Η ανάγκη για επικοινωνία στον άνθρωπο είναι προφανής από τα αρχαία χρόνια για την επιβίωση και την εξέλιξή του. Τα μωρά επικοινωνούν τις ανάγκες τους κλαίγοντας και σταδιακά, μεγαλώνοντας, προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους στις αντιδράσεις των άλλων (γονείς, φίλοι, οικογένεια, σχολεία, εργασία, κλπ).
Άραγε:
- Πόσες φορές δεν αισθανθήκαμε άσχημα ή δεν ήρθαμε σε δύσκολη θέση και απογοητευτήκαμε, γιατί δεν κατάλαβαν αυτό που είπαμε, αυτό που σκεφτόμασταν ή αισθανόμασταν;
- Πόσες φορές δεν απομακρυνθήκαμε από μία κατάσταση, ενώ ευχόμασταν να την είχαμε χειριστεί διαφορετικά;
- Πόσες φορές δεν νιώσαμε ότι κάποιοι καταπατούν τα δικαιώματά μας και δεν είπαμε τίποτα;
- Πόσες φορές με τη σιωπή μας θέλαμε να πούμε κάτι ή να δώσουμε ένα μήνυμα και τελικά δεν το καταφέραμε;
- Πόσες φορές δεν εκνευριστήκαμε που χάσαμε τον έλεγχο και δεν είπαμε την άποψή μας με ήρεμο και αποτελεσματικό τρόπο;
Μπορεί να μη θεωρούμε τον τρόπο που μιλάμε βίαιο, αλλά οι λέξεις μας συχνά πληγώνουν τους άλλους – τους ανθρώπους που αγαπάμε, τα ίδια μας τα παιδιά ή και εμάς τους ίδιους – προκαλώντας πόνο.
Τι μας εμποδίζει λοιπόν να επικοινωνούμε αποτελεσματικά και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας;
Στον κύκλο των συναντήσεων (Ομάδα Συνάντησης Γυναικών) που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, με την ανάλογη ενθάρρυνση και υποστήριξη, θα διερευνήσουμε πώς η καθεμιά στην καθημερινότητά της έχει τη δύναμη και τον τρόπο να δημιουργεί αρμονικές σχέσεις και να επικοινωνεί ουσιαστικά με τους άλλους, ώστε να ξεπερνά τα εμπόδια και να ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες της. Η συχνότητα των συναντήσεων θα είναι 2 ώρες εβδομαδιαίως και για 10 συναντήσεις, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας ή να επικοινωνείτε με το 2461049799.