• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Προσφυγή για την ακύρωση 25 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

6 Απριλίου 2021
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

7 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Προσφυγή για την ακύρωση 25 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

sierafm by sierafm
6 Απριλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προσφυγή για την ακύρωση 25 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» σε συνέχεια της συζήτησης που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου στις 11-3-2021 σχετικά με το ενδεχόμενο παραβίασης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης λόγω εμπλοκής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, των κυρίων Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Μαγγιρίδη και Σημανδράκου των ιδίων ή συγγενικών τους προσώπων με επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Κοζάνης στον τομέα των φωτοβολταϊκών, κατέθεσε στις 30-3-2021 προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με αίτημα την ακύρωση 25 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης που αφορούν την εκμίσθωση συνολικά 2,92 χιλιάδων στρεμμάτων δημοτικών εκτάσεων στο Μαυροδέντρι, στα Κοίλα και στα Σιδερά Κοζάνης. Η εκμίσθωση έχει πραγματοποιηθεί σε εταιρίες στις οποίες εμφανίζεται ως διαχειριστής, μοναδικός εταίρος ή εγγυητής ο κ. Πετρόχειλος. Τις συγκεκριμένες αποφάσεις υποστήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Μαλούτας και υπερψήφισαν οι κύριοι Μιχαηλίδης, Μαγγιρίδης και Σημανδράκος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κύριος Πετρόχειλος εμπλέκεται επαγγελματικά συν τοις άλλοις και στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση «Μάνα Νερού» στην Μεσιανή που αποτελείται από 196 υποσταθμούς, για το οποίο έχουν ήδη εκδοθεί κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ενεργειών όπως ανέφερε 1750 αποφάσεις έγκρισης, επέμβασης, γνωμοδοτήσεις και βεβαιώσεις απαλλαγής ΑΕΠΟ. Κατασκευάστρια εταιρία του όλου έργου θα είναι σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πετρόχειλου εταιρία συμφερόντων KIEFER, η KIEFER TEK ΕΠΕ που ανήκει στον ίδιο. Σε αυτούς τους 196 υποσταθμούς ανήκουν και οι υποσταθμοί των παιδιών των κυρίων Μαλούτα, Μιχαηλίδη και Μαγγιρίδη καθώς και του ίδιου του κου Σημανδράκου αποτελούν επομένως μέρος ενός μεγάλου και ενιαίου στην ουσία έργου.

Η Δημοτική Κίνηση προχώρησε στην προαναφερόμενη προσφυγή θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι παράνομες επειδή  παραβιάστηκε  το τεκμήριο της αμεροληψίας που πρέπει να διέπει την λειτουργία και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ. Προκύπτει δε ότι συνέτρεχε κώλυμα στο πρόσωπο του Δημάρχου και των συγκεκριμένων Δημοτικών Σύμβουλων στη λήψη των επίμαχων αποφάσεων του Δ.Σ., λόγω των επαγγελματικών σχέσεων των ίδιων ή συγγενών τους με τον κ. Πετρόχειλο και όφειλαν να απέχουν από την συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων αφού πρώτα ενημέρωναν το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που ουδέποτε συνέβη και αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η προσφυγή της Δημοτικής Κίνησης πραγματοποιήθηκε μετά την διαβίβαση των σχετικών εγγράφων από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τον σχετικό έλεγχο νομιμότητας και αποτελεί αναφαίρετο και προβλεπόμενο δικαίωμα του κάθε δημοτικού συμβούλου και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Κοζάνη 06/04/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ σε Κοκκινιά και Πολύδενδρο την Πέμπτη 8 Απριλίου

Next Post

Διακοπή και αρρυθμίες στην υδροδότηση στην Αγία Σωτήρα και στο Τσοτύλι λόγω τακτικού καθαρισμού και απολύμανσης στις δεξαμενές

Next Post
ΔΕΥΑΒ

Διακοπή και αρρυθμίες στην υδροδότηση στην Αγία Σωτήρα και στο Τσοτύλι λόγω τακτικού καθαρισμού και απολύμανσης στις δεξαμενές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»
  • 7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr