• Latest
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση ProRata για Εφ.Συν: Απογοήτευση για κυβέρνηση και αντιπολίτευση

2 Οκτωβρίου 2017
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Κοζάνη: Aναστάτωση στην οδό Παπανδρέου κοντά σε καφέ-καντίνα από δυο πελώρια δεσποζόμενα σκυλιά – Επιτέθηκαν και δάγκωσαν άσχημα 35χρονο άντρα

27 Ιουνίου 2026
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Ανάρτηση για την απάντηση της ΔΕΗ της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ

27 Ιουνίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Φλώρινα: Σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά

27 Ιουνίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Οι απαντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη σε όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στα Γρεβενά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Βίντεο

27 Ιουνίου 2026
Ξεκίνησε το FORESTIVAL 2026 στο χώρο του Fiesta Voio.  Φωτογραφίες

Ξεκίνησε το FORESTIVAL 2026 στο χώρο του Fiesta Voio. Φωτογραφίες

27 Ιουνίου 2026
ΣΥΝΤΑΞΗ

Οδηγός για σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα

27 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πώς έγινε η δολοφονία του 15χρονου – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

27 Ιουνίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Η ΔΕΗ απαντά… αντί του ΑΔΜΗΕ και της Κυβέρνησης

26 Ιουνίου 2026

Οι Ερωτήσεις για την συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου από την Λαϊκή Συσπείρωση

26 Ιουνίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη και μια κοινωνία φιμωμένη

26 Ιουνίου 2026
Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

26 Ιουνίου 2026
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

26 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση ProRata για Εφ.Συν: Απογοήτευση για κυβέρνηση και αντιπολίτευση

sierafm by sierafm
2 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής και σε σχέση με την τελευταία έρευνα της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2017- καταγράφει η έρευνα της ProRata

Δημοσκόπηση της ProRata που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, καταγράφει κλείσιμο της “ψαλίδας” ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία καταγράφει το “ποσοστό δυνητικής επιρροής” των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, το ΚΚΕ 11%, το Ποτάμι 10%, η Ένωση Κεντρώων 8,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Η ίδια έρευνα καταγράφει πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ποσοστό δυνητικής επιρροής 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Στην δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% “πάντα” ή “μερικές φορές”, όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά ευρήματα, στην ελληνική κοινωνία εξακολουθούν να κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα (θυμός 36%, φόβος 11%, απογοήτευση 43%).

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας, η επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση για τερματισμό των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018 φαίνεται δύσκολη για τη μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων (80%), ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μοιρασμένοι (το 48% δηλώνει ότι θα καταφέρουμε, έναντι 43% που θεωρεί ότι δεν θα τα καταφέρουμε).

Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα αποτελεί η διάχυτη απαισιοδοξία που καταγράφεται στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει συνολικά», όπου το 67% τοποθετεί το χρονικό αυτό σημείο σε 10 χρόνια ή και ποτέ, ενώ ακόμα πιο απαισιόδοξοι είναι οι ανήκοντες στην αδιευκρίνιστη ψήφο (76%).

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται μία σαφής διαφοροποίηση μεταξύ των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων. Το 33% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ανάκαμψη της οικονομίας άμεσα ή βραχυπρόθεσμα (σε 2-3 χρόνια) και το 21% μεσοπρόθεσμα (σε 5 χρόνια), σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της ΝΔ, για τους οποίους τα αντίστοιχα ποσοστά ανέρχονται σε 13% και 14%.

Μείωση της απόστασης της δυνητικής εκλογικής επιρροής ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα καταγράφει σχετική μείωση της απόστασης που χωρίζει τη δυνητική εκλογική επιρροή των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με τον τελευταίο «Σφυγμό» που δημοσίευσε η Prorata τον Ιούνιο του 2017.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες :

Αφ’ ενός στο γεγονός ότι η ΝΔ έχει εξαντλήσει τα όρια της συσπείρωσής της (85%) σε μη προεκλογική περίοδο, ενώ είναι πιθανό ότι μέρος των μη παραδοσιακών της ψηφοφόρων, που την επέλεγαν ως μία κατ’ αρχήν διέξοδο, στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις διεργασίες του πόλου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Αφ’ ετέρου στη σχετική βελτίωση της – πολύ χαμηλής ακόμα – συσπείρωσης των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (47% έναντι 44% τον Ιούνιο), οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι (36%) των πολυάριθμων αναποφάσιστων (20%).

Παράγοντες καθορισμού των εκλογικών προτιμήσεων

Κυρίαρχο κριτήριο για το κόμμα που θα ψηφίσουν είναι για την πλειοψηφία των ερωτώμενων (41%) οι θέσεις του κάθε κόμματος για επιμέρους θέματα τα οποία θεωρούν σημαντικά, ενώ ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό (23%) δηλώνει ότι επιλέγει κόμμα με βάση την ιδεολογία του, εικόνα που διαπερνά οριζόντια την εκλογική βάση και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αντίθετα σαφώς μικρότερο ρόλο φαίνεται να παίζουν τα συναισθήματα (13%), η οικογενειακή παράδοση (6%), αλλά και το πρόσωπο του αρχηγού κάθε κόμματος (7%).

Αξιολόγηση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση.

Ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εκφράζει μόνο το 11%, ενώ αντίστοιχα και από τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση ικανοποίηση εκφράζει  μόνο το 21%.

Αρκετά χαμηλότερα είναι τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ όσων ανήκουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο, όπου το 4% δηλώνει ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και το 8% από την ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι μόνο οι μισοί περίπου ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων δηλώνουν ικανοποιημένοι από το κόμμα τους (46% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ και, ομοίως, 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογεί θετικά την ΝΔ).

Τέλος, βαθμολογώντας σε μία κλίμακα 0-10 τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε πέντε σημαντικούς τομείς, οι ερωτώμενο βαθμολόγησαν κατά μέσο όρο με 2,19 την προσέλκυση επενδύσεων, με 2,15 την καταπολέμηση της ανεργίας, με 1,82 την παιδεία, με 2,08 την υγεία και  με 2,11τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

Πηγή:News247.gr
Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Previous Post

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στον οικισμό Γαλάνη

Next Post

Όσοι πίνουν πολύ καφέ μάλλον θα ζήσουν περισσότερο!

Next Post
ΚΑΦΕΣ

Όσοι πίνουν πολύ καφέ μάλλον θα ζήσουν περισσότερο!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Aναστάτωση στην οδό Παπανδρέου κοντά σε καφέ-καντίνα από δυο πελώρια δεσποζόμενα σκυλιά – Επιτέθηκαν και δάγκωσαν άσχημα 35χρονο άντρα
  • Ανάρτηση για την απάντηση της ΔΕΗ της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ
  • Φλώρινα: Σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά
  • Οι απαντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη σε όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στα Γρεβενά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Βίντεο
  • Ξεκίνησε το FORESTIVAL 2026 στο χώρο του Fiesta Voio. Φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr