpg?itok=Uk-Ye_iu

Πότε μπορεί να ακινητοποιηθεί ένα όχημα από την τροχαία;

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του Άρθρου 46 του Κ.Ο.Κ., τα αστυνομικά όργανα έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν την ακινητοποίηση του οχήματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας τήρησης της οδικής ασφάλειας, είτε εντός της πόλης, είτε σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακή οδό υπό τη μορφή «μπλόκου».

«Αν διαπιστωθεί ότι η κίνηση οδικού οχήματος είναι επικίνδυνη για τους επιβαίνοντες ή τους λοιπούς χρήστες της οδού, συνεπεία βλαβών, φθορών, εκπομπής ρύπων, προσθήκης εξαρτημάτων και άλλων παράνομων μετατροπών ή εξαιτίας σωματικής ή πνευματικής κατάστασης του οδηγού, τα αστυνομικά όργανα μπορούν να ακινητοποιήσουν το όχημα μέχρι να εξασφαλισθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλούς κίνησης και λειτουργίας του οχήματος».

Τα αστυνομικά όργανα μπορούν να επιβάλουν ακινητοποίηση και κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και μέσα στις κατοικημένες περιοχές αν από τη λειτουργία του οχήματος προκαλούνται υπερβολικοί θόρυβοι.

Ο οδηγός που αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του αστυνομικού οργάνου για την ακινητοποίηση του οχήματός του ή εκείνος, ο οποίος κινεί όχημα του οποίου διατάχθηκε η ακινητοποίηση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων 200 ευρώ, ως και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για χρονικό διάστημα ενός έως τριών μηνών, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από το δικαστήριο.

Πηγή: carandmotor.gr

Tags: ΤΡΟΧΑΙΑ
Previous Post

Τροχαίο στον Βόλο: Δεν είχε δίπλωμα ο 26χρονος που έπεσε πάνω σε ΙΧ στη ΛΕΑ και σκότωσε 59χρονο

Next Post

ΕΝΦΙΑ 2022: Πότε πληρώνεται ο φόρος – Εως 10 οι δόσεις

Next Post
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2022: Πότε πληρώνεται ο φόρος - Εως 10 οι δόσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11 το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Δημιουργική γραφή – Οδηγίες πλεύσεως»
  • Κράμπες: Γιατί εμφανίζονται κυρίως στα πόδια – Τι να κάνετε για να τις προλάβετε
  • Δημοτικοί αστυνομικοί βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με 1.300 ευρώ
  • Παγίδα με τη φωνή των παιδιών τους στήνεται σε ηλικιωμένους από απατεώνες
  • Πρόσληψη και ορκωμοσίας μίας γυναίκας ιδιώτη, νομικού, ως Υπαστυνόμος Β’ Ειδικών Καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr