• Latest
Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. : Αλαζονεία, έπαρση και αποποίηση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Δημοτική Κίνηση Κοζάνης: Η φθηνή Τηλεθέρμανση χάνεται και η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη πανηγυρίζει!

18 Οκτωβρίου 2024
Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών,  τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών, τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

4 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης (7.30- 12.30)

4 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Γγ

Από τον Πεντάλοφο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία: Μια αφιέρωση με ιδιαίτερη σημασία

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στις χορωδίες

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στις χορωδίες

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στη Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στη Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου

4 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

4 Σεπτεμβρίου 2026
Έθαψε τη μητέρα της στην αυλή και εισέπραττε τη σύνταξή της για 10 χρόνια

Βρέθηκε τυλιγμένη με νάιλον η σορός της ηλικιωμένης: Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ

4 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι στον Πεντάλοφο

Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι στον Πεντάλοφο

4 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Μαραθώνιος Φωτογραφίας “Η δική μου Κοζάνη σε τρία κλικ” στο Kozani Unfold Festival

4 Σεπτεμβρίου 2026
Τα Θεατρικά Εργαστήρια του Θεάτρου ΠΑΡΕΑ ξεκινούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου!!!!

Τα Θεατρικά Εργαστήρια του Θεάτρου ΠΑΡΕΑ ξεκινούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου!!!!

4 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοτική Κίνηση Κοζάνης: Η φθηνή Τηλεθέρμανση χάνεται και η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη πανηγυρίζει!

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. : Αλαζονεία, έπαρση και αποποίηση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη
0
SHARES
82
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη αποφάσισε την υπογραφή της νέας σύμβασης με την ΔΕΗ ΑΕ αναφορικά με την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΚ, με ευθύνη του κ. Ματιάκη, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με ευθύνη του κ. Κοκκαλιάρη, ενημερώθηκαν επίσημα την τελευταία στιγμή και κλήθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία που δεν επιδέχονταν καμία αλλαγή, με το μαχαίρι στο λαιμό, υπό την απειλή της μη λειτουργίας της τηλεθέρμανσης σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό.

Ο Δήμος Κοζάνης θα έπρεπε ευθύς εξαρχής να απαιτήσει την απόσυρση της απειλής περί μη λειτουργίας της τηλεθέρμανσης και την άμεση ανάκληση των εξωδίκων εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ. Υπό καθεστώς απειλών δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Αντιθέτως η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη υπέκυψε στα τελεσίγραφα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο να υπογράφει θριαμβολογώντας για μια απαράδεκτη συμφωνία που:

1. Αυξάνει κατακόρυφα την τιμή της Τηλεθέρμανσης για την ενδιάμεση περίοδο μέχρι την διασύνδεση της με το νέο σύστημα κατά 43%. Έτσι οι καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης θα πληρώνουν από 52,4€/MWh τουλάχιστον 75€/MWh.

2. Δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης αφού προβλέπει ότι ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα σταματήσει την λειτουργία του στις 31-12-2025 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου συστήματος τροφοδοσίας και χωρίς να υφίσταται καμία εναλλακτική πηγή θερμικής ενέργειας για την Κοζάνη, ενώ και για την ενδιάμεση περίοδο δεν υπάρχει καμία δέσμευση για συνεχή λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η θέρμανση μας να αφήνεται στο έλεος του χρηματιστηρίου ενέργειας.

3. Είναι άνιση μεταξύ των Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου αφού για την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας από τα 111,33 εκατομμύρια που χρωστάει στην ΔΕΗ ΑΕ αποπληρώνεται χρέος 74,2 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ ΑΕ, ενώ για την Τηλεθέρμανση Κοζάνης, που ήταν πολύ πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της, από τα 16,36 εκατομμύρια χρέους αποπληρώνονται 5,65 εκατομμύρια από το ΥΠΕΝ χωρίς καμία συμμετοχή της ΔΕΗ ΑΕ.

4. Υποχρεώνει την ΔΕΥΑΚ να κατασκευάσει 3 νέα έργα για την διασύνδεση της με το νέο σύστημα τροφοδοσίας χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της συμμετοχής της που ανέρχεται περίπου στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί πως η κατασκευή αυτών των έργων επιβλήθηκε στην ΔΕΥΑΚ από την νέα συμφωνία και δεν είναι επιλογή δική της.

5. Δεσμεύει την ΔΕΥΑΚ για τα επόμενα 17-20 χρόνια να προμηθεύεται θερμική ενέργεια με βάση την καύση ακριβού ορυκτού αερίου από την λειτουργία του νέου συστήματος ΣΗΘΥΑ και λεβήτων της ΔΕΗ ΑΕ που θα κατασκευαστεί στον ΑΗΣ Καρδιάς. Η τιμή της τηλεθέρμανσης θα είναι κυμαινομένη και θα προσδιορίζεται μέσω της τιμής του αερίου και των ρύπων CO2 γεγονός που σημαίνει από την μία εξασφάλιση πελατών για την ΔΕΗ ΑΕ και από την άλλη δυσανάλογες αυξήσεις για τους καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

6. Επιβάλει την μείωση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης των χρηστών τηλεθέρμανσης αλλά και χρησιμοποιεί πόρους από το ειδικό τέλος ΑΠΕ που προορίζονταν για έργα σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης, στις οποίες έχουν κατασκευαστεί φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, για την αποπληρωμή του χρέους της ΔΕΥΑΚ αλλά και για την επιδότηση της τιμής της Τηλεθέρμανσης έτσι ώστε αυτή να παραμείνει “σταθερή”. Βλέπουμε δηλαδή το οξύμωρο και προκλητικό στοιχείο να χρησιμοποιούνται για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης πόροι κοινοτήτων που δεν έχουν τηλεθέρμανση!

Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη απέτυχε παταγωδώς. Δεν διαπραγματεύτηκε καν και με τη συμφωνία αυτή αυξάνει το κόστος ζωής των καταναλωτών, βάζει σε μέγγενη την λειτουργία της τηλεθέρμανσης και προκαλεί απώλεια πόρων από τον Δήμο και τις τοπικές κοινότητες. Χρησιμοποιεί ψευτοδιλήμματα για μη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης, κινδυνολογεί και προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό έτσι ώστε να βαφτίσει ως επιτυχία την τεράστια αποτυχία της.

Είναι δυστυχώς κρίμα για τον Δήμο Κοζάνης σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο να βρίσκονται στην διοίκηση του άνθρωποι, που αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα κατώτεροι των περιστάσεων.

Η Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη Τόπος να Ζεις” φυσικά καταψήφισε χωρίς δισταγμό αυτή την άδικη σύμβαση που το μόνο που πετυχαίνει είναι να διασφαλίζει τα συμφέροντα της ΔΕΗ ΑΕ και να ζημιώνει τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης.

 

 

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Previous Post

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Next Post
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών, τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών
  • Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης (7.30- 12.30)
  • Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2026
  • Από τον Πεντάλοφο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία: Μια αφιέρωση με ιδιαίτερη σημασία
  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στις χορωδίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr