• Latest
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 12% η ΝΔ – 30,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ

21 Νοεμβρίου 2017
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα 19/10

16 Οκτωβρίου 2026
καρκινος μαστου

Καρκίνος μαστού: Πότε ξεκινά ο έλεγχος – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούνται

16 Οκτωβρίου 2026
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Θεριακλής επιβάτης άναψε κρυφά τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο – Συνελήφθη μετά την προσγείωση

16 Οκτωβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Θύμα απάτης 67χρονη – Πώς την έπεισαν να τους δώσει κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ

16 Οκτωβρίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό βρέφος 8 μηνών μετά από πτώση

16 Οκτωβρίου 2026
γιατρος

Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι» – Ζήτησε 400 ευρώ για επέμβαση

16 Οκτωβρίου 2026
Δύο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις για έργα υποδομών και πολιτιστικής κληρονομιάς στον Δήμο Βοΐου

Δύο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις για έργα υποδομών και πολιτιστικής κληρονομιάς στον Δήμο Βοΐου

16 Οκτωβρίου 2026
σχολειο

Στον εισαγγελέα γυμναστής για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών σε γυμνάσιο!

16 Οκτωβρίου 2026
gov.gr, υπολογιστης

Gov.gr: Σε λειτουργία το νέο Μητρώο Ανακληθεισών Πράξεων – Τι αλλάζει στους ελέγχους του Δημοσίου

16 Οκτωβρίου 2026
καιρός

Κακοκαιρία εξπρές – Βροχές, χιόνια και απότομη πτώση της θερμοκρασίας

16 Οκτωβρίου 2026
Μαθητές γνώρισαν την τέχνη της συντήρησης αρχαιοτήτων μέσα από δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Μαθητές γνώρισαν την τέχνη της συντήρησης αρχαιοτήτων μέσα από δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

16 Οκτωβρίου 2026
συνδυασμος ελπιδα, ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Δυτική Μακεδονία: Αντί για ουσιαστική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  ο Περιφερειάρχης επιλέγει κυβερνητικούς πανηγυρισμούς

16 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 12% η ΝΔ – 30,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ

sierafm by sierafm
21 Νοεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό (12%) καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ διατηρεί επίσης μεγάλο προβάδισμα εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης

Ποιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,5% (31% στη μέτρηση του Οκτωβρίου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 18,5% (18%), μια διαφορά δηλαδή 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Μεγάλη άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη έπειτα και από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής και από 6,5% «σκαρφαλώνει» στο 8,5%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,5%), η Ένωση Κεντρώων με 2% (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (2,5%). Από την άλλη το «Ποτάμι» βλέπει τα ποσοστά του να εξανεμίζονται, συγκεντρώνοντας 0,5%, έναντι 1,5% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη μέτρηση. Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, στο 9% το «άλλο κόμμα», στο 15% η αποχή και στο 5% το άκυρο/λευκό.

Οχι σε πρόωρες εκλογές

Πάντως, οι πολίτες σε ένα μεγάλο ποσοστό –53,5%- λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 38,5% θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Το 8% δεν απαντά.

Κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 34,5%

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 34,5% ζητεί μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις εκλογές (36,5% τον Οκτώβριο), ενώ το 26% (23,5%) θέλει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 10,5% «ψηφίζει» οικουμενική, ενώ το 29% δεν απαντά με σαφήνεια.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά και συγκεκριμένα στο 46%. Το 21,5% των ψηφοφόρων του μετακινείται προς το άκυρο/λευκό και την αποχή, ένα 8,5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και ένα 8% προς τη Νέα Δημοκρατία. Προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαρροές προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς μόλις ένα 4% των ψηφοφόρων μετακινείται προς τον εν λόγω πολιτικό χώρο.

Δεν θα μας βγάλει η κυβέρνηση από το μνημόνιο

Η συντριπτική πλειοψηφία, ένα ποσοστό 76%, θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ μόλις το 17% απαντά πως θα μπορέσουμε να εξέλθουμε από τα προγράμματα προσαρμογής. Το 7% δεν εκφέρει άποψη.

Αποτέλεσμα υπεροφορολόγησης το κοινωνικό μέρισμα

Ως προς το θέμα των ημερών, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι πολίτες σε ποσοστό 86% απαντούν πως αυτό προέκυψε από την υπερφορολόγηση στα εισοδήματα, ενώ μόλις το 5,5% θεωρεί πως είναι αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας.

Σε μαζικές φοροαπαλλαγές να πάει το μέρισμα

Ως προς τη διανομή του, το 69,5% ζητεί να κατευθυνθεί σε μαζικές φοροαπαλλαγές, ενώ το 22,5% να δοθεί ως έκτακτη επιχορήγηση σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Το 8% δεν εκφέρει άποψη.

Με δεδομένη την εκτίμηση των πολιτών ότι δεν θα μπορέσει η χώρα να βγει από το μνημόνιο, η μεγάλη πλειοψηφία τους απαντά πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τα οικονομικά τους τον επόμενο χρόνο (Το 27,5% θεωρεί πως σίγουρα θα χειροτερέψουν και το 22% πως μάλλον θα χειροτερέψουν). Από την άλλη, μόλις το 10% πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ το 38,5% θεωρεί πως θα μείνουν στάσιμα.

Αυτόνομη πορεία της κεντροαριστεράς

Ως προς την πορεία της κεντροαριστεράς – δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών- το 56% απαντά πως θα πρέπει ο χώρος να πορευτεί αυτόνομα, το 13,5% θεωρεί πως θα πρέπει να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και το 22% δεν εκφέρει άποψη.

Πάντως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων – το 41,5%- εκτιμά πως ο νέος φορέας δεν θα καταφέρει να αποκτήσει ιδιαίτερα σημαντική εκλογική επιρροή. Από την άλλη, το 35,5% πιστεύει πως η κεντροαριστερά θα αυξήσει τη δύναμή της παίρνοντας ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3% απαντά από τη ΝΔ.

Το Ποτάμι «φυλλορροεί» προς τα δεξιά αλλά και… αριστερά

Η έρευνα δείχνει σημαντικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, με το Ποτάμι να πέφτει στο 0,5%, καθώς οι ψηφοφόροι του κινούνται τόσο ως πρώτη επιλογή προς τη ΝΔ και στη συνέχεια προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του Ποταμιού υπολογίζεται ότι μετακινούνται προς τη ΝΔ, ενώ περισσότεροι από δύο στους δέκα στρέφονται προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η αντίδραση αυτή του εκλογικού σώματος, ερμηνεύεται ως απότοκος της συμμετοχής του Ποταμιού στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Previous Post

Ανεβαίνουν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Next Post

Ένας Κρητικός θα πληρώσει… χρυσό το τσιγάρο που πέταξε σε δρόμο του Λονδίνου

Next Post
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ένας Κρητικός θα πληρώσει... χρυσό το τσιγάρο που πέταξε σε δρόμο του Λονδίνου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα 19/10
  • Καρκίνος μαστού: Πότε ξεκινά ο έλεγχος – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούνται
  • Θεριακλής επιβάτης άναψε κρυφά τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο – Συνελήφθη μετά την προσγείωση
  • Θύμα απάτης 67χρονη – Πώς την έπεισαν να τους δώσει κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ
  • Νεκρό βρέφος 8 μηνών μετά από πτώση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr